Auto-ongeluk met letselschade? - Claim je schade - Flyct

Letselschade door auto-ongeluk

letselschade door auto-ongeluk

Heeft u een auto-ongeluk gehad? Dan is het belangrijk om hiervan zo goed mogelijk te herstellen, zowel mentaal, fysiek als financieel. U bent misschien gewond geraakt, maakt medische kosten en kunt misschien (tijdelijk) minder werken. Wanneer iemand anders schuldig is aan dit ongeluk, dan kan Flyct u helpen om deze materiële en immateriële schade te verhalen. Hoe neemt u het heft weer in eigen handen en maakt u het beste van de situatie? Lees er hier alles over!

ONGELUK MET DE AUTO

We blijven allemaal mensen en in het verkeer zijn we soms kwetsbaar. U kunt in de auto een aanrijding krijgen met verschillende andere vervoersmiddelen. Bijvoorbeeld een tram, scooter, fietser of een andere auto. Het letsel bij een auto-ongeval kan dan ook variëren van kneuzingen tot ernstige hersenschade. Als u bent aangereden met een auto is het een voor de hand liggend advies: ga zo snel mogelijk naar uw huisarts en houd eventuele kosten bij. Misschien het laatste waar u aan denkt, maar het is verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een letselschade-specialist, dat kan het hele proces voor u een stuk makkelijker en sneller laten verlopen.

Of het nu om een auto-ongeval tussen twee auto’s of een ongeluk met de auto en een andere verkeersdeelnemer gaat; meer bewijs is altijd beter. Om straks jouw kant van het verhaal te onderbouwen, is het goed om meteen:

  • De politie in te schakelen
  • Het schadeformulier volledig in te vullen en te (laten) ondertekenen
  • Eventuele getuigen om een schriftelijke verklaring te vragen

AANSPRAKELIJKHEID BIJ AUTO-ONGEVAL

Bij een auto-ongeluk is het eerste wat u moet doen uitzoeken wie er aansprakelijk is voor het auto-ongeval. De aansprakelijke partij moet namelijk de schade vergoeden. Dit geldt niet alleen voor de materiële schade aan de auto, maar ook voor de letselschade die de inzittenden oplopen. Het is belangrijk dat u de tegenpartij zo snel mogelijk schriftelijk aansprakelijk stelt. Nadat de aansprakelijkheid geregeld is, kan de rest van het letselschadeproces gestart worden. De aansprakelijkheid bij een auto-ongeluk wordt bepaald door de geldende verkeersregels. Reed een van de auto’s bijvoorbeeld door rood, dan is de automobilist van deze auto aansprakelijk voor alle letselschade.

SCHADEVERGOEDING NA AANRIJDING AUTO

Als u de tegenpartij aansprakelijk wilt stellen voor het ongeval met de auto, is het verstandig dit zo snel mogelijk te doen. De schadevergoeding kan namelijk pas aan u worden toegekend, nadat de tegenpartij heeft aangegeven aansprakelijk te zijn.

Wanneer de tegenpartij helemaal aansprakelijk is voor het auto-ongeluk, dan kunt u alle schade die u geleden heeft claimen. Dit gaat om materiële schade en immateriële schade. Vaak kunt u meer smartengeld claimen dan verwacht, zelfs extra telefoonkosten of kosten voor hulp in de huishouding zijn als schade te claimen. Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe dan hier onze letselschadetest.

Meer lezen over verkeersongevallen?

Verkeersongeval
Verkeersongeval scooter
Verkeersongeval schadevergoeding
Verkeersongeval aansprakelijkheid

LET OP UZELF NA EEN AUTO-ONGELUK

Er komt veel kijken bij een auto-ongeval. U moet zelf herstellen, zowel fysiek als psychisch. Maar u moet vaak ook veel dingen regelen. Het is heel begrijpelijk dat u na een ongeval met de auto even tijd nodig heeft om te herstellen en bij te komen. Een letselschade-specialist van Flyct helpt u in deze lastige tijd om niets over het hoofd te zien en met claimen waar u recht op heeft. Onze specialisten claimen schade met lef, we staan echt aan uw kant. Neem contact met ons op en profiteer van kosteloze rechtsbijstand en vrijblijvend advies bij letselschade. Wacht niet langer en meld uw schade vandaag nog via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300. Of vul onderstaand formulier in.

Bel mij terug voor informatie over een auto-ongeluk:

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)