Nieuws

Dienst uitgelicht: Loonregres loont

Bent u zelf werkgever of zijn uw klanten dat? Dan loont het in ieder geval de moeite om dit artikel te lezen.

Loonregres, wat is dat?
Stel dat één van uw werknemers moet verzuimen omdat hij of zij letsel heeft opgelopen, waar een ander aansprakelijk voor is. Als gevolg van de (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid heeft u de wettelijke verplichting om het loon van uw medewerker door te betalen.
Wist u dat u, onder andere, het netto doorbetaalde loon kunt terugvorderen bij de aansprakelijke partij (via zijn verzekeringsmaatschappij)?. Het verhalen van deze loonschade wordt ook wel loonregres genoemd.

Een zieke medewerker kost u veel geld. Gemiddeld liggen deze kosten op € 250,- tot € 400,- per dag. Dit zijn niet allemaal loonkosten, maar een behoorlijk deel kunt u in ieder geval terugvorderen.
Dit kan zelfs met terugwerkende kracht. In ieder geval tot drie jaar terug en in een aantal gevallen zelfs tot vijf jaar terug. Misschien juist wel nu een welkome aanvulling op uw liquiditeitspositie.

Naast de genoemde loonkosten zijn ook alle re-integratiekosten terug te vorderen. In feite de kosten die gemaakt zijn om uw medewerker weer terug te krijgen op de werkvloer. Dit kan zowel binnen uw eigen organisatie als een andere organisatie zijn.

Het verhalen van loonkosten vraagt om bijzondere expertise.
Uiteindelijk gaat het om het berekenen van de loonschade, maar daaraan vooraf gaat vaak een juridische-, medische- en/of arbeidsdeskundige discussie. Dit vraagt om specifieke deskundigheid.

Flyct Letselschadespecialisten heeft die expertise. Wij verhalen uw loonschade op basis van ‘No Cure, No Pay’: Verhalen wij niets, dan betaalt u ook niets. Verhalen wij wel schade, dan betaalt u een percentage van het verhaalde bedrag. Wanneer de verzekeraar onze kosten voor het behandelen van de zaak betaalt, dan brengen we dit in mindering op de kosten die wij u berekenen. In het meest gunstige geval kost het u niets.

Het indienen van een loonschadevordering heeft voor u vaak twee grote voordelen:

  1. U ontvangt een deel van de gemaakte kosten terug.
  2. Het helpt bij het versnellen van de terugkeer van de medewerker op de werkvloer.

Naast dat Flyct u als werkgever bij kan staan, kan Flyct uiteraard ook de belangen van uw medewerker behartigen als gevolg van het opgelopen letsel. Vaak zorgt een combinatie van de twee zaken voor een meer efficiënte afwikkeling en levert het u ook nog eens voordeel op.

Heeft u vragen of wilt u een aanvullende toelichting? Misschien twijfelt u of u een verhaalbare zaak heeft? Neem gerust contact op met Janet Verhoogh, expert loonregres. Zij is bereikbaar op
010-8925713 of per mail: loonregres@flyct.nl

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)