Waarbij helpt een letselschade advocaat?

Als u letselschade heeft opgelopen door het toedoen van een ander bij bijvoorbeeld een verkeersongeval, kunt u het gesprek aangaan met een specialist. Een letselschade advocaat is bevoegd om een slachtoffer juridisch bij te staan bij een letselschadetraject, van begin tot eind. De letselschade advocaat helpt u met uw vragen over bijvoorbeeld:

 • Uw schadevergoeding
 • De aansprakelijkheid
 • Uw herstelperiode
 • De communicatie met de tegenpartij en de verzekeraar.

Lees hieronder gerust meer over de rol van een advocaat in uw letselschadezaak.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Letselschade advocaat

Kiezen voor een letselschade advocaat of jurist?

Het grootste verschil tussen een letselschade advocaat en jurist of expert is dat alleen letselschade advocaten mogen procederen voor de rechtbank. Echter, 95 procent van alle letselschadezaken hoeft nooit voor een rechtbank te verschijnen. Vaak is het dus helemaal niet nodig om een advocaat in te schakelen en handelt onze jurist of letselschade expert de zaak met u af. Wij bekijken daarom vooraf welke behandelaar het beste bij uw zaak past en verwijzen u graag door.

Van letselschade naar schadevergoeding

U kunt gebruik maken van een letselschade advocaat als u letselschade oploopt. Letselschade houdt in dat u letsel oploopt door toedoen van een ander. Door het letsel lijdt u schade. Diegene die verantwoordelijk is voor het letsel moet een schadevergoeding betalen. Er zijn verschillende oorzaken van letselschade te bedenken. U bent bijvoorbeeld het slachtoffer van een verkeersongeval, loopt verwondingen op tijdens het uitvoeren van uw werk of loopt letsel op door een dier.

Bij het claimen van letselschade is het belangrijk dat u kunt aantonen dat u daadwerkelijk recht heeft op een schadevergoeding. U heeft recht op een schadevergoeding zodra de tegenpartij de aansprakelijkheid erkend. Flyct kan u hierbij helpen. Heeft u bijvoorbeeld letsel opgelopen in het verkeer? Dan is het verstandig om te aansprakelijkheid van de tegenpartij zo snel mogelijk te bewijzen.  De extra kosten die u moet maken na een ongeval bepalen hoe hoog de schadevergoeding is die u krijgt. De kosten die voor deze gebeurtenis niet had gemaakt, kunnen worden geclaimd bij de tegenpartij.

Doe onze letselschadetest en onderzoek zelf wat uw verhaalmogelijkheden zijn.

Wat moet ik zelf doen bij letselschade?

Het is van belang dat u bij het claimen van letselschade aantoont dat u ook daadwerkelijk recht heeft op de schadevergoeding. U moet als slachtoffer de rechtbank of verzekeraar kunnen overtuigen met bewijsmateriaal. De eerste stap bij het verzamelen van bewijs is het noteren van getuigen of het nemen van foto’s en het opbouwen van een medisch dossier. Hiermee toont u aan dat de tegenpartij aansprakelijk is.

Neem vervolgens contact met ons op. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen uw situatie en beslist onze Afdeling Juridisch Advies & Intake of u voldoende bewijs heeft. Heeft u een zaak, dan nemen we vervolgstappen. Vanaf dit punt neemt een van onze experts u het werk uit handen. De register experts binnen Flyct pakken de zware letselschades op en de letselschade juristen de lichte en middel-zware zaken.

Voorbeelden van letselschades zijn: dwarslaesie, gehoorschade, hersenletsel, whiplash en veel meer. Benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding? Neemt contact met ons op.

Veelgestelde vragen

 • Wat doet een letselschade advocaat?

  Een letselschade advocaat helpt u met uw gehele letselschade procedure. Van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot aan het voeren van een rechtszaak. Het gehele letselschade traject zal u uit handen worden genomen.

 • Wanneer schakel je een letselschade advocaat in?

  U kunt een jurist of advocaat inschakelen als u letselschade heeft opgelopen na een ongeluk. In dit ongeluk is de ander de veroorzaker en moet hij of zij de schadevergoeding betalen. Een advocaat is alleen nodig als er een procedure bij de rechtbank gevolgd moet worden.

 • Wie betaalt de letselschade advocaat?

  De kosten van de letselschade advocaat zijn vaak voor de veroorzaker van het ongeluk. Als de aansprakelijkheid erkend is, moet de tegenpartij (of veroorzaker) de schadevergoeding betalen.

 • Hoe helpt een letsel advocaat met het verkrijgen van smartengeld?

  Een letselschadeadvocaat helpt bij het verkrijgen van smartengeld door juridische expertise te bieden, bewijs te verzamelen, te onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen, juridische procedures te voeren en advies en ondersteuning te bieden aan het slachtoffer.

Gratis en vrijblijvend gesprek bij letselschade

Onze medewerkers hebben al veel slachtoffers bijgestaan en letselschade zaken afgerond. Wij kunnen na bespreking van alle factoren een indicatie geven van een mogelijke schadevergoeding.

Neem kosteloos contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*