Korevaar Van Dijk en Europrotector slaan handen ineen

Van Ameyde heeft de aandelen van Korevaar Van Dijk Letselschade overgenomen. Europrotector, dochteronderneming van Van Ameyde en Flyct gaan met ingang van 1 januari 2016  fuseren. Het samengaan van Europrotector met Korevaar Van Dijk Letselschade leidt tot een nieuwe grote speler op de markt. Met 85 medewerkers kan de combinatie van onze bedrijven marktleider in Nederland genoemd worden op het gebied van letselschadebehandeling voor slachtoffers.

Mark van Dijk van Flyct is benoemd tot Algemeen Directeur van de nieuw te vormen combinatie. Richard Tijink en Paul Schillings van Europrotector blijven aan het bedrijf verbonden.

Gebundelde kracht

Europrotector en Korevaar Van Dijk hebben hun sporen op het vakgebied meer dan verdiend. Beide ondernemingen hebben een goede naam opgebouwd, zowel in de verzekeringsbranche als bij de slachtoffers die zij hebben bijgestaan. Deze gezamenlijke historie vormt een stevige basis voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van ons nieuwe bedrijf.

Marktontwikkelingen vragen om een proactief beleid

De stap die we van beide kanten nemen is goed doordacht en wordt mede ingegeven door het zich wijzigende letselschadelandschap. De behandeling van letselschade is de laatste jaren sterk veranderd. Er zijn veel vaktechnische eisen ingevoerd en er moet voldaan worden aan allerlei voorwaarden, zoals de eisen van Stichting Keurmerk Letselschade, de voorwaarden  van het Nivre, de GBL, etc. Daarnaast geven opdrachtgevers tegenwoordig  geen zaken meer op basis van persoonlijke relaties, maar wordt er veel meer gelet op prijs, prestatie en klanttevredenheid.

Aan de andere kant verwachten slachtoffers terecht transparantie bij de behandeling van hun zaak. Maar ook meer persoonlijke aandacht en snelheid, bijvoorbeeld bij het behandelen van hun mails. We zijn er van overtuigd dat deze ontwikkelingen alleen nog maar sneller zullen gaan. Kleinere bedrijven kunnen dit tempo en de eisen op het gebied van professionaliteit in de nabije toekomst niet meer volhouden.

De fusie van Europrotector en Korevaar Van Dijk is het antwoord op deze ontwikkelingen. Door onze omvang, gezamenlijke deskundigheid en ervaring zullen wij niet alleen bijblijven als het om toekomstige ontwikkelingen gaat, maar meestal zelfs voorop lopen.

Het beste van twee werelden

Vanaf 1 januari 2016 zal de integratie van beide bedrijven nader worden vormgegeven. We hebben gekozen voor een zorgvuldige en doordachte afstemming. Daarbij kijken we onder meer naar de expertise van elk van de twee bedrijven afzonderlijk en de beste werkwijzen op detailniveau. Vervolgens kiezen we voor de optimale bundeling van krachten voor de nieuwe organisatie. In de komende periode starten we met de eerste gesprekken over deze onderwerpen.

Behalve de naam en een flink aantal nieuwe gezichten verandert er operationeel voor onze relaties erg weinig. Zo blijven voorlopig de bedrijfsnamen en werklocaties hetzelfde. Wij zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe onderneming als marktleider van grote betekenis zal zijn voor zowel de slachtoffers, onze klanten, onze medewerkers als de ontwikkeling van de branche.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, belt u dan gerust met John Peerbolte, 088 1004 300 of stuur een e-mail.