Wanneer is er sprake van letselschade?

Wanneer een slachtoffer letsel oploopt door toedoen van een ander en hierdoor schade lijdt, dan is er sprake van letselschade.

Zoals de term letselschade al doet vermoeden, moet er dus een combinatie zijn van letsel en schade. Deze schade hoeft niet per se materiële schade te zijn. Er kan ook sprake zijn van immateriële of emotionele schade door het letsel.

Als er sprake is van letselschade, dan heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding. De aansprakelijke partij moet namelijk betalen voor de schade die hij of zij veroorzaakt heeft. Om deze schadevergoeding te claimen is het verstandig om de juiste rechtshulp in te schakelen.

 

Materiële of immateriële schade

Er kan pas gesproken worden van letselschade wanneer het letsel ook daadwerkelijk zorgt voor schade. Dit kan materiële of immateriële schade zijn. De materiële schade omvat alle kosten en gemiste inkomsten die u niet had gehad wanneer u geen letsel had opgelopen. U kunt bij materiële schade denken aan:

  • U moet een huishoudster inhuren omdat u niet meer zelf kunt schoonmaken
  • U loopt een promotie mis door uw letsel
  • U bent (deels) arbeidsongeschikt geworden
  • U moet een fysiotherapeut inhuren om te herstellen
  • Een geboekte vakantie kan niet doorgaan
  • U moet aanpassingen doorvoeren in uw woning (traplift) om er te kunnen blijven wonen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van materiële schadeposten. Welke schade u precies kunt claimen, hangt volledig af van uw persoonlijke situatie. Een ervaren letselschade jurist of advocaat bekijkt samen met u welke schadeposten voor u van toepassing zijn.

Immateriële schade is het psychische letsel zoals verdriet, een trauma of het verlies van levensvreugd. Ook voor deze schade moet de tegenpartij u een schadevergoeding betalen. Deze schadevergoeding heet smartengeld.

 

Schadevergoeding bij letselschade claimen

Wanneer er sprake is van letselschade, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Een ervaren letselschade expert kan u helpen om een eerlijke schadevergoeding te claimen. Neem contact op met de experts van Flyct om het schadeproces te starten. Wij zijn 24/7 bereikbaar via 088 100 43 00 of via info@flyct.nl.

Wilt u eerst weten of uw letselschadezaak kan van slagen heeft? Vul dan de online letselschadetest in. Binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op letselschade.

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)