Nieuwe medewerkster: Serena Pothof

Serena Pothof nader belicht

Op 1 november 2014 ben ik als letselschadebehandelaar gestart bij Flyct Letselschade. Mijn naam is Serena Pothof, geboren en getogen in de plaats waar zij altijd het juiste weer voorspellen en sinds kort woonachtig in de provincie Zuid-Holland.

Ik heb rechten gestudeerd aan de Hoge School Utrecht en tegelijkertijd de meest interessante én voor mij relevante vakken gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Mijn master-titel vond ik overbodig, daar ik toch geen advocaat wilde worden. Dit wist ik doordat ik vele stages heb gelopen bij o.a. een de rechtbank Utrecht, gemeentes en politie. Hierdoor werd mij duidelijk welk beroep ik wél en niet wilde beoefenen.

Veel afwisseling in dit vak

In het letselschade vak ben je steeds aan het schakelen tussen verschillende speelvelden. Tussen het juridische, het medische en zeer zeker toch ook het maatschappelijke. Om hier een juiste balans in te vinden, is iedere zaak opnieuw een erg leuke en interessante uitdaging.

Na mijn studie wilde ik graag vrijwilligerswerk doen. Ik kwam toen in aanraking met een projectbureau dat afgestudeerde rechtenstudenten zocht voor een functie in Kaapstad. Ik heb daar voor drie maanden bij een Human Rights Organisation gewerkt. Het ging daarbij om zeer uiteenlopende gevallen. Denk bijvoorbeeld aan sociale projecten in de gevangenis met jongeren tot aan procederen bij the Magistrates Court tegen Xenophobia. Dit was voornamelijk voor vluchtelingen uit Congo.

Wachten is een schone zaak

Eenmaal weer terug in Nederland ben ik in contact gekomen met Flyct. Dat was zo’n anderhalf jaar geleden. Het klikte meteen, maar er was helaas toen nog geen plaats voor een fulltimer in deze functie. In de tussentijd heb ik als Office manager en Paralegal gewerkt bij een advocatenkantoor en daarna als schade-expert bij de detacheringstak van Dekra, namelijk Dekra People.

In de tussentijd hebben we altijd goed contact gehouden, want werken bij Flyct was nog steeds wat ik erg graag wilde! Toen ik gebeld werd met de vraag of ik hier wilde komen werken, heb ik dan ook mijn baan bij Dekra opgezegd en ben ik hier gestart.

Het is een bedrijf waar ik mij graag aan heb verbonden en daar heb ik nog geen dag spijt van!