Letselschade bedragen (en voorbeelden vergoeding) - Flyct

Letselschade bedragen (en voorbeelden)

letselschade bedragen

U heeft recht op een geldbedrag wanneer u letselschade oploopt door toedoen van een ander. Maar hoe hoog is de schadeclaim waar u recht op heeft? En wat is een redelijk bedrag voor smartengeld? De letselschade juristen van Flyct leggen uit hoe een letselschadebedrag tot stand komt en hoeveel schadevergoeding u ongeveer kunt krijgen.

Hoeveel schadevergoeding kunt u claimen?

De hoogte van letselschade bedragen hangt heel erg van de ernst van de situatie. Een vergoeding voor letselschade is namelijk gebaseerd op uw persoonlijke situatie. Een letselschade jurist kijkt allereerst naar het effect van het letsel op uw inkomsten. Daarnaast neemt de jurist de kosten die u gemaakt heeft door het letsel mee in de schadeclaim. U kunt hierbij denken aan medische kosten of aan kosten voor hulp in de huishouding. Tot slot wordt er gekeken naar een compensatie voor de geleden emotionele schade. Een combinatie van deze drie hoofdonderdelen zorgt uiteindelijk voor de letselschadeclaim.

Direct inzicht in de hoogte van het smartengeld

Benieuwd hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen? Dit is gemakkelijk te berekenen met onze tool: smartengeldcalculator. Via dit tool heeft u binnen één minuut een indicatie. Vul enkele gegevens in over uw letsel, de oorzaak en uw persoonlijke situatie. De calculator rekent dan uit op hoeveel smartengeld u ongeveer kunt rekenen. Dit blijft wel een indicatie. Voor een exacte letselschade berekening kunt u het beste een ervaren letselschade jurist of advocaat inschakelen.

Smartengeldcalculator

Voorbeelden van letselschadebedragen

Letselschade bedragen worden opgedeeld in een aantal categorieën. Van gering letsel tot aan uitzonderlijk zwaar letsel. De bedragen zijn slechts een indicatie. 

  • Gering letsel € 100,- tot € 2000,-
  • Licht letsel € 2.000,- tot € 3.500,-
  • Matig letsel € 3.500,- tot € 9.000,-
  • Ernstig letsel € 9.000,- tot € 21.000,-
  • Zwaar letsel € 21.000,- tot € 43.000,-
  • Zeer zwaar letsel € 43000,- tot € 76000,-
  • Uitzonderlijk zwaar letsel € 76.000 tot € 250.000,-

Op het internet zijn veel voorbeelden van eerdere letselschadezaken te vinden. Deze komen vaak uit de smartengeldgids van de ANWB. Verzekeraars, letselschadejuristen en rechters maken ook vaak gebruik van de jurisprudentie uit deze gids om smartengeld vast te stellen.

Voorbeeld matig letsel: € 5.000,-

Een man komt tijdens een bedrijfsongeval in aanraking met een draaiend onderdeel van een machine. Hierdoor loopt hij crushletsel op aan zijn rechterhand. Hij moet hierdoor meerdere medische behandelingen ondergaan en is in behandeling bij een psycholoog. Hij houdt er uiteindelijk een permanente mobiliteitsbeperking aan over. De rechter kent de man een schadevergoeding toe van € 5.000,-.

Voorbeeld licht letsel: € 3.000,-

Een politieagent wordt mishandeld door een arrestant. De agent scheurt de pees van zijn rechterpink. Hij heeft 8 weken een spalk moeten dragen en kon in deze periode zijn werk niet uitvoeren. Daarnaast houdt hij permanent last van zijn hand wanneer hij knijp- of gripacties moet uitvoeren, zoals bij het motorrijden. De rechter kent de man 3.000 euro smartengeld toe.

Wij helpen je de passende vergoeding te claimen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u veel vragen heeft bij het berekenen van uw letselschade. Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de claim bij de aansprakelijke partij neergelegd wordt. De letselschadespecialisten van Flyct geven hulp bij de claim of schadevergoeding. Neem contact met ons op via: nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300.

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)