Zo stelt u de tegenpartij aansprakelijk voor letselschade

Bij letselschade is het belangrijk de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Dit doet u door een schriftelijke verklaring waarin u duidelijk maakt waarom de tegenpartij verantwoordelijk is voor uw schade. Het proces omvat:

  1. Aansprakelijkstelling: Een formele melding aan de tegenpartij.
  2. Bewijsmateriaal verzamelen: Denk aan medische rapporten en getuigenverklaringen.
  3. Onderhandelingen met de verzekeraar: Een juridisch complexe stap waarbij expertise nodig is.

Flyct heeft jarenlange ervaring in letselschadezaken en biedt:

  • Deskundig advies en begeleiding.
  • Kostenloze hulp, omdat onze kosten meestal worden verhaald op de tegenpartij.
  • Persoonlijke ondersteuning bij iedere stap.

Met Flyct bent u verzekerd van een professionele aanpak en maximale vergoeding.

Lees meer over:

aansprakelijkheid letselschade

Letselschade aansprakelijkheid bij verschillende soorten ongevallen

Onze cliënten geven ons gemiddeld een 8,9!

De medewerkster heeft mij vanaf de start van de zaak volledig geïnformeerd over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) van een succesvolle afwikkeling. Alle contacten waren uiterst vriendelijk en professioneel, met een positieve afloop tot slot. Een voorbeeld van dienstverlening.

Cindy, Putte

Mijn 'zaak' bleek nogal ingewikkeld en de afwerking was langdurig. De verzekering van de tegenpartij heeft er jaren over gedaan om mijn 'zaak' af te handelen. Gelukkig had ik Steven Oldenziel van Flict die mij steeds goed op de hoogte heeft gehouden van alle ontwikkelingen. Hij heeft met zijn fantastische inzet en nauwe betrokkenheid ervoor gezorgd dat alles nu rond is en we het naar mijn volle tevredenheid hebben afgesloten.

Henk, Groningen

De medewerkster heeft mij vanaf de start van de zaak volledig geïnformeerd over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) van een succesvolle afwikkeling. Alle contacten waren uiterst vriendelijk en professioneel, met een positieve afloop tot slot. Een voorbeeld van dienstverlening.

Jan, Asperen

Inmiddels zit ik in een bijna een decennium lange strijd verwikkeld met een tegenpartij in het buitenland, maar mede dankzij de medewerkers van Flyct ben ik tot op heden niets misgelopen. De focus heeft daardoor langere tijd op herstel kunnen liggen en de stress van het regelen werd mij door jullie uit handen genomen. Fijn contact, persoonlijk en "to the point".

Erik, Leeuwarden

De medewerkers van Flyct hebben ons geweldig geholpen en bijgestaan in een moeilijke periode na mijn ongeval. Vol begrip en heel erg behulpzaam.

Maurice, Den Haag

De persoonsgerichtheid was super alles werd goed uitgelegd en als je zelf iets niet wilt hoeft het ook niet

Anne, Rijswijk

De vervolgstappen na erkennen van aansprakelijkheid bij letselschade

Na het erkennen van aansprakelijkheid bij letselschade volgt doorgaans een traject waarin het schadeherstel en de compensatie worden geregeld. De eerste stap is het verzamelen van alle relevante informatie, zoals medische rapporten, inkomensgegevens en andere bewijsstukken die de omvang van de schade onderbouwen. Vervolgens wordt in overleg met de verzekeraar of de aansprakelijke partij een schadevergoeding berekend, waarbij zowel materiële schade (zoals medische kosten en verlies van inkomen) als immateriële schade (zoals pijn en leed) in aanmerking worden genomen.

Hierna kan een schikking worden voorgesteld, die in goed overleg wordt vastgesteld. Indien partijen geen overeenstemming bereiken, kan een juridische procedure worden gestart. Tijdens het hele proces is het belangrijk dat het slachtoffer deskundig wordt bijgestaan door een letselschade-expert of advocaat om een eerlijke en volledige vergoeding te waarborgen.

Bij Flyct staan verschillende specialisten klaar met ieder hun eigen expertise, zodat er altijd iemand is die u optimaal kan bijstaan in dit traject. Bekijk hier onze medewerkers.

Veelgestelde vragen over het aansprakelijk stellen bij letselschade

  • Wie is aansprakelijk bij letselschade?

    Bij letselschade is degene die het ongeval heeft veroorzaakt vaak aansprakelijk, maar er zijn uitzonderingen en regels, zoals bij kwetsbare verkeersdeelnemers. De aansprakelijke partij moet doorgaans uw schade vergoeden. Neem contact met ons op, dan vertellen we u hier meer over. Flyct biedt bovendien kosteloze ondersteuning om u te helpen bij het claimen van uw vergoeding.

  • Hoe regel ik het aansprakelijk stellen van de tegenpartij?

    Bij letselschade stelt u de tegenpartij aansprakelijk door een schriftelijke verklaring te sturen. Het proces omvat aansprakelijkstelling, het verzamelen van bewijsmateriaal, en onderhandelingen met de verzekeraar.

    Flyct biedt deskundig advies, kostenloze hulp (meestal verhaald op de tegenpartij), en persoonlijke ondersteuning bij iedere stap, zodat u verzekerd bent van een maximale vergoeding.

  • Hoe krijg ik een schadevergoeding?

    Om een schadevergoeding te krijgen, moet de aansprakelijke partij verantwoordelijk worden gesteld voor het ongeval. Dit gebeurt vaak door een schriftelijke aansprakelijkstelling, waarin de schade wordt onderbouwd met bewijsmateriaal zoals medische rapporten.

    Vervolgens worden de schade en de vergoeding besproken, vaak via onderhandelingen met de verzekeraar. Bij Flyct krijgt u deskundige begeleiding om een eerlijke en volledige schadevergoeding te krijgen.

  • Wat is een risicoaansprakelijkheid?

    Risicoaansprakelijkheid houdt in dat iemand verantwoordelijk is voor schade, ongeacht schuld of nalatigheid. Dit geldt voor risicovolle activiteiten, waarbij de schade ontstaat door het gebruik van gevaarlijke stoffen of voertuigen.

  • Wat is de wettelijke aansprakelijkheid bij letselschade?

    Wettelijke aansprakelijkheid bij letselschade houdt in dat een persoon of organisatie verantwoordelijk is voor de schade die een ander heeft opgelopen door hun toedoen, zoals door nalatigheid of opzet. De aansprakelijke partij moet de schade vergoeden, bijvoorbeeld medische kosten of verlies van inkomen.

  • Hoe lang kan ik letselschade schade claimen?

    Bij letselschade geldt een verjaringstermijn van 5 jaar. Dit betekent dat u binnen 5 jaar na het ontstaan van de schade een schadeclaim moet indienen. Na deze termijn kunt u uw schadevergoeding niet meer eisen, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn die de verjaringstermijn verlengen. Het is dus belangrijk om tijdig actie te ondernemen.

  • Hoe kan Flyct mij helpen bij letselschade en aansprakelijkheid?
    Flyct helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij door deskundig advies te geven en het verzamelen van bewijs, zoals medische rapporten en getuigenverklaringen. We stellen namens u de tegenpartij aansprakelijk en begeleiden u in de onderhandelingen met de verzekeraar. Zo zorgen we ervoor dat u de best mogelijke schadevergoeding krijgt.

Laat ons u helpen de tegenpartij aansprakelijk te stellen

Door de tegenpartij op tijd aansprakelijk te stellen, voorkomt u dat uw letselschadezaak verjaart. De aansprakelijkheid bij letselschade is alleen niet altijd een uitgemaakte zaak. Schakel daarom de hulp in van een ervaren jurist of advocaat. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*