Hoe kan je letselschade claimen?

U heeft letselschade opgelopen en wilt dit verhalen op de partij die verantwoordelijk is voor het letsel. Maar hoe werkt het claimen van letselschade? En heeft u juridische hulp nodig voor dit traject? De letselschade juristen van Flyct geven u alle informatie die u nodig heeft om letselschade te claimen.

Letselschade claimen

Hoe kan Flyct je helpen?

Uw belang staat voorop

‘Hoe gaat met met u?’, dat is de eerste vraag die wij stellen als we u bellen. De letselschade-experts van Flyct zijn betrokken. Natuurlijk is de schadevergoeding belangrijk. Dat is wat we doen. Maar we zijn ook geïnteresseerd in hoe het écht gaat met u gaat. Soms heb je iemand nodig die naar je luistert en voor je opkomt. De medewerkers van Flyct doen dat.

Rechtvaardige schadevergoeding

Iedereen binnen Flyct strijdt voor een rechtvaardige schadevergoeding. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet. Als het dossier ingewikkeld wordt, dan bijten we ons daar extra in vast. Dit doen we wel altijd eerlijk. Letsel of ongemakken die niet bij dit ongeval horen sluiten we uit. De hoogte van de schadevergoedingen zijn altijd terecht. We gaan niet voor teveel, en nemen geen genoegen met minder. We gaan voor waar u recht op heeft.

Excellente service

Letsel is al erg genoeg. Daar is geen ruimte voor extra zorgen. Met onze excellente service nemen we zorgen weg. Bij Flyct maken we duidelijke afspraken en komen die na.

Goed opgeleid

Wij behartigen de belangen van u als slachtoffer van een ongeval, dat buiten uw schuld is overkomen. We behartigen eventueel ook de belangen van uw werkgever. We werken dus niet voor verzekeraars. Onze letselschade-experts zijn goed opgeleid en lid van één of meer brancheorganisaties, zoals NIS en NIVRE. Flyct onderschrijft de Gedragscode Behandeling Letselschade.

Wat te doen bij letselschade?

Wanneer u letselschade oploopt, is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Door deze stappen aan te houden, vergroot u uw kans op een eerlijke schadevergoeding.

 • 1. Verzamel bewijsmateriaal

  De eerste stap na het ongeval is het verzamelen van bewijsmateriaal. Zorg ervoor dat u voldoende materiaal heeft om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Maak dus foto’s van het ongeval en de schade, en noteer de contactgegevens van de getuigen.

 • 2. Schakel juridische hulp in

  In principe kunt u uw eigen letselschadezaak regelen, maar dan loopt u het risico dat u overrompeld wordt door de verdediging van de tegenstander of diens verzekeringsmaatschappij. U ziet misschien letselschadeposten over het hoofd of gaat akkoord met een te lage vergoeding. Het is verstandiger om juridische hulp in te schakelen in de vorm van een letselschade jurist of expert.

 • 3. Verzamel de relevante gegevens

  Verzamel vervolgens de gegevens die u nodig heeft om aan te tonen dat u schade heeft en dat de tegenpartij hiervoor verantwoordelijk is. U kunt hierbij denken aan medische gegevens, getuigenverklaringen en het proces-verbaal.

 • 4. Stel de tegenpartij aansprakelijk

  Nadat u de relevante gegevens verzameld heeft, kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Doe dit bij voorkeur schriftelijk, zodat de aansprakelijkheidstelling goed gedocumenteerd wordt. Wacht ook niet te lang met het aansprakelijk stellen. Een letselschadezaak kan namelijk verjaren.

 • 5. Houd de kosten en gemiste inkomsten bij

  Om een eerlijke letselschadevergoeding te claimen, is het belangrijk dat u goed bijhoudt hoeveel kosten u maakt en hoeveel inkomsten u misloopt door het letsel. Aan de hand van deze bedragen, aangevuld met bedragen voor bijvoorbeeld smartengeld, wordt de uiteindelijke schadeclaim bepaald. Onze juristen helpen u graag bij de berekening van letselschade.

 • 6. Vraag een voorschot aan

  Een letselschadezaak kan lang duren. Om ervoor te zorgen dat u niet in de financiële problemen komt, kunt u een voorschot op de schadevergoeding aanvragen.

 • 7. Stel de uiteindelijke schade vast

  Zodra de schade volledig vaststaat, moet de tegenpartij overgaan tot betaling. U kunt echter nog lang last hebben van het letsel. Daarom is het belangrijk dat ook de mogelijke toekomstige schade meegenomen wordt in de schadeclaim. Indien nodig kan er een medisch rapport opgevraagd worden om de toekomstige schade te bepalen.

 • 8. De tegenpartij betaalt u een eerlijke schadevergoeding

  Het leed van het letsel is na deze 8 stappen mogelijk nog niet voorbij, maar u heeft in ieder geval wel de financiële compensatie gekregen waar u recht op heeft. U kunt zich nu volledig richten op uw herstel.

Milly Besseling
Juridisch Advies & Intake

Reviews

De medewerkster heeft mij vanaf de start van de zaak volledig geïnformeerd over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) van een succesvolle afwikkeling. Alle contacten waren uiterst vriendelijk en professioneel, met een positieve afloop tot slot. Een voorbeeld van dienstverlening.

Cindy, Putte

Mijn 'zaak' bleek nogal ingewikkeld en de afwerking was langdurig. De verzekering van de tegenpartij heeft er jaren over gedaan om mijn 'zaak' af te handelen. Gelukkig had ik Steven Oldenziel van Flict die mij steeds goed op de hoogte heeft gehouden van alle ontwikkelingen. Hij heeft met zijn fantastische inzet en nauwe betrokkenheid ervoor gezorgd dat alles nu rond is en we het naar mijn volle tevredenheid hebben afgesloten.

Henk, Groningen

De medewerkster heeft mij vanaf de start van de zaak volledig geïnformeerd over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) van een succesvolle afwikkeling. Alle contacten waren uiterst vriendelijk en professioneel, met een positieve afloop tot slot. Een voorbeeld van dienstverlening.

Jan, Asperen

Inmiddels zit ik in een bijna een decennium lange strijd verwikkeld met een tegenpartij in het buitenland, maar mede dankzij de medewerkers van Flyct ben ik tot op heden niets misgelopen. De focus heeft daardoor langere tijd op herstel kunnen liggen en de stress van het regelen werd mij door jullie uit handen genomen. Fijn contact, persoonlijk en "to the point".

Erik, Leeuwarden

De medewerkers van Flyct hebben ons geweldig geholpen en bijgestaan in een moeilijke periode na mijn ongeval. Vol begrip en heel erg behulpzaam.

Maurice, Den Haag

De persoonsgerichtheid was super alles werd goed uitgelegd en als je zelf iets niet wilt hoeft het ook niet.

Anne, Rijswijk

Betrouwbare juristen

Het verhalen van schade is specialistisch werk en vereist dan ook een deskundig expert. Bij Flyct werken wij met professionele letselschade-specialisten, juristen, medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen.

Klik hier om kennis te maken met ons team.

Flyct is aangesloten bij het NKL

Ook Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade. De stichting die achter het keurmerk zit, voert regelmatig audits uit op basis van de gestelde voorwaarden. Alleen bureaus en adviseurs die slagen voor deze keuring mogen het keurmerk voeren. Het Keurmerk staat voor: deskundigheid, onafhankelijkheid, transparantie en heldere communicatie.

Meer lezen over het NKL

Vragen over claimen van schade

 • Wat wordt er vergoed bij letselschade?

  Om een letselschadevergoeding te claimen, moet u eerst inzicht hebben in welke schadeposten vergoed worden. Dit is vrij eenvoudig te bepalen. Alle directe of indirecte schade die u oploopt door het letsel wordt namelijk vergoed in de schadeclaim. Er zijn dus geen harde regels over welke bedragen u wel of niet mee mag nemen in de schadeclaim. Dit betekent ook dat er weinig informatie te vinden is over hoe u uw schadeclaim moet opbouwen. Dit is namelijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De hoogte van de schadeclaim verschilt dan ook per zaak. Gelukkig is rechtshulp bij een letselschadeclaim gratis.

 • Hoe lang kan je een letselschade claim doen?

  Er zijn diverse regels van toepassing op de verjaringstermijn van letselschade. De vuistregel is dat een zaak verjaart wanneer er 5 jaar verstreken zijn vanaf de tijd dat het slachtoffer weet dat hij of zij letselschade heeft en het bekend is wie er aansprakelijk is voor het letsel. Deze verjaringstermijn heet de relatieve verjaringstermijn en is bepaald in art. 3:310 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek.

  Het is dus zaak om actie te ondernemen zodra u bekend bent met de letselschade en u weet wie er aansprakelijk is. Overigens moet de bepaling ‘bekend met de letselschade’ subjectief gezien worden. Dit houdt in dat de aansprakelijke partij moet aantonen dat de verjaringstermijn verstreken is en dat u al eerder op de hoogte was van de letselschade.

  Naast de verjaringstermijn van 5 jaar is er ook een absolute verjaringstermijn van 20 jaar. Deze is van toepassing vanaf het moment dat de letselschade opgelopen is. Wanneer u dus letselschade oploopt waar u 20 jaar later pas last van krijgt, dan kunt u geen aanspraak meer maken op een schadevergoeding. Vooral in asbestzaken worden slachtoffers geconfronteerd met deze absolute verjaringstermijn.

  Meer lezen over verjaring van letselschade?

Hulp aanvragen bij een schadeclaim

Wanneer u het contactformulier invult, ontvangt Flyct direct uw melding. Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op, telefonisch of per e-mail, om uw situatie te bespreken en te beoordelen of wij uw zaak kunnen behandelen. Dit eerste gesprek is geheel kosteloos. Ons doel is om u snel en deskundig te helpen en u duidelijkheid te geven over de mogelijke vervolgstappen. Bij Flyct staat uw zorg altijd voorop.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl

Benader mij*