Letselschade opgelopen na een verkeersongeval? Bijvoorbeeld een kop-staart botsting. Dan kunt u iemand aansprakelijk stellen. Flyct helpt u graag met de schadevergoeding.
Letselschade opgelopen na een verkeersongeval? Bijvoorbeeld een kop-staart botsting. Dan kunt u iemand aansprakelijk stellen. Flyct helpt u graag met de schadevergoeding.
Er zijn jaarlijks vele duizenden verkeersongevallen in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een kop-staartbotsing of aan een kettingbotsing. Als slachtoffer na een verkeersongeval staat uw leven op z’n kop. U heeft zorgen, ervaart pijn, bent onzeker over de toekomst, zoekt naar rechtvaardigheid en u krijgt te maken met de verzekeraar van de veroorzaker. Misschien komt zelfs slachtofferhulp om de hoek kijken. Op deze pagina leest u meer over wat u kunt doen na een verkeersongeluk.
Beantwoord drie vragen in onze letselschadetest. En ontdek snel of u een schadevergoeding kunt krijgen.
Als u slachtoffer bent van een verkeersongeval is het belangrijk om alle informatie of foto’s die u van het verkeersongeval heeft goed te verzamelen en bewaren. Dit heeft te maken met de schadeclaim die u kunt indienen bij de wederpartij. Soms kunt u maanden later belangrijke informatie nodig hebben en dan kan Flyct u beter helpen met het claimen van de schade. Als de aansprakelijkheid van de wederpartij snel wordt vastgesteld, voorkomt u dat de letselschadezaak verjaart.
U bent betrokken geweest bij een aanrijding en heeft daardoor letsel opgelopen. Daar komen kosten uit voort. Is het ongeluk niet uw schuld en weet u wie de wederpartij is, dan kunnen de financiële gevolgen worden verhaald op de verzekeraar van de wederpartij. Vul na een ongeval altijd het schadeformulier in.
Auto ongelukken komen vaak voor en kunnen een grote impact hebben op uw leven. U kunt bijvoorbeeld rug, nek of whiplashachtige klachten ervaren na het auto-ongeluk. Als u een aanrijding heeft meegemaakt is het belangrijk om als eerst de gegevens van de wederpartij te noteren, u kunt denken aan het invullen van het schade-aangifteformulier en gemaakte foto’s van het ongeluk. Zo nodig kunt u de contactgegevens van de getuigen noteren.
Flyct zorgt er dan voor dat de wederpartij aansprakelijk wordt gesteld. De aansprakelijke partij moet namelijk de schade vergoeden. Dit geldt niet alleen voor de materiële schade aan de auto, maar ook voor de letselschade die de inzittenden oplopen. Het is belangrijk dat Flyct de wederpartij zo snel mogelijk schriftelijk aansprakelijk stelt. Nadat de aansprakelijkheid is erkend, kan de rest van het letselschadeproces gestart worden.
De aansprakelijkheid bij een auto-ongeluk wordt bepaald door de geldende verkeersregels. Reed een van de auto’s bijvoorbeeld door rood, dan is de automobilist van deze auto aansprakelijk voor alle letselschade. Er zijn verschillende soorten auto-ongelukken. Welke soorten ongelukken zijn er? Bijvoorbeeld: zijwaartse botsingen, lage snelheidsovertredingen, kop-staartbotsingen, samenvoegingsongevallen en frontale botsingen.
U had een botsing met een scooter of brommer en heeft daar nog fysieke klachten van of letselschade? En weet u niet wie in dit geval aansprakelijk is? Flyct helpt u daar graag bij.
Ongelukken tussen scooters of brommers onderling worden afgehandeld door te kijken naar wie het verkeersongeval veroorzaakt heeft. De wederpartij die het verkeersongeval veroorzaakt heeft, wordt aansprakelijk gesteld. Bij een verkeersongeval dat heeft plaatsgevonden tussen scooter en fietser gelden andere regels. In dit geval is de fietser de zwakke verkeersdeelnemer en wordt meer beschermd vanuit de wet. Heeft u als fietser geen verkeersfout gemaakt? Dan wordt uw schade voor 100% vergoed. Ook als u zelf (deels) schuld had aan het ongeval krijgt u altijd minimaal 50% van uw schade vergoed.
Bent u aangereden als fietser of voetganger? Dan heeft u meer bescherming vanuit de wet dan bijvoorbeeld een automobilist. U wordt namelijk gezien als kwetsbaar verkeersdeelnemer. Wanneer u in de hoedanigheid aangereden wordt door een auto of motor, dan is de andere partij vrijwel altijd aansprakelijk. U heeft dus extra rechtsbescherming. U moet de wederpartij nog wel officieel aansprakelijk stellen. De letselschade juristen van Flyct helpen u graag met de schadevergoeding bij een verkeersongeval.
Meer lezen over verkeersongevallen?
Verkeersongeval door scooterongeluk
Verkeersongeval door auto-ongeluk
Verkeersongeval door fietsongeluk
Schadevergoeding verkeersongeval
Aansprakelijkheid verkeersongeval
We kunnen ons goed voorstellen dat u veel vragen heeft na een verkeersongeval. Moet u iemand aansprakelijk stellen? Wie is er verantwoordelijk voor uw ongeluk? Op hoeveel schadevergoeding heeft u eventueel recht? Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt. De letselschadespecialisten van Flyct geven hulp bij de claim of schadevergoeding. Neem contact op met Flyct via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300.
Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.