Schadevergoeding berekenen bij letselschade - Flyct

Schadevergoeding berekenen

Het berekenen van een schadevergoeding is ingewikkelder dan het lijkt. De schadevergoeding hangt namelijk helemaal af van de persoonlijke situatie van het slachtoffer. Hoe erg iemand gewond is, de lichamelijke beperkingen door het letsel, de leeftijd van het slachtoffer en de duur van het herstel wegen allemaal in de berekening.

FACTOREN OM REKENING MEE TE HOUDEN

In de berekening van de schadevergoeding spelen verschillende factoren een rol. Onder andere het soort schade: immateriële en materiële schade. Het letselschadetraject begint meestal bij het berekenen van de materiële schadevergoeding. Deze factoren zijn belangrijk:

  • De leeftijd van het slachtoffer
  • Het type letsel
  • De ernst van het letsel
  • De medische kosten die het slachtoffer maakt
  • De invloed van het letsel op het dagelijks leven van het slachtoffer
  • De mate van arbeidsongeschiktheid
  • De impact op het carrièreperspectief van het slachtoffer
  • De tijdsduur van het herstel

Aan de hand van bovenstaande schadeposten, wordt bepaald welk van deze posten van toepassing zijn op de situatie van het slachtoffer. De hoogte van het bedrag van de schadevergoeding hangt af van deze posten.

Een schadeclaim bestaat ook uit een schadevergoeding voor immateriële schade. Dit onderdeel noemen we de smartengeldvergoeding. Omdat immateriële schade voor iedereen verschillend is, gaat het berekenen van smartengeld iets anders in zijn werk dan de berekening voor de materiële schade.

LASTIG OM SCHADEVERGOEDING VAN TEVOREN TE BEREKENEN

Bij materiële schadeposten is het bedrag eenvoudig te berekenen. De schadepost medische kosten bestaat bijvoorbeeld uit het bedrag dat het slachtoffer echt betaald heeft aan de medische behandeling van zijn of haar letsel. Dit ligt iets moeilijker bij de schadepost voor de impact op het carrièreperspectief. Hoeft het slachtoffer bijvoorbeeld een promotie op het werk niet gekregen door het letsel? En welk bedrag moet hier dan tegenover staan? Een ervaren letselschade jurist of advocaat heeft de juridische kennis die nodig is om dit op de juiste manier te berekenen en te onderbouwen. Door deze hulp weet u zeker dat u een eerlijke schadevergoeding ontvangt.

Smartengeld is de vergoeding die een slachtoffer ontvangt voor de psychische schade die door het letsel ontstaat. Dit is een zeer subjectieve en dus moeilijk meetbare schadepost. In een letselschadezaak wordt om deze reden gebruik gemaakt van jurisprudentie uit eerdere zaken. Een schadebeoordelaar kijkt dan naar vergelijkbare zaken uit het verleden en baseert hier het smartengeld op.

Met de smartengeldcalculator van Flyct kunt u online uw smartengeld berekenen. U beantwoordt enkele vragen over uw zaak en onze calculator rekent aan de hand van eerdere letselschadezaken uit hoeveel smartengeld u ongeveer kunt claimen.

HULP NODIG NA EEN ONGEVAL? LAAT ONS JE HELPEN

We kunnen ons goed voorstellen dat u veel vragen heeft en hulp nodig heeft bij het indienen van een schadeclaim. Flyct zorgt ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze dienstverlening kost u niets én alle juridische kosten worden verhaald op de verantwoordelijke partij. Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt. U kunt ervoor kiezen een advocaat bij Flyct in te schakelen.

Neem contact op met Flyct via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300. U kunt ook onderstaand formulier invullen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)