Waarom Flyct Rechtshulp?

Persoonlijke aandacht voor cliënten, snel kunnen schakelen, transparant zijn over zowel uw juridische positie als de kosten van onze dienstverlening en het leveren van kwalitatief goede rechtshulp vinden wij vanzelfsprekend.

Onze ervaren juridisch specialisten staan voor u klaar. Of u nu behoefte heeft aan een kort telefonisch consult voor een juridisch advies of hulp nodig heeft bij het onderhandelen met uw wederpartij. Wij vertellen u hieronder meer over de rechtsgebieden waarin wij actief zijn, onze werkwijze en onze kosten.

Verzekerde en onverzekerde rechtshulp

In opdracht van verschillende rechtsbijstandverzekeraars (o.a. DAS, Achmea, Brandmeester en Univé) helpt Flyct Rechtshulp al jaren bij juridische problemen in het binnen- en buitenland. Wij hebben de kennis en ervaring waardoor onze eigen juristen vaak zelf al advies kunnen geven en bijstand kunnen verlenen.

Heeft u geen rechtsbijstandsverzekering en heeft u een juridisch geschil in Nederland? Komt u er zelf niet uit? Geen probleem! Wij helpen u graag verder! We willen onze kennis en ervaring ook in Nederland inzetten voor niet-verzekerden die in Nederland een juridisch probleem hebben.

Soorten rechtsgebieden

We starten met rechtshulp bij consumentengeschillen, bij reiszaken en arbeidsrecht. Binnenkort breiden we uit naar regres voor verzekeraars.

Consumentengeschillen

Consumentengeschillen zijn een alledaags “probleem”. Dagelijks kopen consumenten artikelen of diensten via internet of in een fysieke winkel. Wij bieden u rechtshulp als er juridische geschillen ontstaan bij het aanschaffen van (online) producten of diensten. Denk hierbij aan niet geleverde producten of diensten of bijvoorbeeld aan gebrekkige producten of diensten.

Reiszaken (no cure no pay)

In geval van vertraging, annulering of instapweigering, kunnen wij u helpen met het verhalen van een gefixeerde schadevergoeding. Vanuit Europese wetgeving bestaat dit recht op een schadevergoeding. Deze wetgeving heeft tot doel uw rechten als vliegtuigpassagier te beschermen. Specifiek betreft het hier de Europese Verordening 261/2004 die geldt sinds 2005. De plichten van de luchtvaartmaatschappijen richting hun passagiers zijn hierin opgenomen. Flyct Rechtshulp kan u helpen met het opeisen van de schadevergoeding waar u recht op heeft volgens deze Europese Verordening. Dit doen wij op no cure no pay basis.

Arbeidsrecht

Hulp bij arbeidsrechtelijke geschillen of bij het nakijken van uw vaststellingsovereenkomst.

Werkwijze en kosten Flyct Rechtshulp

Wij bieden rechtshulp tegen een vaste lage prijs. Wij geloven dat iedereen recht heeft op rechtshulp van hoge kwaliteit en toegankelijkheid tot deze rechtshulp, ongeacht uw budget.

U kunt contact opnemen met onze afdeling Intake. De medewerker zal een telefonisch consult inplannen met een juridisch specialist binnen 48 uur. De kosten van het consult zijn hieronder weergegeven en het consult kan vooraf worden betaald door middel van een betaallink. De kosten voor een consult bedragen € 25,- en het consult bedraagt ca. 20 minuten.

Tijdens het consult bespreken wij uw probleem en adviseren wij u voor zover mogelijk. We bespreken welke verdere informatie of documenten wij nodig hebben indien u beslist ons in te schakelen voor verdere rechtshulp. Wij sturen u na afloop een e-mail met bevestiging van ons gesprek.

Werkwijze consumentengeschillen

Als u besluit om verdere rechtshulp in te schakelen, bestuderen wij de ontvangen informatie en documenten. Wij toetsen dit aan de relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie. Voor het opmaken van een juridisch advies en het aanschrijven van uw wederpartij, rekenen wij een vast bedrag van € 250,-.

Wanneer uw wederpartij reageert op onze brief, kunnen wij verder onderhandelen namens u. Voor de gehele onderhandeling betaalt u € 725,- naast het adviestarief. In het contact met de wederpartij proberen wij altijd tot een minnelijke regeling te komen, zodat geen kostbare procedure bij de rechtbank hoeft te worden gevolgd. Als het mogelijk is proberen wij onze juridische kosten te verhalen. Het complete pakket (consult, advies en eerste brief en onderhandelingen) kost totaal € 1.000,-.

Werkwijze reiszaken

Voor reiszaken rekenen wij een vast bedrag van € 25,- voor het telefonisch consult. Wilt u dat wij u verder helpen met rechtshulp? Dan rekenen wij daarvoor 30% van de ontvangen schadevergoeding. Slagen wij er toch niet in om uw schadevergoeding op te eisen? Dan betaalt u, naast het consult, niets extra’s voor onze dienstverlening.

Gerechtelijke procedure

Het gros van de geschillen wordt doorgaans opgelost zonder dat de rechtbank daarbij betrokken hoeft te worden. Flyct Rechtshulp probeert altijd een minnelijke regeling tot stand te laten komen, zodat de gang naar de rechter bespaard blijft. Indien we buiten rechte niet tot een oplossing komen, zal per zaak moeten worden beslist of een gerechtelijke procedure moet worden gevoerd. We maken een analyse van uw juridische positie en de kans van slagen in rechte. Daarbij maken we een passend prijsvoorstel in samenwerking met een advocatenkantoor waar wij nauw mee samenwerken. Ook hierbij geldt dat wij dit doen met persoonlijke aandacht en transparantie ten aanzien van de kosten. Vooraf ontvangt u een prijsopgave waarna u zelf kunt beslissen over het vervolg.

Heeft u nog vragen?

Wilt u een nieuwe zaak aanmelden of wilt u een telefonisch consult? Mail of bel dan naar onze afdeling Intake en Juridisch advies via nieuweschade@flyct.nl of bel naar 088 100 43 00.

 

Wilt u eerst weten of wij uw soort zaak in behandeling kunnen nemen? Stel uw vraag dan aan Dewi Romijn-Hegi via dewi.romijn@flyct.nl of bel naar 06-10921268.

Benader mij*