Letselschade oorzaken

Letselschade houdt in dat u letsel oploopt door toedoen van een ander. Door het letsel lijdt u schade. Diegene die verantwoordelijk is voor het letsel moet een schadevergoeding betalen. Er zijn verschillende oorzaken van letselschade te bedenken. U bent bijvoorbeeld het slachtoffer van een verkeersongeval, loopt verwondingen op tijdens het uitvoeren van uw werk of loopt letsel op door een dier. Soms heeft u zelfs recht op een schadevergoeding wanneer het letsel (deels) uw eigen schuld is.

Hoe u ook aan het letsel komt, wanneer een ander verantwoordelijk is heeft u recht op een schadevergoeding. De letselschade juristen van Flyct helpen u bij het claimen van de letselschade. Wij bieden gratis rechtshulp bij elke letselschadezaak. Neem vrijblijvend contact met ons op. We zijn bereikbaar via 088 – 1004300.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Oorzaken letselschade

Letselschade door overige oorzaken

Er zijn meer oorzaken van letselschade te bedenken dan de oorzaken die we op deze pagina noemen. U kunt bijvoorbeeld ook letselschade claimen wanneer u met de fiets gevallen bent, omdat de gemeente wegwerkzaamheden niet duidelijk afgezet had of door onveilige producten. Daarnaast kunt u letselschade claimen bij extreme ongevallen als een vliegtuigramp.

In principe kunt u altijd een letselschadezaak starten wanneer uw zaak voldoet aan een aantal eisen.

  1. U heeft letsel opgelopen
  2. Een ander is aansprakelijk voor het letsel
  3. U heeft schade geleden door het letsel
  4. U start de zaak voor de verjaringstermijn

U kunt eenvoudig testen of uw zaak aan de gestelde eisen voldoet door online onze letselschadetest te doen. Binnen enkele minuten weet u of u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding. De juristen van Flyct kunnen u vervolgens helpen om deze vergoeding ook daadwerkelijk uitgekeerd te krijgen.

Letselschade claimen

Om een schadevergoeding te claimen, is het essentieel dat u de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk stelt. U voorkomt hiermee dat uw zaak verjaart. Vervolgens moet u alle schade inventariseren die u naar aanleiding van het letsel opgelopen hebt. Welke schade u precies kunt claimen hangt af van de ernst van het letsel, de soort letselschade en uw persoonlijke situatie.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*

Veelgestelde vragen

  • Waar kan Flyct u niet bij helpen?

    Uw belangen na een medische fout of ingreep van een specialist, behandelend arts of tijdens verblijf in het ziekenhuis behartigen wij helaas niet. Hetzelfde geldt voor (letsel)schade na mishandeling. Wel kunnen we u gratis advies geven en doorverwijzen naar een specialist die wij kennen en vertrouwen.