Letselschade of letsel is materiële of immateriële schade die bij een ongeval opgelopen kan worden. Lees er alles over!
Check uw recht op vergoedingLetselschade of letsel is materiële of immateriële schade die bij een ongeval opgelopen kan worden. Lees er alles over!
Check uw recht op vergoedingU heeft letselschade wanneer u door een ander verwondingen, blessures of ander letsel opgelopen heeft en u hierdoor materiële of immateriële schade heeft opgelopen. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het letsel dan heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding. De letselschadevergoeding is een geldbedrag om het slachtoffer te compenseren voor de geleden fysieke en geestelijke schade.
Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?
Doe de schadetest Bekijk voorbeelden van bedragenBeantwoord drie vragen in onze letselschadetest. En ontdek snel of u een schadevergoeding kunt krijgen.
Als we het hebben over letselschade, maken we een onderscheid tussen materiële en immateriële schade. Materiële schade is schade waar een duidelijk bedrag aan gekoppeld kan worden, schade die uitgedrukt kan worden in geld. Immateriële schade is schade met een minder duidelijke waarde. We kijken dan naar psychische en emotionele schade. Bijvoorbeeld verdriet en pijn. We leggen het verschil verder uit aan de hand van een voorbeeld.
Iemand die als zelfstandige in de bouw werkt, valt door een fout van een ander van een steiger. Hij breekt hierbij zijn been op meerdere plekken en hij blijft na het ongeluk pijn aan zijn been houden. Door het ongeluk kan hij een paar maanden niet werken.
Letselschade omvat alle schade die een slachtoffer oploopt na een ongeval. Veelvoorkomende situaties waarbij letselschade kan ontstaan, zijn:
De letselschadeclaim wordt opgebouwd uit de verschillende schadeposten, zowel materiële als immateriële schade. De letselschade kan pas geclaimd worden als de aansprakelijkheid is erkend.
Enkele voorbeelden van schadeposten die onder letselschade vallen zijn:
Naast deze schadeposten vallen er nog veel meer zaken onder letselschade. Een letselschadespecialist kijkt altijd naar de persoonlijke situatie van het slachtoffer, zodat er geen schadeposten gemist worden. Lees hier meer over de soorten letsel.
Als u uw letselschadezaak meldt bij Flyct, lopen wij samen met u een aantal stappen door om uw schadevergoeding te verhalen.
Bovenstaande stappen zijn belangrijk in elke letselschadezaak. Ook al kunt u het met de verzekeraar van de veroorzaker regelen, is het altijd verstandig om een onafhankelijk letselschadebureau als Flyct in te schakelen. Door de ervaring van een letselschade jurist of letselschade expert krijgt een slachtoffer vaak een hogere schadevergoeding omdat er geen schadeposten over het hoofd worden gezien.
Letselschade is lichamelijke of psychische schade die iemand oploopt bij een ongeluk. Denk hierbij aan gebroken armen of benen, een whiplash, angsten en verdriet.
Heeft u hulp nodig bij het claimen van uw letselschade? Of wilt u weten op welke vergoeding u recht heeft? Neem bij vragen contact op met een van onze medewerkers van afdeling Juridisch Advies en Intake via: 088 100 43 00 of via mail nieuweschade@flyct.nl.
Onze medewerkers hebben al veel slachtoffers bijgestaan en letselschade zaken afgerond. Wij kunnen na bespreking van alle factoren een indicatie geven van een mogelijke schadevergoeding.
Neem kosteloos contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.