Een vliegtuigramp heeft verstrekkende gevolgen. U kunt nog jaren last hebben van letsel. Schakel Flyct in voor een eerlijke schadevergoeding.
Een vliegtuigramp heeft verstrekkende gevolgen. U kunt nog jaren last hebben van letsel. Schakel Flyct in voor een eerlijke schadevergoeding.
Een vliegtuigramp komt gelukkig niet vaak voor, maar als het gebeurt, dan zijn er direct veel slachtoffers. Wie is er aansprakelijk voor de letselschade van de slachtoffers? En waar hebben nabestaanden recht op wanneer hun naasten overlijden?
De letselschade juristen van Flyct geven u graag advies over hoe te handelen bij letselschade of emotionele schade na een vliegtuigramp. Onze medewerkers zijn bereikbaar via 088 100 43 00 of nieuweschade@flyct.nl. De rechtshulp van Flyct kost u niets.
U kunt ook de online letselschadetest invullen. Binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een letselschadevergoeding.
Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?
Doe de testWanneer er sprake is van letsel, dan moet de aansprakelijke partij de schade vergoeden. Bij een vliegtuigramp is dit altijd de vliegtuigmaatschappij. De vervoerder is namelijk altijd verantwoordelijk voor de veiligheid van de passagiers. Dit is wettelijk vastgelegd in internationale verdragen. Zowel slachtoffers als nabestaanden kunnen een schadeclaim indienen bij de vervoerder. Een nabestaande kan namelijk aanspraak maken op een schadevergoeding voor affectieschade.
Hoe hoog de schadevergoeding bij een vliegtuigramp precies is, hangt af van de schade die u opgelopen heeft. In het Verdrag van Montréal is wel een maximum vastgelegd. Een slachtoffer of nabestaande van een slachtoffer kan maximaal € 114.000 claimen. Het verdrag van Montréal geldt alleen wanneer het land van vertrek en het land van aankomst bij het verdrag zijn aangesloten. Inmiddels zijn dit 102 landen, waaronder de gehele EU, de VS, Maleisië, Japan en China.
Een vliegtuigramp is een zeer heftige gebeurtenis waar u niet zomaar van hersteld bent. Veel slachtoffers zullen na de ramp niet direct denken aan een schadevergoeding. Om die reden is de verjaringstermijn van dergelijke letselschadezaken versoepeld. U heeft twee jaar de tijd om een schadeclaim na een vliegtuigramp in te dienen. Dit geeft slachtoffers of nabestaanden de rust om het trauma te verwerken en (deels) te herstellen van het letsel.
Heeft u letsel of emotionele schade omdat u betrokken bent geweest bij een vliegtuigramp en wilt u een schadevergoeding claimen? Schakel dan de letselschade juristen van Flyct in. Wij helpen u gratis aan de schadevergoeding waar u recht op heeft.
Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.