Maak kennis met Steven Oldenziel

In de plaats die bekend is geworden door Project-X (Haren Gr.) ben ik in 1972 ter wereld gekomen. Vanaf mijn 5e tot mijn 18e heb ik vervolgens op verschillende plaatsen in Friesland gewoond, waaronder het mooie Hindeloopen en Franeker. En mijn middelbare school heb ik in Sneek doorlopen. Ik heb dus blijkbaar een voorkeur voor de Friese Elfsteden.

Nog niet wetend wat ik wilde worden, heb ik eerst een jaar Economie in Groningen gestudeerd. Maar dat was voor mij te wiskundig (beta). Toen ben ik overgestapt naar de studie rechten en heb wat tijd ingehaald door mijn propedeuse gelukkig in het eerste jaar te halen. De studie is een goede basis gebleken, waar ik later veel profijt van heb gehad.

The Knickerbockers…wie kent ze niet
Tijdens mijn studietijd zat ik bij studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers (op goal). Pas later ben ik met het fietsvirus besmet geraakt en (race)fietsen doe ik nu regelmatig. Bij slecht weer wordt het hardlopen. En om het 40+ gestel sterk te houden, ga ik eens per week naar de sportschool. Al dit sportiefs probeer ik dan ook wel weer te compenseren in mijn buurtkroeg. Het gaat allemaal om de balans toch?

Mijn eerste (en vorige) werkgever was Univé. Daar ben ik in 1998 begonnen als letselschadebehandelaar binnendienst op team A. Dat is vergelijkbaar met onze supportwerkzaamheden. Veel telefonisch contact met klanten, erg leuk en afwisselend. De laatste zeven jaar ben ik zwaardere zaken gaan doen met als beginpunt (dreigende) arbeidsongeschiktheid van meer dan een jaar. Ook deed ik AVB-zaken en KNGU-zaken. Veel meer casuïstiek en uitdagender om te doen.

Een kwestie van keuzes maken
Nadeel van veel zaken was wel dat het voornamelijk langlopende (causaliteits)discussies waren, met weinig direct klantcontact. Samen met een zware privéperiode leidde dat er in 2010 toe dat mijn batterij volledig op was. Langzaamaan ben ik weer teruggekomen. Maar ik voelde toen wel aan dat ik een nieuwe keuze moest maken in werk en in de balans werk/privé. In de tussentijd zonder vast werk heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij Stichting Leergeld en heb ik afgelopen twee zomers gewerkt als reisbegeleider voor Cycletours.

Mediation opleiding komt van pas
De laatste jaren heb ik gaandeweg meer interesse gekregen in het menselijke en communicatieve aspect (jaja, ook juristen zijn maar mensen…). Al zoekende naar werk heb ik mij eind 2014 daarom ingeschreven voor de basisopleiding Mediation. Deze opleiding heb ik dit voorjaar afgerond en ik ben nu vrijwilliger bij Buurtbemiddeling Groningen. Door meer inzicht te krijgen in de interactie tussen mensen en hun werkelijke belangen in een conflictsituatie, blijkt dit ook zeer waardevol te zijn in mijn huidige functie. Naar mijn oordeel zou hier meer aandacht voor moeten zijn in de letselschaderegeling.

Het werken bij Flyct bevalt mij erg goed. Veel klantencontact, back-up en (juridische) support voor Wichard Doetjes in de regio Assen. En af en toe ook huisbezoeken afleggen. Al met al afwisselend en uitdagend. Ik hoop nog lange tijd als KvD-er te werken.