Schade opgelopen tijdens wintersport?

Tijdens de wintersport bestaat de kans dat u letselschade oploopt. Bijvoorbeeld omdat iemand anders u omver skiet (ski ongeval) of omdat iemand anders een auto-ongeluk heeft veroorzaakt. Flyct Letselschade kan u helpen bij het vergoed krijgen van uw schade.

De letselschadespecialisten van Flyct zijn bekend met de plaatselijke regels in veel wintersportlanden en ze zijn gewend om te bemiddelen in het claimen van letselschade tijdens de wintersport. Wilt u met één van onze specialisten overleggen? Neem dan vooral contact met ons op via 088 – 100 43 00 of nieuweschade@flyct.nl. Wij helpen u graag verder.

wintersport

Hoe werkt letsel tijdens wintersport?

Het vergoed krijgen van letselschade tijdens de wintersport kan ingewikkeld zijn, omdat de regels per land verschillen. Als u vergeten bent om plaatselijk bepaalde verslagen op te vragen of papieren in te vullen, kan het zijn dat u uw schadevergoeding misloopt. Overigens verschilt ook de maximale hoogte van schadevergoeding per land.

Letsel opgelopen op de piste?

Skiën is een mooie sport, maar brengt ook een aantal risico’s met zich mee. Hetzelfde geldt voor snowboarden, de skiliften en andere wintersporten. De Fédération Internationele de Ski (FIS) heeft verkeersregels voor de piste opgesteld met als doel om ongelukken op de piste te voorkomen. De gedragsregels van de FIS gelden voor alle skiërs. Iedere skiër is verplicht de regels te kennen en zich eraan te houden.

Een skiër of snowboarder die zich niet aan de FIS-regels houdt en een ongeluk veroorzaakt, kan voor de financiële gevolgen aansprakelijk worden gesteld. Ook kan hij/zij strafrechtelijk worden vervolgd. In de regels staat ‘skiër’ maar ze gelden ook voor andere gebruikers van de piste, zoals snowboarders. Soortgelijke regels zijn er ook voor rodelen en langlaufen.

De FIS-regels vind je hier op de website van Skiwelt.

Verkeersongeval op reis naar wintersport

Niet alleen tijdens wintersport kunt u letselschade oplopen, dit kan ook op reis naar bestemming. Of als u terug reist naar eigen land. U kunt bijvoorbeeld betrokken raken bij een verkeersongeval. Mocht het verkeersongeval in het buitenland plaatsvinden, dan geldt het recht van het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Dit maakt de afwikkeling vaak lastig, omdat u de taal niet vloeiend spreekt en de regels anders zijn dan in Nederland. Flyct heeft een uitgebreid Europees netwerk van kantoren. Dit betekent dat wij u ook kunnen helpen als u tijdens uw vakantie in het buitenland (door toedoen van een ander) letsel oploopt.

Meer lezen over letselschade in het buitenland?

Advieskosten letselschade in het buitenland

De kosten voor het advies van wintersport letselschade is €250,-. Voor dit bedrag verzamelt Flyct informatie en onderzoeken we of wij u met een redelijke kans op succes kunnen helpen. Onze specialisten beoordelen daarbij het toepasselijk recht, de aansprakelijkheid en andere relevante onderwerpen. Vervolgens krijgt u een uitgewerkt advies van ons. U besluit daarna pas of u Flyct International voor de verdere behandeling inschakelt.

Wilt u eerst weten of u recht hebt op schadevergoeding? Doe dan onze letselschadetest voor het buitenland.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de meest voorkomende ski ongevallen?

  Wintersport kan gevaarlijk zijn. Ski ongevallen kunnen tot ernstig letsel leiden. Uw letselschade kunt u vaak vergoed krijgen.

  Vaak ontstaat letselschade na een ski ongeluk door de onoplettendheid van de skiërs, een onaangepaste snelheid of door onvoldoende fysieke voorbereiding.

  De meest voorkomende ski ongevallen zijn:

  • Eenzijdige ski ongevallen
  • Valpartijen die voor eigen rekening komt (door pech op de piste of onvoorzichtigheid)
  • Valpartijen door andere partij

  Als de letselschade ontstaat door een ander is de kans groot dat Flyct u kan helpen bij uw letselschade. Hij of zij is namelijk aansprakelijk voor uw letselschade. Neem contact met ons op!

Hulp nodig bij wintersport letsel?

Ons buitenland team staat voor u klaar. Neem contact op via nieuweschade@flyct.nl of bel naar 088 100 43 00.

Benader mij*