Aansprakelijkheid bedrijfsongeval

Wie is er aansprakelijk na een bedrijfsongeval? Die vraagt stelt u zich mogelijk nadat u tijdens werktijd letsel opgelopen heeft. In de meeste gevallen kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen. Een werkgever is namelijk verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Wanneer er een ongeval op de werkvloer plaatsvindt, dan heeft de werkgever blijkbaar niet aan deze zorgplicht voldaan. De werkgever is dus aansprakelijk voor het letsel dat voortvloeit uit het bedrijfsongeval.

Bent u het slachtoffer van een bedrijfsongeval met letsel tot gevolg? Stel uw werkgever dan aansprakelijk en claim een schadevergoeding. Neem contact op met Flyct via 088 100 43 00 of via nieuweschade@flyct.nl.

Wilt u eerst zeker weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe dan de online letselschadetest. Binnen vijf minuten weet u of uw zaak kans van slagen heeft.

Doe de test

Wanneer is het een bedrijfsongeval?

We spreken van een bedrijfsongeval wanneer het ongeval plaatsvindt tijdens werktijd. Het is dus niet zo dat u echt aan het werk moet zijn. U kunt ook een ongeval oplopen tijdens uw pauze, een congres of een zakenreis. Woon-/werkverkeer valt doorgaans niet onder werktijd. U kunt uw werkgever dus niet aansprakelijk stellen wanneer u onderweg een ongeval krijgt.

Werkgever niet aansprakelijk bij eigen schuld

De werkgever is niet bij alle bedrijfsongevallen aansprakelijk. Bij bewust roekeloos handelen van het slachtoffer is de werkgever bijvoorbeeld niet aansprakelijk. Er is sprake van bewust roekeloos handelen wanneer het slachtoffer wist dat er schade kon ontstaan door zijn of haar acties. De bewijslast voor het bewust roekeloze gedrag ligt echter wel bij de werkgever. U hoeft dus niet zelf te bewijzen dat het ongeval niet veroorzaakt werd door roekeloos gedrag.

Letselschade opgelopen? Stel uw werkgever aansprakelijk

Heeft u letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval? Stel uw werkgever dan zo snel mogelijk aansprakelijk. Hiermee voorkomt u dat de letselschadezaak verjaart. De letselschade juristen van Flyct helpen u graag in de strijd tegen uw werkgever. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

088 100 43 00 nieuweschade@flyct.nl

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)