Hoelang duurt een letselschadezaak?

WAAROM DUURT EEN LETSELSCHADEZAAK ZO ‘LANG’?

Op voorhand is het lastig om te bepalen hoelang een letselschadezaak precies duurt. Elke zaak is namelijk anders. Wel merken we dat veel slachtoffers de afhandeling van hun zaak lang vinden duren. Het is echter belangrijk om alle schade goed in kaart te brengen en te bundelen in de schadeclaim die naar de tegenpartij verzonden wordt. Op deze manier weet u zeker dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

U wilt vanzelfsprekend dat uw letselschadezaak zo snel mogelijk afgerond is. U krijgt dan de schadevergoeding waar u recht op heeft en u kunt zich volledig richten op het herstel. Helaas werkt het in de praktijk niet zo. Dit komt deels door het proces van aansprakelijkheid en onderzoek. Er kan bijvoorbeeld discussie zijn over de aansprakelijkheid of we moeten werken met een tegenpartij die lang wacht met een reactie. Daarnaast kan er ook nog discussie ontstaan over het causale verband tussen letsel en ongeval.

Een letselschadezaak kan ook lang duren omdat we de toekomstige schade willen meenemen in de letselschadeclaim. Dit betekent dat uw ‘medische eindsituatie’ bereikt moet zijn. Dit kan volledig herstel zijn, maar ook het moment waarop duidelijk wordt dat uw letselschade niet verder zal genezen.

Wie bepaalt wanneer de zaak afgerond is?

U bepaalt zelf wanneer een letselschadezaak afgerond is. Uiteraard zal een letselschade jurist of advocaat u hierin adviseren. Het is gebruikelijk om te wachten met het sluiten van het dossier tot uw letselschade volledig genezen is of tot duidelijk is dat u niet verder zult genezen. Op dit punt kunnen we namelijk pas bepalen in hoeverre het letsel uw leven beïnvloed heeft. Zodra we de totale omvang van de schadeclaim in beeld hebben en deze betaald is, kunnen we overgaan tot de uiteindelijke afronding van de letselschadezaak. De uiteindelijke schadeclaim wordt uitbetaald zodra de zaak afgerond is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u in financiële problemen komt door de afhandeling van een letselschadezaak. Een jurist zal daarom altijd om een voorschot bij letselschade vragen. Hiermee kunt u kosten en gemiste inkomsten dekken terwijl u wacht op de uiteindelijke afhandeling. De voorschotten worden verrekend met het uiteindelijke schadebedrag

 

Wat kunt u doen om het proces te versnellen?

Het enige wat u kunt doen om het proces te versnellen, is zo snel mogelijk herstellen. Dit zal sowieso het hoofddoel zijn van iemand met letselschade. Verder kunt u helaas weinig doen om de letselschadezaak te versnellen. We zijn hiervoor te veel afhankelijk van externe factoren. U kunt wel zo snel mogelijk een letselschadezaak opstarten. We kunnen dan zo spoedig mogelijk overgaan tot het bepalen van de aansprakelijkheid en u voorkomt dat uw zaak verjaart. Neem contact op met de juristen van Flyct om uw zaak te bespreken of doe de letselschadetest om de haalbaarheid van uw zaak te bepalen.

088 100 43 00  nieuweschade@flyct.nl

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)