Maak kennis met onze trainee Nina Wijvekate

Wat zijn je werkzaamheden als trainee letselschade bij Flyct? Welke vaardigheden leer je? En waarom kies je voor een traineeship? Lees dit en nog meer in dit artikel.

De perfecte kans om te ontdekken wat je wil

Begin februari is Nina gestart als trainee letselschade bij Flyct. Nina vertelt dat ze na haar studie Sociaal Juridische Dienstverlening nog niet is uitgeleerd. Ze wil daarnaast graag ervaring opdoen in de praktijk. Tijdens haar stage als juridisch medewerker merkte Nina dat zij het letselschadevak erg interessant vindt en dat zij het leuk vindt om mensen te helpen met haar juridische kennis. Een traineeship bij Flyct is daarom voor haar de perfecte kans om te ontdekken op welke afdeling zij wil werken in de toekomst. Bij Flyct doet ze ervaring op bij de volgende afdelingen: Intake, Materieel, Letsel Binnendienst, Buitenland en bij de Letselschade-experts. Ook is de stap van een studie naar een fulltime baan net iets minder groot.

‘’Ik vind een traineeship ideaal omdat ik nog veel zin had om te leren. Maar ik kon geen geschikte pre-master of master vinden. Dus een traineeship kwam voor mij goed uit. Dan kan ik beter binnen een bedrijf zelf het vak leren dacht ik. Een bedrijf dat mij trekt, een gebied dat mij trekt. Ik heb een HBO-opleiding gedaan, waar veel opdrachten en tentamens praktisch worden ingericht. Ik vind het fijn om mij breed te oriënteren en tegelijkertijd ook al aan het werk binnen een bedrijf te zijn.’’

Waarom koos Nina voor Flyct?

Nina weet door eerdere ervaring hoe slachtoffers zich na een ongeluk kunnen voelen en dat er een hoop geregeld moet worden. ‘’Persoonlijk contact staat voorop en de cliënt moet zich vooral focussen op eigen herstel’’ vertelt ze. De missie van Flyct ‘een positieve ervaring na ongeluk’ sluit hier mooi op aan. Flyct neemt de cliënt de zorgen uit handen en claimt de schadevergoeding waar hij of zij recht op heeft. Nina wil zich hier graag voor inzetten.

Wat is een traineeship bij Flyct?

Een traineeship bij Flyct bestaat uit een leuke en leerzame periode van zes maanden, waar je op verschillende afdelingen binnen Flyct, de beginselen van het letselschadevak leert. Onze ervaren letselschade-experts delen al hun kennis en ervaring om de trainee op te leiden en wegwijs te maken in het vak letselschade. Na onze traineeship is iemand in staat om de eerste cliënten met letselschade (binnen en buitenland) goed te helpen. Een trainee is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen dossiers. Dit worden op den duur steeds zwaardere en complexere zaken met een grote emotionele lading en een groter financieel belang.

De start van Nina haar traineeship bij Flyct

Bij ontvangst heeft Nina met een uitgebreid introductieprogramma kennis gemaakt met alle collega’s binnen de verschillende teams. Ook krijgt elke trainee een mentor, een van de managers bij Flyct. Voor Nina is dit Pim Bijkerk, manager van team Binnendienst. Elke week heeft zij een voortgangsgesprek met Pim. Ze bespreken wat Nina nog kan leren op de betreffende afdeling. Daarnaast ontvangt Nina casussen waarin ze haar mening vormt over de gang van zaken in de betreffende letselschade dossiers. Dit bespreekt zij met haar mentor.

Volgen van cursussen

Elke week organiseert Flyct diverse lezingen. Het doel is om de trainees meer kennis te laten opdoen over het letselschadevak. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan ervaren collega’s en dit mee te nemen in jouw eigen carrière. Verschillende onderwerpen die aan bod zijn gekomen:

  • 4 stappen in het letselschadeproces
  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Proces van het verwerken van medische informatie
  • Buitenlandschade

Verschillende afdelingen

Elke maand kijkt en werkt Nina mee op een andere afdeling. Ze is gestart op onze afdeling Intake, waar het letselschadeproces start voor onze cliënt. Op deze afdeling ben je het eerste aanspreekpunt voor cliënten en beoordeel je of de cliënt in aanmerking kan komen voor een schadevergoeding. Nina vertelt het leerzaam te vinden om te zien wat voor soort zaken binnen komen en om dan in te schatten of Flyct voor de geleden schade een partij aansprakelijk kan stellen.

‘’Ik vond het soms lastig om de afweging te maken en dan aan iemand uit te leggen dat wij hen niet verder kunnen helpen. Gelukkig heb ik in veel gevallen de meeste cliënten kunnen helpen. Daarnaast wil je de cliënt natuurlijk ook zo goed mogelijk helpen en daarom is het belangrijk om verwachtingsmanagement toe te passen.’’

Na haar periode op de afdeling Intake, is Nina gestart op de afdeling Materieel. Hierbij helpt Flyct particuliere en zakelijke opdrachtgevers en leasemaatschappijen in het verhalen van de autoschade. De werkzaamheden zijn en het werkproces binnen het team van Materieel is anders en vindt Nina erg leerzaam.

Ervaring met Flyct

Nina vertelt dat ze de informele sfeer bij Flyct erg positief vindt. ‘’De collega’s weten elkaar makkelijk te vinden. Je kan alles aan iedereen vragen. Ze staan er ook voor open om je te helpen en je vragen te beantwoorden. Ik heb gemerkt dat iedereen het heel leuk vindt als je vragen stelt. En zij jou daar verder mee op weg kunnen helpen.’’

Ze merkt op dat alle medewerkers naar cliënten toe persoonsgericht zijn. De medewerkers vinden het belangrijk om de cliënten persoonlijk te benaderen en ze het gevoel te geven dat Flyct alles voor een rechtvaardige schadevergoeding doet. Ze vertelt dat Flyct handelt naar hun eigen missie: een positieve ervaring na een ongeluk. Daarnaast stralen de medewerkers uit dat zij het belangrijk vinden dat Flyct altijd en overal, voor iedereen toegankelijk is.

Doelen

Voor de komende periode is het doel van Nina om tijdens haar traineeship het bedrijf zo goed mogelijk te leren kennen. Ze kijkt er dan ook naar uit om ook op andere afdelingen mee te mogen kijken. Ze is bijvoorbeeld erg benieuwd naar de afdeling buitenland. Deze afdeling helpt cliënten als zij letsel hebben opgelopen door het toedoen van een ander in het buitenland. Maar ook wanneer ze een geschil hebben in het buitenland. Aan het eind van haar traineeship hoopt ze te weten op welke afdeling zij het beste past.

Aanrader voor nieuwe trainees

‘’Als het je leuk lijkt om het letselschadevak te ontdekken en om een goede indruk te krijgen van alle afdelingen binnen Flyct zou ik het absoluut aanraden. Je kunt bij elke afdeling meekijken, je mag zelfstandig dingen inbrengen en vergaderingen bijwonen. Zo kom je in een korte tijd veel meer te weten over het letselschadevak en hoe Flyct er invulling aan geeft om de slachtoffers een positieve ervaring te geven na een ongeluk.’’

Wil jij graag werken bij Flyct? Klik dan hier om onze vacatures te bekijken.