Aansprakelijkheid bij een hondenbeet

Een hondenbeet is een vervelende gebeurtenis waardoor veel letselschade kan ontstaan. Te denken valt aan infecties, angstgevoelens, schade aan kleding, littekens en blijvend letsel. Ook als u een hondenbeet heeft gehad zonder bloeding.

Een hondenbeet kan veel invloed hebben op uw dagelijkse leven en kan uw levensvreugde doen verminderen. Slachtoffers van een hondenbeet ervaren vaak ook psychische klachten. De hond zelf is niet aansprakelijk voor de schade, maar zijn of haar hondeigenaar wel. Wanneer u dit kunt aantonen heeft u recht op een schadevergoeding. Onze letselschade juristen helpen u hier graag mee.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen bij letselschade na een hondenbeet?

Doe de test
Hondenbeet

Wanneer kan ik een schadevergoeding bij een hondenbeet claimen?

U heeft recht op een schadevergoeding wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letsel. U kunt de ander aansprakelijk stellen. In dit geval is dat de hondeigenaar. Er is wel één voorwaarde: er moet een causaal verband zijn tussen het ongeval en het letsel. De schade die u heeft opgelopen, moet dus zijn veroorzaakt door de hondenbeet.

Welke schade kan ik claimen?

Alle schade die voortvloeit uit de hondenbeet, kunt u claimen. Welke schade dat exact is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De meest voorkomende schadeposten zijn:

 • Smartengeld na hondenbeet
 • Medische kosten zoals de kosten van een tetanusprik en eventuele reiskosten
 • Inkomstenderving
 • Schade aan uw kleding
 • No claim van uw ziektekosten

Mocht u nog andere schadeposten hebben, dan kunt u dit bij ons aangeven. Onze ervaren letselschade juristen gaan er alles aan doen om te zorgen dat u precies krijgt waar u recht op heeft. Wij hebben diverse zaken behandeld van slachtoffers van hondenbeten en weten precies hoe wij het maximale uit uw claim kunnen halen.

Op hoeveel letselschade heb ik recht bij een hondenbeet?

Hoeveel letselschade u precies kunt claimen is vooraf moeilijk vast te stellen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Daarnaast is er geen standaardvergoeding in dit soort zaken. Onder andere uw persoonlijke situatie en de hoogte van de schadekosten zijn van invloed op de hoogte van uw schadevergoeding. Ook bij een hondenbeet is de kans groot op smartengeld.

Claim uw letselschade met een letselschade jurist

Via juridische hulp haalt u het maximale uit uw schadevergoeding. Meestal kunt u de schadevergoeding regelen via een letselschade jurist. Dit komt omdat de meeste letselschadezaken niet worden afgehandeld in de rechtbank. Daarnaast ontvangt u uw schadevergoeding ook nog eens eerder. Hier heeft u geen advocaat voor nodig. Het voordeel van een letselschade jurist is dat hij uw schadevergoeding gratis kan claimen. Mocht u toch een advocaat nodig hebben, dan helpen we u daar ook mee.

Letselschade bij een hondenbeet claimen

De letselschade juristen van Flyct staan voor u klaar om een schadevergoeding te claimen bij een hondenbeet. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring met letselschadezaken om te beoordelen op welk bedrag u recht heeft. Wij gaan daarbij tot het uiterste en zorgen dat u de maximale schadevergoeding krijgt. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*

Veelgestelde vragen

 • Welke soorten hondenbeten zijn er?

  Er zijn verschillende soorten hondenbeten. Deze kunnen variëren in ernst. De ernst van de hondenbeet wordt onderverdeeld in verschillende gradaties. Het hoogste niveau valt onder ‘ernstig’.

  De soorten zijn te verdelen in:

  • Kleine hondenbeet (net iets dieper dan een schaafwond)
  • Middel hondenbeet (diepere honden beet)
  • Grote hondenbeet (dieper en meerdere bijtwonden)
 • Hoeveel hondenbeten zijn er per jaar?

  Letselschade opgelopen na een hondenbeet? Het gebeurt vaker dan u denkt. Jaarlijks worden in Nederland 150.000 personen slachtoffer van een hondenbeet. Vaak worden kinderen slachtoffer. Heeft u letselschade opgelopen na een hondenbeet en heeft u hulp nodig bij het claimen van de schadevergoeding? Flyct helpt u hier graag bij.