Letselschade claimen: hoe werkt dat?

U heeft letselschade opgelopen en wilt dit verhalen op de partij die verantwoordelijk is voor het letsel. Maar hoe werkt het claimen van letselschade? En heeft u juridische hulp nodig voor dit traject? De letselschade juristen van Flyct geven u alle informatie die u nodig heeft om letselschade te claimen.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Letselschade claimen

Letselschade claimen

Uw belang staat voorop
‘Hoe gaat met met u?’, dat is de eerste vraag die wij stellen als we u bellen. De letselschade-experts van Flyct zijn betrokken. Natuurlijk is de schadevergoeding belangrijk. Dat is wat we doen. Maar we zijn ook geïnteresseerd in hoe het écht gaat met u gaat. Soms heb je iemand nodig die naar je luistert en voor je opkomt. De medewerkers van Flyct doen dat.

Rechtvaardige schadevergoeding
Iedereen binnen Flyct strijdt voor een rechtvaardige schadevergoeding. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet. Als het dossier ingewikkeld wordt, dan bijten we ons daar extra in vast. Dit doen we wel altijd eerlijk. Letsel of ongemakken die niet bij dit ongeval horen sluiten we uit. De hoogte van de schadevergoedingen zijn altijd terecht. We gaan niet voor teveel, en nemen geen genoegen met minder. We gaan voor waar u recht op heeft.

Excellente service
Letsel is al erg genoeg. Daar is geen ruimte voor extra zorgen. Met onze excellente service nemen we zorgen weg. Bij Flyct maken we duidelijke afspraken en komen die na.

Goed opgeleid
Wij behartigen de belangen van u als slachtoffer van een ongeval, dat buiten uw schuld is overkomen. We behartigen eventueel ook de belangen van uw werkgever. We werken dus niet voor verzekeraars. Onze letselschade-experts zijn goed opgeleid en lid van één of meer brancheorganisaties, zoals NIS en NIVRE. Flyct onderschrijft de Gedragscode Behandeling Letselschade.

Wat te doen bij letselschade?

Wanneer u letselschade oploopt, is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Door deze stappen aan te houden, vergroot u uw kans op een eerlijke schadevergoeding.

1. Verzamel bewijsmateriaal

De eerste stap na het ongeval is het verzamelen van bewijsmateriaal. Zorg ervoor dat u voldoende materiaal heeft om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Maak dus foto’s van het ongeval en de schade, en noteer de contactgegevens van de getuigen.

2. Schakel juridische hulp in

In principe kunt u uw eigen letselschadezaak regelen, maar dan loopt u het risico dat u overrompeld wordt door de verdediging van de tegenstander of diens verzekeringsmaatschappij. U ziet misschien letselschadeposten over het hoofd of gaat akkoord met een te lage vergoeding. Het is verstandiger om juridische hulp in te schakelen in de vorm van een letselschade jurist of expert.

3. Verzamel de relevante gegevens

Verzamel vervolgens de gegevens die u nodig heeft om aan te tonen dat u schade heeft en dat de tegenpartij hiervoor verantwoordelijk is. U kunt hierbij denken aan medische gegevens, getuigenverklaringen en het proces-verbaal.

4. Stel de tegenpartij aansprakelijk

Nadat u de relevante gegevens verzameld heeft, kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Doe dit bij voorkeur schriftelijk, zodat de aansprakelijkheidstelling goed gedocumenteerd wordt. Wacht ook niet te lang met het aansprakelijk stellen. Een letselschadezaak kan namelijk verjaren.

5. Houd de kosten en gemiste inkomsten bij

Om een eerlijke letselschadevergoeding te claimen, is het belangrijk dat u goed bijhoudt hoeveel kosten u maakt en hoeveel inkomsten u misloopt door het letsel. Aan de hand van deze bedragen, aangevuld met bedragen voor bijvoorbeeld smartengeld, wordt de uiteindelijke schadeclaim bepaald. Onze juristen helpen u graag bij de berekening van letselschade.

6. Vraag een voorschot aan

Een letselschadezaak kan lang duren. Om ervoor te zorgen dat u niet in de financiële problemen komt, kunt u een voorschot op de schadevergoeding aanvragen.

7. Stel de uiteindelijke schade vast

Zodra de schade volledig vaststaat, moet de tegenpartij overgaan tot betaling. U kunt echter nog lang last hebben van het letsel. Daarom is het belangrijk dat ook de mogelijke toekomstige schade meegenomen wordt in de schadeclaim. Indien nodig kan er een medisch rapport opgevraagd worden om de toekomstige schade te bepalen.

8. De tegenpartij betaalt u een eerlijke schadevergoeding

Het leed van het letsel is na deze 8 stappen mogelijk nog niet voorbij, maar u heeft in ieder geval wel de financiële compensatie gekregen waar u recht op heeft. U kunt zich nu volledig richten op uw herstel.

Wat wordt er vergoed bij letselschade?

Om een letselschadevergoeding te claimen, moet u eerst inzicht hebben in welke schadeposten vergoed worden. Dit is vrij eenvoudig te bepalen. Alle directe of indirecte schade die u oploopt door het letsel wordt namelijk vergoed in de schadeclaim. Er zijn dus geen harde regels over welke bedragen u wel of niet mee mag nemen in de schadeclaim. Dit betekent ook dat er weinig informatie te vinden is over hoe u uw schadeclaim moet opbouwen. Dit is namelijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De hoogte van de schadeclaim verschilt dan ook per zaak. Gelukkig is rechtshulp bij een letselschadeclaim gratis.

Hulp nodig bij het claimen van schade?

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*