Hoe ouder, hoe minder?
In de zware letselzaken is het verlies aan verdienvermogen een belangrijk onderdeel van de schadevergoeding. Vaak wordt daarom gedacht dat de schadevergoeding voor mensen die al bijna met pensioen gaan, niet veel voor zal stellen. Dat is dus niet zo. Flyct behandelde een schade van een dame van 65. De schadevergoeding bedroeg € 250.000,-.
Mevrouw B, 65 jaar en directeur/eigenaar van een kleine uitgeverij, steekt op een donkere novemberavond een kruising over. Uiteraard is haar fiets goed verlicht. Voor ze aan de overkant van de kruising is, wordt ze door een auto aangereden. Zij vliegt door de lucht en loopt, naast een beenfractuur, ernstig hoofdletsel op.
De eerste dagen is haar situatie kritiek. Om de hersenen ruimte te geven wordt een deel van de schedel verwijderd en tijdelijk in een vriezer gelegd. Het idee is om dat deel van de schedel later weer terug te plaatsen. Mevrouw overleeft het ongeval. Het verwijderde deel van de schedel wordt inderdaad teruggeplaatst. Het herstel neemt maanden in beslag.
De aansprakelijkheidsverzekeraar ontkent aansprakelijkheid. De verzekeraar geeft aan dat mevrouw niet op de juiste plaats zou zijn overgestoken Dat bericht ontmoedigt het slachtoffer. Haar zaakwaarnemer stelt voor om de schade toch aan te melden bij een belangenbehartiger. Flyct is van mening dat er wel aansprakelijkheid is. Er wordt een ongevallendeskundige ingeschakeld. Op basis van het rapport van deze deskundige wordt de aansprakelijkheid erkend.
Flyct zorgt dat de verzekeraar een vervanger voor mevrouw in het bedrijf betaalt gedurende het herstel van mevrouw. Zij herstelt uiteindelijk goed maar kan niet meer voor 100% werken. Ondanks het feit dat mevrouw toch al redelijk op leeftijd is, wordt nog een aantal jaren winstderving betaald. Al met al wordt de schadevergoeding € 250.000,=.