Letselschade door verkeersongeval - Claim je schade - Flyct

Letselschade door verkeersongeval

letselschade door verkeersongeval

Er zijn jaarlijks vele duizenden verkeersongevallen in Nederland. Als slachtoffer na een verkeersongeval staat uw leven op z’n kop. U heeft zorgen, ervaart pijn, bent onzeker over de toekomst, zoekt naar rechtvaardigheid en u krijgt te maken met de verzekeraar van de veroorzaker. Misschien komt zelfs slachtofferhulp om de hoek kijken. Op deze pagina leest u meer over wat u kunt doen na een verkeersongeval. Wil u meteen contact met ons? Bel ons dan op 088 – 100 43 00 of vul dit contactformulier in. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.

WAT TE DOEN NA EEN VERKEERSONGEVAL?

Als u slachtoffer bent van een verkeersongeval is het belangrijk om alle informatie of foto’s die u van het verkeersongeval heeft goed te verzamelen en bewaren. Dit heeft te maken met de schadeclaim die u kunt indienen bij de tegenpartij. Soms kunt u maanden later belangrijke informatie nodig hebben en dan kan Flyct u beter helpen bij de schadeclaim. Als u de tegenpartij snel aansprakelijk stelt voorkomt u dat de letselschadezaak verjaart.

ONGELUK OF AANRIJDING MEEGEMAAKT?

U bent betrokken geweest bij een aanrijding en heeft daardoor letsel opgelopen. Daar komen kosten uit voort. Is het ongeluk niet uw schuld en weet u wie de tegenpartij is, dan kunnen de financiële gevolgen worden verhaald op de verzekeraar van de tegenpartij. Ook als u als nabestaande bent betrokken bij overlijdensschade.

Waar helpen wij u kosteloos mee?

  1. Aansprakelijk stellen van de veroorzaker.
  2. Voeren van de schuldvraagdiscussie met de verzekeraar.
  3. Verzamelen bewijsstukken van uw schade.
  4. Zo nodig aanvragen van het voorschot.
  5. Uw herstel in beeld brengen door informatie op te vragen bij uw artsen/therapeuten.
  6. Bij medische uitbehandeling onderhandelen we met de verzekeraar.
  7. We regelen voor u een rechtvaardige schadevergoeding, inclusief smartengeld.
  8. Na uw akkoord wordt u uitbetaald en is uw letselschadezaak afgehandeld.
  9. Kan uw zaak niet in goed overleg met de verzekeraar worden geregeld, dan nemen we gerechtelijke vervolgstappen.

AUTO-ONGELUK

Auto ongelukken komen vaak voor en kunnen een grote impact hebben op uw leven. U kunt bijvoorbeeld rug, nek of whiplashachtige klachten ervaren na het auto-ongeluk. Na een aanrijding met de auto is het eerste wat u moet doen, uitzoeken wie er aansprakelijk is voor het verkeersongeval. De aansprakelijke partij moet namelijk de schade vergoeden. Dit geldt niet alleen voor de materiële schade aan de auto, maar ook voor de letselschade die de inzittenden oplopen. Het is belangrijk dat u de tegenpartij zo snel mogelijk schriftelijk aansprakelijk stelt. Nadat de aansprakelijkheid geregeld is, kan de rest van het letselschadeproces gestart worden.

De aansprakelijkheid bij een auto-ongeluk wordt bepaald door de geldende verkeersregels. Reed een van de auto’s bijvoorbeeld door rood, dan is de automobilist van deze auto aansprakelijk voor alle letselschade. Er zijn verschillende soorten auto-ongelukken. Welke soorten ongelukken zijn er? Bijvoorbeeld: zijwaartse botsingen, lage snelheidsovertredingen, kop-staartbotsingen, samenvoegingsongevallen en frontale botsingen.

SCOOTERONGELUK

U had een botsing met een scooter of brommer en heeft daar nog fysieke klachten van of letselschade? En weet u niet wie in dit geval aansprakelijk is? Flyct helpt u daar graag bij.

Ongelukken tussen scooters of brommers onderling worden afgehandeld door te kijken naar wie het verkeersongeval veroorzaakt heeft. De tegenpartij die het verkeersongeval veroorzaakt heeft, wordt dus aansprakelijk gesteld. Bij een verkeersongeval dat heeft plaatsgevonden tussen scooter en fietser gelden andere regels. In dit geval is de fietser de zwakke verkeersdeelnemer en wordt meer beschermd vanuit de wet. Heeft u als fietser geen verkeersfout gemaakt? Dan wordt uw schade voor 100% vergoed. Ook als u zelf (deels) schuld had aan het ongeval krijgt u altijd minimaal 50% van uw schade vergoed.

ONGEVAL MET EEN FIETSER OF VOETGANGER

Bent u aangereden als fietser of voetganger? Dan heeft u meer bescherming vanuit de wet dan bijvoorbeeld een automobilist. U wordt namelijk gezien als kwetsbaar verkeersdeelnemer. Wanneer u in de hoedanigheid aangereden wordt door een auto of motor, dan is de andere partij vrijwel altijd aansprakelijk. U heeft dus extra rechtsbescherming. U moet de tegenpartij nog wel officieel aansprakelijk stellen. De letselschade juristen van Flyct helpen u graag met de schadevergoeding bij een verkeersongeval.

Meer lezen over verkeersongevallen?
Verkeersongeval door scooterongeluk
Verkeersongeval door auto-ongeluk
Schadevergoeding verkeersongeval
Aansprakelijkheid verkeersongeval

HULP BIJ LETSELSCHADE NA EEN VERKEERSONGEVAL

We kunnen ons goed voorstellen dat u veel vragen heeft na een verkeersongeval. Moet u iemand aansprakelijk stellen? Wie is er verantwoordelijk voor uw ongeluk? Op hoeveel schadevergoeding heeft u eventueel recht? Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt. De letselschadespecialisten van Flyct geven hulp bij de claim of schadevergoeding. Neem contact op met Flyct via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300.

Wilt u eerst weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe dan onze letselschadetest. In 2 minuten weet u of uw zaak kans van slagen heeft.

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)