Hoe werkt het verhalen van schade?

Als u letselschade heeft opgelopen na een ongeluk kunnen wij begrijpen dat u met veel vragen zit. Het is belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Door deze stappen aan te houden, vergroot u uw kans op een eerlijke schadevergoeding.

Welke stappen dit zijn, leest u hier.

1)  U heeft letselschade opgelopen

U heeft letselschade opgelopen wanneer u door een ander verwondingen, blessures of ander letsel opgelopen heeft en hierdoor materiële of immateriële schade heeft opgelopen. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letselschade heeft u recht op een schadevergoeding. De vergoeding krijgt u als compensatie voor de geleden fysieke en geestelijke schade. Voorbeelden van soorten letselschade zijn: gehoorschade, een hersenschudding, gebitsletsel, schokschade en nog veel meer.

2) De tegenpartij aansprakelijk stellen

De eerste stap na het ongeluk is het verzamelen van bewijsmateriaal. Als u genoeg bewijsmateriaal heeft kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Maak foto’s van het ongeval en de schade, en noteer de contactgegevens van de getuigen. Hierna is het aan te raden om gegevens te verzamelen om aan te tonen dat u letselschade heeft en dat de tegenpartij hier verantwoordelijk voor is. Denk aan: medische gegevens, getuigenverklaringen en het proces-verbaal. Doe dit bij voorkeur schriftelijk, zodat de aansprakelijkheidsstelling goed gedocumenteerd wordt.

3) Het opbouwen van een dossier

Zoals hierboven aangegeven is het belangrijk om al het bewijsmateriaal te verzamelen. Als u alle gegevens zorgvuldig documenteert houdt u zelf het overzicht. Daarnaast vergroot een sterk dossier de kans op een snelle, en succesvollere afronding van uw zaak. U heeft namelijk een heel dossier met bewijzen!

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test

Van letselschade naar een zaak

Hoe weet u zeker of wij u kunnen helpen met uw letselschade? En wanneer uw letselschade kunt verhalen?

U heeft letselschade wanneer u door een ander verwondingen, blessures of ander letsel opgelopen heeft en u hierdoor materiële of immateriële schade heeft opgelopen. Het verschil tussen materiële en immateriële schade is dat materiële schade fysiek te zien is (bijv. kniebreuk) en dat immateriële schade op het eerste oog niet te zien is (bijv. shockschade of pijn & leed). In beide gevallen kunt u recht hebben op een schadevergoeding.

Waar wij jou mee kunnen helpen

Flyct is gespecialiseerd in letselschade en heeft letselschade juristen in dienst. In bijna alle gevallen is het mogelijk om uw letselschade door ons te laten verhalen. Dit betekent dat wij niet werken met letselschade advocaten.

Wat houdt dit in? Voor uw letselschadezaak is het (vaak) niet noodzakelijk om een letselschade advocaat in te schakelen. Een jurist mag slechts onder bepaalde voorwaarden procederen voor de rechtbank, een letselschade advocaat mag dit altijd. Een advocaat zal uw zaak dus eerder voor de rechter kunnen brengen. In de meeste gevallen is dit gelukkig niet nodig. 95% van alle letselschadezaken wordt opgelost zonder tussenkomst van de rechter.

De juristen van Flyct kunnen u dus in de meeste gevallen goed van dienst zijn. Mocht uw zaak toch naar een rechtbank gaan, dan zorgen wij ervoor dat de zaak volledig overgedragen wordt aan de advocaat die wij kennen en vertrouwen. uw zaak is bij Flyct dus in goede handen.

Vrijblijvend in gesprek met Flyct

Neem gratis contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Benader mij*