Waarover praat je met een letselschade advocaat?

Als u letselschade heeft opgelopen door het toedoen van een ander bij bijvoorbeeld een verkeersongeval, kunt u het gesprek aangaan met een specialist. Een letselschade advocaat is bevoegd om een slachtoffer juridisch bij te staan bij een letselschadetraject, van begin tot eind. De letselschade advocaat helpt u met uw vragen over bijvoorbeeld uw schadevergoeding, de aansprakelijkheid, uw herstelperiode en de communicatie met de verzekeraar van de tegenpartij.

Letselschade advocaat

Het verschil tussen een letselschade advocaat en jurist bij Flyct?

Het grootste verschil tussen een letselschade advocaat en jurist is dat alleen letselschade advocaten mogen procederen voor de rechtbank. Echter, 95 procent van alle letselschadezaken hoeft nooit voor een rechtbank te verschijnen. Vaak is het dus helemaal niet nodig om een advocaat in te schakelen en handelt onze jurist de zaak met u af. Wij bekijken daarom vooraf welke – jurist of advocaat – het best bij uw zaak past en verwijzen u graag door naar de voor u meest passende behandelaar.

Het is belangrijk dat u bij het claimen van letselschade kunt aantonen dat u daadwerkelijk recht heeft op een schadevergoeding. Onze specialisten begeleiden u hierbij. Letselschade kan op uiteenlopende manieren ontstaan. Veelvoorkomende situaties waarbij letselschade kan ontstaan, zijn:

Indien u betrokken bent geweest bij een ongeval, heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding. Doe onze letselschadetest en onderzoek zelf wat uw verhaalmogelijkheden zijn:

Wat moet ik zelf doen bij letselschade?

Het is van belang dat u bij het claimen van letselschade aantoont dat u ook daadwerkelijk recht heeft op de schadevergoeding. U moet als slachtoffer de rechtbank of verzekeraar kunnen overtuigen met bewijsmateriaal. De eerste stap bij het verzamelen van bewijs is het noteren van de namen van getuigen of het nemen van foto’s en het opbouwen van een medisch dossier.

Neem vervolgens contact met ons op. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen uw situatie en beslist onze afdeling intake of een medewerker van claims en advies of u voldoende bewijs heeft. Heeft u een zaak, dan nemen we vervolgstappen. Vanaf dit punt neemt onze letselschade jurist of register expert u het werk uit handen. Binnen de letselschade belangenbehartiging en letselschade advocatuur wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten letselschade: materiële en immateriële schade.

Wanneer er bij u sprake is van materiële of immateriële schade na een ongeval, heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding en ook bijvoorbeeld in de vorm van smartengeld. Doe onze letselschadetest en bekijk wat in uw situatie de verhaalmogelijkheden zijn.

Gratis en vrijblijvend gesprek bij letselschade

Onze letselschade juristen hebben al veel slachtoffers bijgestaan en letselschade zaken afgerond. Wij kunnen na bespreking van alle factoren een indicatie geven van een mogelijke schadevergoeding.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*