Letselschade oorzaken

Letselschade houdt in dat u letsel oploopt door toedoen van een ander. Door het letsel lijdt u schade. Diegene die verantwoordelijk is voor het letsel moet een schadevergoeding betalen. Er zijn verschillende oorzaken van letselschade te bedenken. U bent bijvoorbeeld het slachtoffer van een verkeersongeval, loopt verwondingen op tijdens het uitvoeren van uw werk of loopt letsel op door een dier. Soms heeft u zelfs recht op een schadevergoeding wanneer het letsel (deels) uw eigen schuld is.

Hoe u ook aan het letsel komt, wanneer een ander verantwoordelijk is heeft u recht op een schadevergoeding. De letselschade juristen van Flyct helpen u bij het claimen van de letselschade. Wij bieden gratis rechtshulp bij elke letselschadezaak. Neem vrijblijvend contact met ons op. We zijn bereikbaar via 088 – 1004300.

Oorzaken letselschade

Letselschade door overige oorzaken

Er zijn meer oorzaken van letselschade te bedenken dan de oorzaken die we op deze pagina noemen. U kunt bijvoorbeeld ook letselschade claimen wanneer u met de fiets gevallen bent, omdat de gemeente wegwerkzaamheden niet duidelijk afgezet had of door onveilige producten. Daarnaast kunt u letselschade claimen bij extreme ongevallen als een vliegtuigramp.

In principe kunt u altijd een letselschadezaak starten wanneer uw zaak voldoet aan een aantal eisen.

  1. U heeft letsel opgelopen
  2. Een ander is aansprakelijk voor het letsel
  3. U heeft schade geleden door het letsel
  4. U start de zaak voor de verjaringstermijn

U kunt eenvoudig testen of uw zaak aan de gestelde eisen voldoet door online onze letselschadetest te doen. Binnen enkele minuten weet u of u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding. De juristen van Flyct kunnen u vervolgens helpen om deze vergoeding ook daadwerkelijk uitgekeerd te krijgen.

Letselschade claimen

Om een schadevergoeding te claimen, is het essentieel dat u de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk stelt. U voorkomt hiermee dat uw zaak verjaart. Vervolgens moet u alle schade inventariseren die u naar aanleiding van het letsel opgelopen hebt. Welke schade u precies kunt claimen hangt af van de ernst van het letsel, de soort letselschade en uw persoonlijke situatie.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*