Verkeersongeval op vakantie - Flyct

Verkeersongeval op vakantie

goed voorbereid op vakantir

Met alle versoepelingen is ook vakantie in het buitenland weer mogelijk. Wanneer u met de auto op vakantie gaat, dan kan er onderweg helaas weleens iets misgaan. Krijgt u op vakantie een verkeersongeval en heeft u schade aan uw auto? Dan kan Flyct u helpen om de schade te verhalen op de tegenpartij. Wij rekenen hiervoor maar €150,- per zaak. Meer weten? Op deze pagina vertellen wij u meer over op vakantie gaan met de auto en onze dienstverlening.

Zo bereidt u zich goed voor
Bij een voorbereiding op de reis is het ook belangrijk uit te zoeken wat de verkeersregels zijn in het land waar u naar toe gaat of doorheen rijdt. In ieder land gelden andere regels en kunt u verrast worden door boetes. Zo is het in Frankrijk verplicht een gevarendriehoek en een veiligheidsvest in de auto te hebben. Verder kunt u een boete krijgen als u navigatie met flitsmeldingen hebt. Op de website van de ANWB kunt u de belangrijkste regels per land terugvinden.

Ook is het belangrijk om papieren mee te nemen. In deze digitale tijden zouden we dat bijna vergeten, maar een Groene kaart als verzekeringsbewijs, zorgpasje (zorgverzekeraar) en een Europees Schadeaangifte Formulier zijn nodig voor het geval u betrokken raakt bij een ongeval.

Verkeersongeval in het buitenland? Dit is belangrijk
Mocht u betrokken raken bij een verkeersongeval, dan zijn de volgende tips van belang:

  • Vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in en laat de andere bestuurder ook tekenen
  • Noteer gegevens van eventuele getuigen
  • Maak foto’s van de voertuigen, kentekens en de verkeerssituatie
  • Doe aangifte bij de politie: in veel landen wordt dit nog steeds als een belangrijk bewijsstuk gezien

Schade? Flyct helpt!
Als de schade verhaald kan worden op de veroorzaker, dan helpt Flyct hierbij. Wij helpen bij materiële schade, in binnen- en buitenland. Ons buitenland team spreekt haar talen en heeft veel kennis van de lokale wetten. Wij kunnen u dus bijstaan bij het proces om uw schade vergoed te krijgen. Wij helpen bij het verzamelen van bewijsstukken, stellen de veroorzaker aansprakelijk en nemen contact op met diens verzekeraar. Wij ontzorgen u verder bij dit proces.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat de schade aan uw auto wordt vastgesteld door een expert. Daarin werken wij samen met het Nationaal Expertisebureau die voor ons alle expertises vakkundig uitvoert. U betaalt hiervoor €150,- per zaak. Dit is een vast bedrag, onafhankelijk van de tijd die we met uw zaak bezig zijn. Heeft u ook letselschade? Dan kunnen wij u ook hierbij helpen. Meer informatie vindt u op de pagina over letselschade buitenland.

Heeft u vragen of wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op: 088-1004357 of stuur een e-mail naar nieuweschade@flyct.nl

U kunt ook onze letselschadetest buitenland doen. Dan weet u binnen 2 minuten of u recht heeft op een schadevergoeding.

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)