Tijdens uw werk gevallen door gladheid?

Het is mogelijk dat u op of tijdens uw werk door gladheid ten val komt. Denk hierbij aan het uitglijden op het eigen terrein van de werkgever, bijvoorbeeld op het parkeerterrein of bij de ingang van het pand. Ook is het mogelijk dat u een verkeersongeval krijgt tijdens uw deelname aan het verkeer in de uitoefening van uw werkzaamheden.
De werkgever heeft een hoge zorgplicht naar zijn werknemers toe. Dat betekent dat zij ook moeten zorgen voor een veilige werkomgeving, waarvan het bedrijventerrein van de werkgever onderdeel is. Zo volgt uit rechtspraak dat de werkgever zoveel mogelijk moet doen om te zorgen dat het terrein van de werkgever niet glad is. Stapt u uit uw auto op het parkeerterrein van uw werkgever en valt u door sneeuw of ijs? Grote kans dat de werkgever zijn zorgplicht niet is nagekomen. Uw werkgever dient dan uw schade te vergoeden. Misschien dat u buiten werkzaamheden moet verrichten. Als het dan glad is, dient uw werkgever te zorgen voor goede werkschoenen met antislipzool.
Ook als u voor uw werk aan het verkeer deelneemt – zoals een bezorger of monteur – en dan door gladheid een ongeval overkomt, is uw werkgever aan te spreken. Uw werkgever is namelijk verplicht om in die gevallen te zorgen voor een verzekering die uw schade dekt als u een verkeersongeval overkomt. Doet uw werkgever dat niet, dan is de werkgever zelf aansprakelijk voor uw schade omdat zij een dergelijke verzekering niet hebben afgesloten voor u. Dit geldt niet in het geval van het zogenaamde woon-werkverkeer.

Als u in één van de volgende gevallen in de uitoefening van uw werkzaamheden aan het verkeer deelneemt en een ongeval overkomt, kunt u uw werkgever aanspreken:
a) als bestuurder van een motorvoertuig;
b) Als fietser of voetganger en één of meer voertuigen bij het ongeval zijn betrokken;
c) Als fietser met een eenzijdig fietsongeval.

Heeft u vragen bel 088-1004300 of stuur een mail naar nieuweschade@flyct.nl. U kunt ook alvast een letselschadetest doen:

Letselschadetest