Wat is materiële schade?

Materiële schade zijn concrete, zichtbare kosten die over het algemeen in bedragen zijn uit te drukken. U kunt denken aan schade aan uw voertuig, brommer of fiets. Maar ook kosten voor het ziekenhuis, reiskosten, misgelopen inkomsten en bijvoorbeeld huishoudelijke hulp. Materiële schade is het tegenovergestelde van immateriële schade (emotionele schade). U kunt voor zowel immateriële als materiële schade een schadevergoeding krijgen.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
flyct-materieel

Wanneer kan ik een schadevergoeding bij een materiële schade claimen?

Als u slachtoffer bent geworden van een ongeval en een ander is aansprakelijk voor de opgelopen materiële schade heeft u recht op een schadevergoeding. Denk aan alle extra kosten die gemaakt zijn, maar ook kosten die u niet had gehad als u niet in een ongeval terecht was gekomen. Wilt u uw materiele schade melden of meer informatie? Klik dan hier.

Welke schade kan ik claimen bij materiële schade?

Als u bijvoorbeeld slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval heeft u recht op een schadevergoeding. Er zijn verschillende soorten schadeposten die vergoed kunnen worden. Voorbeelden zijn:

  • Reiskosten
  • Misgelopen inkomsten
  • Huishoudelijke hulp
  • Kinderopvang
  • Studievertraging
  • Aanpassingen in huis, bijvoorbeeld een traplift

Hoe veel letselschade kan ik claimen?

Om een letselschadevergoeding te claimen, moet u eerst inzicht hebben in welke schadeposten vergoed worden. Dit is vrij eenvoudig te bepalen. Alle directe of indirecte schade die u oploopt door het letsel wordt namelijk vergoed in de schadeclaim. Er zijn dus geen harde regels over welke bedragen u wel of niet mee mag nemen in de schadeclaim. Dit betekent ook dat er weinig informatie te vinden is over hoe uw schadeclaim moet opbouwen. Dit is namelijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De hoogte van de schadeclaim verschilt dan ook per zaak. Gelukkig is rechtshulp bij een letselschadeclaim gratis.

 

Materiële schade melden?

Heeft u schade aan uw voertuig waar een derde voor aansprakelijk is, maar bent u niet verzekerd voor rechtsbijstand? Wij helpen u graag met het verhalen van deze schade. Flyct biedt uw cliënten gratis verhaalservice aan bij materiële schades in Nederland. Ook bieden wij herstelservice aan. Wij nemen het juridische en financiële deel voor u uit handen en zorgen ervoor dat de schade wordt vastgesteld door een onafhankelijke schade-expert. Laat Flyct u helpen met het verhalen van uw schade.

Direct uw materiële schade melden

Schadevergoeding claimen door een letselschade specialist

Heeft u hulp nodig of vragen over uw materiële schade? Flyct helpt u graag verder.

Onze dienstverlening kost u niets én alle juridische kosten worden verhaald op de verantwoordelijke partij. Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt.

Onze letselschadespecialisten helpen u graag bij de claim of schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact op met Flyct via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300.

Benader mij*