Letselschade door paarden

Heeft u letselschade opgelopen door een paard? Dan kunt u de bezitter van het dier vaak aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade.U kunt op verschillende manieren letselschade oplopen door een paard:

  • U krijgt een trap van een paard
  • U valt tijdens het paardrijden
  • U wordt gebeten door een paard

Voor de aansprakelijkheid maakt het weinig uit hoe het ongeval met het paard precies gebeurdis. De eigenaar of bezitter is namelijk bijna altijd aansprakelijk.

Wilt u weten of u letselschade kunt claimen door het ongeval met een paard? Doe dan de letselschadetest. Binnen enkele minuten weet u of uw zaak kans van slagen heeft.

Letselschadetest

Schadevergoeding bij letselschade door paarden

Claim gratis een schadevergoeding wanneer u letselschade oploopt door een paard! Wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letsel, dan heeft u recht op een geldbedrag.

Doe de letselschadetest en bereken hoeveel schade u kunt claimen.

Letselschadetest

Wilt u meer informatie over letselschade claimen na een ongeval met een paard?

11
T: 088 100 4300
E: nieuweschade@flyct.nl

 

Geschopt of gebeten door een paard

U kunt de eigenaar of bezitter van een paard aansprakelijk stellen wanneer u gebeten of geschopt wordt door het dier. Bij dergelijke letselschadezaken is er altijd een discussie over eigen schuld. Een paard schopt of bijt namelijk niet zomaar. Wanneer een paard voor het incident veelvuldig getreiterd wordt door het slachtoffer, dan is het slachtoffer vaak zelf geheel of gedeeltelijk aansprakelijk. Dit betekent dat u slechts een deel van de schadevergoeding uitgekeerd krijgt of dat u zelfs helemaal niets krijgt. Om de aansprakelijkheid goed uit te zoeken en te onderbouwen, is het essentieel dat u een ervaren jurist inschakelt om uw belangen te behartigen in de letselschadezaak. De juristen van Flyct helpen u graag.

Neem hiervoor telefonisch of per e-mail contact met ons op.

088 100 43 00 nieuweschade@flyct.nl

Gevallen tijdens het paardrijden

Tijdens het paardrijden kan het paard een onverwachte beweging maken waardoor u ten val komt. U kunt dan vervelend terechtkomen en letselschade oplopen. In deze situaties is de eigenaar van het paard vaak aansprakelijk. Echter geldt hierbij wel dat er gekeken moet worden naar de risicoaansprakelijkheid. Door op een paard te gaan zitten, heeft u namelijk een bepaalde mate van ‘eigen risico’ geaccepteerd. Voor welk deel van het letsel u zelf aansprakelijk bent, hangt af van de situatie. U staat bijvoorbeeld sterker wanneer u een onervaren rijder bent en de manege heeft u ervan verzekerd dat het paard waarop u gaat zitten een heel mak paard is. Een onoplettende instructeur of defecte materialen zullen uw zaak ook versterken, maar zelfs als ervaren rijder heeft u recht op een schadevergoeding. U bent namelijk nooit meer dan 50% aansprakelijk. De eigenaar moet u dus sowieso 50% van de schadevergoeding uitkeren.

Letselschade claimen via een advocaat

Wanneer u letselschade oploopt door een paard, kan dit veel juridisch getouwtrek met zich meebrengen. Het is hierin belangrijk dat u bijgestaan wordt door iemand met ervaring in de letselschadebranche. Veel mensen denken dat alleen een letselschade advocaat deze juridische hulp kan bieden. Dit is echter niet het geval. De juridische hulp kan verleend worden door een jurist, een letselschade expert of een advocaat. De advocaat is van de drie specialisten vaak de duurste optie. Hij mag namelijk niet gratis voor u aan het werk, een letselschade jurist mag dit wel. Het enige voordeel van een advocaat is dat hij de zaak mag aanvechten via de rechter. Dit is in 90% van de gevallen echter niet nodig.

Weet u niet zeker of u een advocaat of een jurist nodig heeft voor uw zaak? Neem dan contact op met Flyct. Wij voorzien u gratis van juridisch advies.

088 100 43 00 nieuweschade@flyct.nl

U kunt ook de letselschadetest invullen. Hiermee ziet u binnen enkele minuten of uw zaak kans van slagen heeft.

Schadevergoeding bij letselschade claimen

Heeft u letselschade opgelopen door toedoen van een paard? Stel dan de eigenaar of bezitter aansprakelijk. Door de juridische hulp van Flyct ziet u geen schadeposten over het hoofd en wordt u niet benadeeld door de verzekering van de tegenpartij. Wij gaan de strijd aan met de tegenpartij en claimen de schadevergoeding met lef!

Neem vrijblijvend contact op met onze letselschadespecialisten:

088 100 43 00 nieuweschade@flyct.nl

Of vul onderstaand contactformulier in:

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)