De werkgever aansprakelijk gesteld?

Als u letselschade heeft opgelopen tijdens werktijd is het belangrijk om uw werkgever zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen. Deze eerste stap is belangrijk. Wanneer u uw werkgever aansprakelijk stelt, voorkomt u namelijk dat de letselschadezaak verjaart. Als de aansprakelijkheid van de werkgever bewezen is, kan er gestart worden met het letselschade traject. Hier wordt onder andere gekeken naar uw schadevergoeding.

Bedrijfsongeval schadevergoeding

Hoeveel schadevergoeding na een bedrijfsongeval?

De schadevergoeding bij een bedrijfsongeval bepalen we door de extra kosten die u moet maken. De kosten die u voor het ongeval niet had gemaakt, claimen we bij de werkgever. Alle materiële of immateriële schade die aangericht is door de werkgever, moet hij vergoeden. De hoogte van de schadevergoeding bij een bedrijfsongeval is vaak lastig te bepalen en hangt van een aantal factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de schade op uw dagelijks leven maar ook om de ernst van uw letsel. Om dit bedrag te kunnen bepalen helpt Flyct u graag verder.

Wilt u eerst zeker weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe dan de online letselschadetest. Binnen vijf minuten weet u of uw zaak kans van slagen heeft.

Meer lezen over bedrijfsongevallen?

Hulp inschakelen bij een schadeclaim?

Heeft u hulp nodig bij het indienen van een schadeclaim? Flyct zorgt ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze dienstverlening kost u niets én alle juridische kosten verhalen we op de verantwoordelijke partij. Lukt het niet om met uw werkgever een afspraak te maken? Dan kunt u een letselschadezaak starten.

Hulp nodig bij het aansprakelijk stellen?

 

Neem contact op met Flyct via 088 100 43 00 of via nieuweschade@flyct.nl. U kunt ook onderstaand formulier invullen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Benader mij*