Door een ongeval kunnen er verschillende soorten letsel ontstaan. Lees op deze pagina welke typen letselschade kunnen ontstaan en laat Flyct u helpen.
Door een ongeval kunnen er verschillende soorten letsel ontstaan. Lees op deze pagina welke typen letselschade kunnen ontstaan en laat Flyct u helpen.
Posttraumatisch Stress Syndroom, of PTSS, ontstaat na een traumatische ervaring. Dit kan een verkeersongeval zijn, maar het kan ook voorkomen bij een bedrijfsongeval.
Als dit een privé-ongeval is buiten diensttijd kunt u direct contact opnemen met Flyct.
Is het ongeval dienstverbonden? Dan kunt u dit melden bij uw werkgever.
Een dwarslaesie ontstaat als er een beschadiging is in het ruggenmerg. De beschadiging blokkeert de communicatie tussen de hersenen en het lichaam. Er kunnen problemen optreden met het aanspannen van spieren, het gevoel en met de functies van blaas en darmen. Welke functies uitvallen, hangt af van welk deel van het ruggenmerg is beschadigd.
Gehoorschade ontstaat door beschadiging van de trilharen in het binnenoor. Er zijn diverse soorten gehoorschade: slechthorendheid, tinnitus en hyperacusis. U kunt gehoorschade oplopen door ouderdom of door de blootstelling aan harde geluiden.
Een hersenschudding staat ook wel bekend als ‘licht traumatisch hersenletsel’. Het is letsel waar u meestal geen blijvende schade aan overhoudt. Een hersenschudding kan gepaard gaan met hoofdpijn, slaperigheid, wazig zien en duizeligheid. De klachten gaan na voldoende rust weer over, maar dit kan wel enkele maanden duren.
Veel mensen kampen na een ongeval echter ook met psychisch letsel. U blijft na het ongeval bijvoorbeeld rondlopen met angstgevoelens of zelfs een depressie. Ook voor het psychische letsel kunt u een schadevergoeding claimen.
Een hondenbeet is een vervelende gebeurtenis waardoor veel letselschade kan ontstaan. Te denken valt aan infecties, angstgevoelens, schade aan kleding, littekens en blijvend letsel. Ook als u een hondenbeet heeft gehad zonder bloeding.
Als u na een verwonding littekens overhoudt, dan kan dit een negatief effect hebben op uw zelfbeeld. U heeft verdriet omdat uw lichaam er minder mooi uitziet. Dit heeft een uitwerking op uw zelfvertrouwen en algehele levensvreugde. Dit verdriet moet gecompenseerd worden.
Beroepsziekte is een veelvoorkomende bron van letselschade. De schade die u oploopt door dit letsel kunt u verhalen op de aansprakelijke partij. In veel gevallen is dit uw werkgever.
Gebitsletsel omvat schade aan de tanden, de kiezen en de kaak. U kunt door verschillende oorzaken gebitsletsel oplopen. Uw tanden komen bijvoorbeeld met een klap op het stuur tijdens een auto-ongeluk. Hoe u ook gebitsletsel opgelopen heeft, het is altijd een vervelende aandoening die gepaard gaat met financiële gevolgen.
Bij een kneuzing is er sprake van een aantasting van het onderhuidse weefsel. Hierbij ontstaat vaak een bloeduitstorting en een zwelling. Vaak is de kneuzing tijdelijk, maar ondanks dat kunt u er nog veel last van hebben. De kneuzingen kunnen van invloed zijn op uw dagelijks leven. U functioneert minder door de pijn of de zwelling. Dit brengt vaak kosten met zich mee. U kunt bijvoorbeeld een paar dagen niet werken en krijgt hierdoor minder loon uitbetaald. Deze schade noemen we letselschade.
Een gebroken rib, ook wel een ribfractuur genoemd, kan ontstaan wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend of gedrukt wordt tegen de borstkas. Dit kan gebeuren tijdens een auto-ongeluk, bedrijfsongeval of wanneer u van uw fiets valt. Voor het claimen van een schadevergoeding bij letselschade door een ribfractuur is het noodzakelijk dat er een verantwoordelijke partij is. Onze letselschade juristen helpen u graag met het claimen van uw schadevergoeding.
Cosmetische schade zijn verwondingen die u niet fysiek hinderen, maar waarvan u psychisch wel last kunt ondervinden. Voorbeelden van cosmetische schade zijn: littekens, huidverkleuring, amputatie of misvorming. U kunt op verschillende manieren cosmetische schade oplopen. Mogelijk bent u slachtoffer geweest van een verkeers- of bedrijfsongeval met cosmetische schade als gevolg.
Als getuige van een ernstig ongeval of wanneer u kort na een ongeval bent geconfronteerd met de gevolgen van een afschuwelijk ongeluk, heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding door shockschade. Shockschade is psychisch letsel dat ontstaat door het waarnemen van een ernstig ongeval waarbij iemand zwaar gewond raakt of overlijdt. Uw letsel kan met het blote oog niet worden waargenomen.
Er zijn verschillende gradaties van brandwonden. Vooral de tweede- en derdegraads brandwonden kunnen een flinke impact hebben op uw dagelijks leven. Door de pijn worden dagelijkse taken bemoeilijkt. Daarnaast zorgt de nodige medische hulp voor kosten die u zonder het letsel niet had hoeven maken. De aansprakelijke partij moet u een schadevergoeding betalen voor de gemaakte kosten en de gemiste inkomsten.
Bij voetletsel kunt u denken aan een gebroken voet, gebroken enkel, schade aan uw tenen, spieren, aderen en zenuwen. Dit kan onder andere ontstaan op het werk, in het verkeer of tijdens het sporten. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. De impact die voetletsel heeft op uw functioneren en levenskwaliteit kan echter enorm zijn.
Heeft u door toedoen van een ander rugletsel opgelopen? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Flyct verhaalt uw kosten gratis bij de wederpartij. Onze letselschade experts staan u bij in het juridische traject en regelen alle randzaken voor u. Bij rugletsel kunt u denken aan schade aan de wervelkolom, letsel aan de omliggende zenuwen of botbreuken in de ruggengraat. Wanneer het letsel ook het ruggenmerg aantast, dan ontstaat er een levensgevaarlijke situatie. Bij dit ernstige letsel is er kans op een dwarslaesie. Rugletsel met schade aan het ruggenmerg zorgt dan ook vaak voor een enorme impact op het dagelijks leven van het slachtoffer. Het is belangrijk dat u een passende schadevergoeding krijgt voor dit leed.
Vuurwerk kan ernstige letselschade veroorzaken wanneer het op de verkeerde manier gebruikt wordt. Vuurwerkletsel ontstaat dan ook vaak bij de gebruiker van het vuurwerk. Het kan echter voorkomen dat u vuurwerkletsel oploopt door toedoen van een ander of door een ondeugdelijk product. In dat geval kunt u de opgelopen letselschade claimen in een letselschadevergoeding. De letselschade juristen van Flyct regelen de zaak volledig en zorgen dat u een eerlijke schadevergoeding krijgt.
Er zijn twee soorten hersenletsel: aangeboren hersenletsel en niet aangeboren hersenletsel (NAH). In de letselschadebranche krijgen wij vooral te maken met de niet aangeboren variant.
Dit hersenletsel ontstaat vaak door een ongeval en varieert van een lichte hersenschudding tot een zware hersenbloeding of zelfs een coma. Heeft u hersenletsel opgelopen en is een ander hiervoor verantwoordelijk? Dan kunt u letselschade claimen.
Door een bedrijfsongeval kunt u bijvoorbeeld vinger of handletsel oplopen waardoor deze geamputeerd moet worden bij een arts. Dit doet een chirurg bij medische noodzaak na een ernstig ongeval, bijvoorbeeld wanneer er een kans is dat een infectie zich verder verspreidt of omdat een lichaamsdeel te lang bekneld is geweest. Het komt ook voor dat iemand bij het ongeval een arm of been verloren is. Een amputatie is een heftige gebeurtenis en heeft vaak verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. Het gemis van een arm, been of andere ledemaat brengt naast de praktische kant ook veel emotioneel leed met zich mee.
Bij schouderletsel na een verkeers- of bedrijfsongeval zal uw dagelijks leven mogelijk ingrijpend veranderen. U bent niet meer in staat om uw werk volledig uit te voeren of heeft veel medische kosten door het opgelopen letsel. Wanneer een ander aansprakelijk is voor de geleden letselschade, dan heeft u recht op een schadevergoeding.
Oogletsel heeft vaak een grote impact op uw functioneren en het dagelijks leven. Naast last van eventuele pijn en andere ongemakken is oogletsel in sommige gevallen ook zichtbaar voor de buitenwereld. Slachtoffers van oogletsel hebben naast fysiek leed vaak ook psychische schade. Wanneer er iemand anders verantwoordelijk is voor uw oogletsel, dan is het mogelijk om een schadevergoeding te claimen. De letselschade juristen van Flyct staan u graag bij.
Heeft u letselschade opgelopen door een paard? Dan kunt u de bezitter van het dier vaak aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade. U kunt op verschillende manieren letselschade oplopen door een paard:
Wanneer u letsel oploopt door een verkeersongeval of bedrijfsongeval, dan heeft dit een grote impact op uw dagelijks leven. Naast de fysieke schade die u oploopt, krijgen veel slachtoffers ook te maken met emotioneel letsel. Ze zijn getraumatiseerd door de gebeurtenis en ervaren (tijdelijk) een gederfde levensvreugde. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het ongeval en dus het emotionele letsel, dan heeft u recht op een schadevergoeding.
Een whiplash (nekklachten) is een veelvoorkomende vorm van letselschade. Het is een aandoening in de nek door een plotselinge klap naar achteren, naar voren of zijwaarts. De klap zorgt ervoor dat de spieren extra belast worden. Door de extra belasting raken de zenuwen beschadigd. Dit leidt tot lichamelijke klachten. De symptomen beginnen meestal enkele dagen na een aanrijding of ander verkeersongeluk. Een whiplash heeft vaak grote gevolgen voor uw dagelijkse werkzaamheden en levensgenot. Hierdoor loopt u schade op. Deze schade kunt u verhalen op de aansprakelijke partij door een letselschadeclaim.
De term meervoudig letsel, of multitrauma, wordt gebruikt wanneer u door een ongeval meerdere soorten letselschade oploopt. U houdt bijvoorbeeld een whiplash en een gebroken been over aan een verkeersongeval. Heeft u meervoudig letsel opgelopen en is een ander hiervoor verantwoordelijk? Dan kunt u een schadevergoeding claimen.
Door de verschillende soorten letselschade en de schadevergoeding die hierbij hoort, is een zaak met meervoudig letsel vaak gecompliceerd. Het is daarom belangrijk dat u bijgestaan wordt door een jurist of advocaat met ervaring in de letselschadebranche. Door de juiste juridische hulp zorgt u ervoor dat u niet benadeeld wordt door de tegenpartij. U krijgt dan de schadevergoeding waar u recht op heeft.
Door knieletsel kunt u veel pijn en ongemak ervaren, wat u beperkt in uw functioneren. In het verkeer als op uw werk is letselschade aan uw knie van grote invloed. Knieletsel is een verzamelnaam voor letsel aan uw knieschijf, meniscus en kruisband. Ook peesontstekingen vallen onder knieletsel. Als uw knieletsel het gevolg is van bijvoorbeeld een verkeersongeluk of bedrijfsongeval dat door iemand anders is veroorzaakt, komt u in aanmerking voor een schadevergoeding. De letselschade juristen van Flyct helpen u graag met het claimen van uw schadevergoeding.
Hoofdletsel kan in verschillende gradaties voorkomen. Soms gaat het alleen om een beschadiging aan de hoofdhuid en schedel, maar het letsel kan ook uitwerking hebben op de hersenen. Hoofdletsel gaat ook vaak gepaard met nekletsel of hersenletsel.
Het hoofdletsel kan u in het dagelijks leven beperken. U heeft bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig of u raakt deels arbeidsongeschikt. Hierdoor loopt u inkomsten mis of bent u gedwongen om extra kosten te maken.
Heupletsel is een erg vervelende vorm van letselschade. Het gaat vaak gepaard met veel pijn en beperkt uw bewegingsvrijheid. Heupletsel is een verzamelterm voor alle aandoeningen aan de heup. Meestal zijn dit kneuzingen of breuken. De meeste vormen van heupletsel hebben een lange revalidatieperiode als gevolg. Dit gaat dan weer gepaard met hoge kosten of veel gemiste inkomsten.Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het heupletsel, dan kunt u een schadevergoeding claimen. De verantwoordelijke partij moet namelijk uw kosten en gemiste inkomsten vergoeden.
Aangezichtsletsel is een verzamelnaam voor letsel aan het gezicht. Officieel vallen de ogen, oogkassen, mond, neus, lippen, het voorhoofd en de boven- en onderkaak tot het aangezicht. Letsel in het gezicht kan met veel pijn gepaard gaan. Aangezichtsletsel heeft vaak een grote impact op het dagelijks leven. Naast de pijn is deze schade namelijk ook zichtbaar voor iedereen. Slachtoffers van aangezichtsletsel ervaren daarom vaak psychische schade naast het fysieke leed.
Affectieschade is de emotionele schade die u lijdt doordat een naaste gewond is geraakt of zelfs overleden is door een ongeval. Fysiek mankeert u dus niets, maar het leed van een naaste heeft een flinke impact op uw leven.
Materiële schade zijn concrete, zichtbare kosten die over het algemeen in bedragen zijn uit te drukken. U kunt denken aan schade aan uw voertuig, brommer of fiets. Maar ook kosten voor het ziekenhuis, reiskosten, misgelopen inkomsten en bijvoorbeeld huishoudelijke hulp. Materiële schade is het tegenovergestelde van immateriële schade (emotionele schade).
Overlijdensschade ontstaat wanneer een slachtoffer door een ongeval overlijdt. Nabestaanden kunnen in dat geval aanspraak maken op een vergoeding van de aansprakelijke partij. Bent u een dierbare verloren door het toedoen van een ander? Als nabestaande maakt u vaak kans op een schadevergoeding. Lees er meer over op deze pagina.
Immateriële schade is psychische en emotionele schade en kan tot blijvende beperkingen leiden. Denk bijvoorbeeld aan de pijn die u heeft na een ongeluk of verdriet. Hierdoor kunt u uw werk niet goed uitoefenen of meedoen aan sociale gelegenheden. We noemen dit ook wel ‘verlies aan levensvreugde’.
Letselschade kan ingrijpend zijn, vooral als uw kind erbij betrokken is. Of uw kind nu zelf letselschade oploopt of schade veroorzaakt, de impact is groot. Lees er hier meer over.
Uw belangen na een medische fout of ingreep van een specialist, behandelend arts of tijdens verblijf in het ziekenhuis behartigen wij helaas niet. Hetzelfde geldt voor (letsel)schade na mishandeling. Wel kunnen we u gratis advies geven en doorverwijzen naar een specialist die wij kennen en vertrouwen.
Staat uw letselschade er niet tussen? Geen probleem! U kunt nog steeds contact met ons opnemen via 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.