Letselschade advocaat

worriedfreelancerHEB IK RECHT OP EEN SCHADEVERGOEDING?

Is de letselschade ontstaan door toedoen van een ander? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. We bespreken de situatie graag met u en nemen de volgende zaken met u door:

 • Hoe is het ongeval gebeurd?
 • Welk letsel heeft u er aan overgehouden?
 • Welke medische behandelingen heeft u gehad?
 • Wat is de situatie thuis en op uw werk?
 • Welke kosten heeft u moeten maken?

Een letselschade jurist of advocaat vertelt u aan de hand van deze gegevens meer over de juridische mogelijkheden. Vraag direct gratis en geheel vrijblijvend een intakegesprek aan om de situatie te bespreken.

Oorzaken van letselschade

Er is een aantal verschillende manieren waarop letselschade kan ontstaan. De meest voorkomende situaties waarbij sprake is van letselschade zijn ongevallen in het verkeer, ongevallen op de werkvloer en buitenlandongevallen. Deze aandoeningen vallen vaak onder blijvend letsel.

Het verschil tussen een letselschade advocaat en jurist bij Flyct

Bij Flyct werken letselschade juristen. Het grootste verschil is dat alleen letselschade advocaten mogen procederen voor de rechtbank. Echter, 95 procent van alle letselschadezaken hoeft nooit voor een rechtbank te verschijnen. Vaak is het dus helemaal niet nodig om een advocaat in te schakelen en handelt onze jurist de zaak met u af. Wij bekijken daarom vooraf welke specialist – een jurist of advocaat – het best bij uw zaak past en verwijzen u graag door naar de voor u meest passende behandelaar/

Het is belangrijk dat u bij het claimen van letselschade kunt aantonen dat u daadwerkelijk recht heeft op een schadevergoeding. Onze specialisten begeleiden u hierbij. Letselschade kan op uiteenlopende manieren ontstaan. Veelvoorkomende situaties waarbij letselschade kan ontstaan, zijn:

 • Verkeersongevallen
 • Arbeidsongevallen
 • Letselschade in het buitenland

Indien u betrokken bent geweest bij een ongeval, heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding. Doe onze letselschadetest en onderzoek zelf wat uw verhaalmogelijkheden zijn:

letselschade-advocaat

Doe de test

Wat moet ik zelf doen bij letselschade?

Het is van belang dat u bij het claimen van letselschade aantoont dat u ook daadwerkelijk recht heeft op de schadevergoeding. U moet als slachtoffer de rechtbank of verzekeraar kunnen overtuigen met bewijsmateriaal. De eerste stap bij het verzamelen van bewijs is het noteren van de namen van getuigen of het nemen van foto’s en het opbouwen van een medisch dossier.

Neem vervolgens contact met ons op. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen uw situatie en beslist onze afdeling intake of een medewerker van claims en advies of u voldoende bewijs heeft. Heeft u een zaak, dan nemen we vervolgstappen. Vanaf dit punt neemt onze letselschade jurist of register expert u het werk uit handen. Binnen de letselschade belangenbehartiging en letselschade advocatuur wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten letselschade: materiële en immateriële schade.

Wanneer er bij u sprake is van materiële of immateriële schade na een ongeval, heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding en ook bijvoorbeeld in de vorm van smartengeld. Doe onze letselschadetest en bekijk wat in uw situatie de verhaalmogelijkheden zijn.

Ondersteuning van een letselschade ExPERT?

Wij begrijpen dat u na een ongeval niet direct weet wat de juridische stappen zijn voor het verhalen van uw letselschade. Vaak is een letselschade advocaat niet nodig bij het verhalen van uw schade. Bij Flyct werken letselschadespecialisten die uw belang voorop stellen. Onze letselschadespecialisten behartigen namens u uw belangen onder andere bij het vaststellen van de aansprakelijkheid, het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het opvragen van uw medische gegevens. De letselschade expert van Flyct helpt u bij:

 • Het aansprakelijk stellen van de veroorzakers
 • Het voeren van de schuldvraagdiscussie met de verzekeraar
 • Het verzamelen van bewijsstukken van uw schade
 • Het zo nodig regelen van een voorschot
 • Het opvragen van informatie bij artsen en therapeuten
 • Het onderhandelen met de verzekeraar
 • Het regelen van een rechtvaardige schadevergoeding, inclusief smartengeld

Onze letselschade experts zijn actief in heel Nederland. Maak een afspraak voor een intakegesprek met een letselschade expert van Flyct bij u in de buurt. Het intakegesprek kan bij u thuis plaatsvinden, telefonisch of bij ons op kantoor. De rechtshulp van Flyct is in de meeste gevallen kosteloos. Wanneer u schade lijdt door de schuld van een andere partij, dan dient de aansprakelijke partij uw schade te vergoeden. Dit staat in de wet. Daarnaast moet de aansprakelijke partij ook de kosten vergoeden die u maakt om uw gelijk te halen. Een onderdeel van de schadevergoeding is rechtsbijstand. De verzekeraar van de partij die u schade heeft toegebracht, betaalt alle kosten voor de letselschade.

Gratis en vrijblijvend gesprek bij letselschade

Heeft u een vraag over het claimen van letselschade met behulp van een letselschade jurist of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? De rechtshulp van Flyct is in de meeste gevallen kosteloos. U kunt te allen tijde contact opnemen via het telefoonnummer 088 100 43 00 of door het onderstaande contactformulier in te vullen.

Keurmerk en branchevereniging Letselschade

keurmerk-widgetUw wensen en behoeften staan centraal bij uw letselschadezaak. Letsel oplopen is al vervelend genoeg en tijdens uw herstel nemen onze letselschadespecialisten dan ook graag alle zorgen rondom de zaak uit handen.

Flyct is gecertificeerd volgens het Keurmerk Letselschade en is daarnaast lid van de Branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE). De eisen van deze organisaties zijn streng, zodat u zeker weet dat u geholpen wordt door een ervaren letselschadejurist die uw belangen centraal stelt.
088 100 43 00 nieuweschade@flyct.nl

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)