Auto-ongeluk

Heeft u een auto-ongeluk gehad? Dan is het belangrijk om hiervan zo goed mogelijk te herstellen, zowel mentaal, fysiek als financieel. U bent misschien gewond geraakt, maakt medische kosten en kunt misschien (tijdelijk) minder werken. Wanneer iemand anders schuldig is aan dit ongeluk, dan kan Flyct u helpen om deze materiële en immateriële schade te verhalen. Hoe neemt u het heft weer in eigen handen en maakt u het beste van de situatie? En weten op welk schadebedrag u recht heeft? Lees vooral verder!

 

Ongeluk met de auto

We blijven allemaal mensen en in het verkeer zijn we soms kwetsbaar. In de auto kunt u een aanrijding krijgen met verschillende andere vervoersmiddelen.  Bijvoorbeeld een tram, scooter, fietser of een andere auto. Het letsel kan dan ook variëren van kneuzingen tot ernstige hersenschade. Als u bent aangereden met een auto (bij bijv. een kop-staartbotsing of kettingsbotsing) is het een voor de hand liggend advies: ga zo snel mogelijk naar uw huisarts en houd eventuele kosten bij. Misschien het laatste waar u aan denkt, maar het is verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een letselschade-specialist, dat kan het hele proces voor u een stuk makkelijker en sneller laten verlopen.

Of het nu om een auto-ongeval tussen twee auto’s of een ongeluk met de auto en een andere verkeersdeelnemer gaat; meer bewijs is altijd beter. Om straks jouw kant van het verhaal te onderbouwen, is het goed om meteen:

  • De politie in te schakelen
  • Het schadeformulier volledig in te vullen en te (laten) ondertekenen
  • Eventuele getuigen om een schriftelijke verklaring te vragen

Aansprakelijkheid bij een auto-ongeluk

Als slachtoffer bij een auto-ongeluk is het eerste wat u moet doen uitzoeken wie er aansprakelijk is voor het auto-ongeval. De veroorzaker moet namelijk de schade vergoeden. Dit geldt niet alleen voor de materiële schade aan de auto, maar ook voor de letselschade die de inzittenden oplopen. Het is belangrijk dat u de tegenpartij zo snel mogelijk schriftelijk aansprakelijk stelt. Nadat de aansprakelijkheid geregeld is, wordt de schade uitgekeerd door de verzekeraar van de tegenpartij. De aansprakelijkheid bij een auto-ongeluk wordt bepaald door de geldende verkeersregels. Reed een van de auto’s bijvoorbeeld door rood, dan is de automobilist van deze auto aansprakelijk voor alle letselschade.

Schadevergoeding na aanrijding auto

Als u de tegenpartij aansprakelijk wilt stellen voor het ongeval met de auto, is het verstandig dit zo snel mogelijk te doen. De schadevergoeding kan namelijk pas aan u worden toegekend, nadat de tegenpartij heeft aangegeven aansprakelijk te zijn.

Wanneer de tegenpartij helemaal aansprakelijk is voor het auto-ongeluk, dan kunt u alle schade die u geleden heeft claimen. Dit gaat om materiële schade en immateriële schade. Vaak kunt u meer smartengeld claimen dan verwacht, zelfs extra telefoonkosten of kosten voor hulp in de huishouding zijn als schade te claimen.

Benieuwd hoe veel u vergoed kunt krijgen? Bereken hier uw letselschade

Meer lezen over verkeersongevallen?

Verkeersongeval
Verkeersongeval scooter
Verkeersongeval schadevergoeding
Verkeersongeval aansprakelijkheid

Let op uzelf na een auto-ongeluk

Er komt veel kijken bij een auto-ongeval. U moet zelf herstellen, zowel fysiek als psychisch. Maar u moet vaak ook veel dingen regelen. Het is heel begrijpelijk dat u na een ongeval met de auto even tijd nodig heeft om te herstellen en bij te komen. Een letselschade-specialist van Flyct helpt u in deze lastige tijd om niets over het hoofd te zien en met claimen waar u recht op heeft. Onze specialisten claimen schade met lef, we staan echt aan uw kant. Neem contact met ons op en profiteer van kosteloze rechtsbijstand en vrijblijvend advies bij letselschade.

 

Ongeval met een fietser of voetganger

Bent u aangereden als fietser of voetganger? Dan heeft u meer bescherming vanuit de wet dan bijvoorbeeld een automobilist. U wordt namelijk gezien als kwetsbaar verkeersdeelnemer. Wanneer u in de hoedanigheid aangereden wordt door een auto of motor, dan is de andere partij vrijwel altijd aansprakelijk. U heeft dus extra rechtsbescherming. U moet de tegenpartij nog wel officieel aansprakelijk stellen. De letselschade juristen van Flyct helpen u graag met de schadevergoeding bij een verkeersongeval.

Meer lezen over verkeersongevallen?
Verkeersongeval door scooterongeluk
Verkeersongeval door auto-ongeluk
Schadevergoeding verkeersongeval
Aansprakelijkheid verkeersongeval

 

Hulp bij letselschade na een verkeersongeval

We kunnen ons goed voorstellen dat u veel vragen heeft na een verkeersongeval. Moet u iemand aansprakelijk stellen? Wie is er verantwoordelijk voor uw ongeluk? Op hoeveel schadevergoeding heeft u eventueel recht? Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt. De letselschadespecialisten van Flyct geven hulp bij de claim of schadevergoeding. Neem contact op met Flyct via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300.

 

Direct advies over een verkeersongeval nodig?

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*