Letselschade opgelopen op het werk?

Heeft u tijdens het werk een ongeluk gehad en hierdoor letselschade opgelopen? Dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen. Ook heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. De werkgever is namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Wanneer er een ongeluk op het werk plaatsvindt, is er blijkbaar onvoldoende gedaan om de veiligheid te waarborgen. Uw werkgever moet dus betalen voor de schade die u opgelopen heeft.

Heeft u letselschade opgelopen tijdens het werk? Stel dan uw werkgever aansprakelijk en claim een eerlijke schadevergoeding. De specialisten van Flyct helpen u hier graag bij. Neem contact op.

Bedrijfsongeval melden

Oorzaken van valpartijen

Glad, nat of bevuild oppervlak

De wet zorgt ervoor dat de werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving voor zijn werknemers. De wettelijke zorgplicht (artikel 7:658  BW) legt werkgevers een flink aantal veiligheidseisen op waar aan moeten worden voldaan. Als u bent uitgegleden op het werk dan heeft dat een oorzaak. Was er sprake van een glad, nat of bevuild oppervlak omdat u bijvoorbeeld in de horeca werkt? U mag er dan van uitgaaan dat de vloer vuil kan zijn. Toch moet uw werkgever voldoende maatregelen hebben genomen om ervoor te zorgen dat u niet zou kunnen uitglijden.

Gebrekkige opstallen en materiaal

In artikel 6:174 van het Burgerlijk Wetboek staat dat bezitters van opstallen aansprakelijk zijn voor de schade die veroorzaakt wordt door gebreken aan deze opstallen, maar wat valt er precies onder een opstal?

Een opstal is een bouwwerk of een ander door de mens op de grond geplaatst object. Een schuur, schutting of tuinhuisje is dus een opstal, maar ook wegen en paden tellen als opstallen. Ook onderdelen van een gebouw tellen als een opstal. U kunt hierbij denken aan liften, trappen en plafonds.

Gevallen van een trap of steiger

Een val van een trap of steiger is een veelvoorkomend ongeluk. Er gebeuren veel ongelukken als mensen aan het werk zijn. Steigers, ladders en trappen zijn een bron van valpartijen als er mee gewerkt wordt. Ook hier is het de taak van de werkgever om ervoor te zorgen dat zijn werknemers niet vallen. Flyct helpt u graag met het aansprakelijk stellen van uw werkgever en het claimen van de schade.

Wie is aansprakelijk?

De werkgever heeft een hoge zorgplicht naar zijn werknemers toe. Dat betekent dat zij ook moeten zorgen voor een veilige werkomgeving, waarvan het bedrijventerrein van de werkgever onderdeel is. Zo volgt uit rechtspraak dat de werkgever zoveel mogelijk moet doen om te zorgen dat het terrein van de werkgever niet glad is. Stapt u uit uw auto op het parkeerterrein van uw werkgever en valt u door sneeuw of ijs? Grote kans dat de werkgever zijn zorgplicht niet is nagekomen. Uw werkgever dient dan uw schade te vergoeden. Misschien dat u buiten werkzaamheden moet verrichten. Als het dan glad is, dient uw werkgever te zorgen voor goede werkschoenen met antislipzool.

Ongeval tijdens werktijd (maar niet op werk)

Ook als u voor uw werk aan het verkeer deelneemt – zoals een bezorger of monteur – en dan door gladheid een ongeval overkomt, is uw werkgever aan te spreken. Uw werkgever is namelijk verplicht om in die gevallen te zorgen voor een verzekering die uw schade dekt als u een verkeersongeval overkomt. Doet uw werkgever dat niet, dan is de werkgever zelf aansprakelijk voor uw schade omdat zij een dergelijke verzekering niet hebben afgesloten voor u. Dit geldt niet in het geval van het zogenaamde woon-werkverkeer.

Als u in één van de volgende gevallen in de uitoefening van uw werkzaamheden aan het verkeer deelneemt en een ongeval overkomt, kunt u uw werkgever aanspreken:
a) als bestuurder van een motorvoertuig;
b) Als fietser of voetganger en één of meer voertuigen bij het ongeval zijn betrokken;
c) Als fietser met een eenzijdig fietsongeval.

Veelgestelde vragen

  • Wat te doen na een ongeluk op werk?

    Bent u gewond geraakt? Ga dan altijd eerst langs de eerste hulp. Daarna is het als slachtoffer van een bedrijfsongeval belangrijk dat u direct juridische hulp inschakelt. Een letselschade jurist heeft ervaring met bedrijfsongevallen. Hierdoor loopt u geen onnodige vertraging op en ziet u geen schadeposten over het hoofd. U krijgt dus een eerlijke schadevergoeding.

    Na het inschakelen van juridische hulp is het belangrijk dat uw werkgever zo spoedig mogelijk aansprakelijk gesteld wordt. Als de aansprakelijkheid erkend is, versnelt dit het proces aanzienlijk. Door de werkgever aansprakelijk te stellen zorgt u er ook voor dat uw letselschadezaak niet zomaar verjaart.

    Vervolgens dient u alle kosten bij te houden die u maakt naar aanleiding van het letsel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

    • Medische kosten die niet worden vergoed vanuit de zorgverzekering
    • Reis- en parkeerkosten
    • Verlies van loon
    • Kosten voor hulp in de huishouding
    • Smartengeld
    • Enz.

    Alle kosten en gemiste inkomsten bij elkaar vormen de uiteindelijke schadeclaim. Deze dient Flyct voor u in bij uw werkgever. De letselschade jurist die u begeleidt in dit proces zorgt er dan voor dat de schadeclaim ook daadwerkelijk uitgekeerd wordt. Gaat hier te veel tijd overheen? Dan wordt er voor een voorschot op uw letselschade gezorgd.

  • Moet je een bedrijfsongeval melden?

    Bij bedrijfsongevallen is de werkgever bijna altijd aansprakelijk. De werkgever moet namelijk zorgen voor een veilige werkomgeving. Als de werkgever hier niet aan voldoet kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen. Ernstige (of dodelijke) bedrijfsongevallen moet de werkgever volgens de Arbowet direct melden aan de Nederlandse Arbeidsinpectie (NLA). Veel werkgevers doen geen melding bij de NLA omdat zij bang zijn voor een boete. Neem daarom altijd contact op met een letselschadespecialist als Flyct. Wij ontzorgen u na letselschade bij een ongeluk.

Hulp bij letselschade na een bedrijfsongeval

Schakel juridische hulp in wanneer u het slachtoffer bent van een bedrijfsongeval. Flyct biedt juridische bijstand en advies. De letselschade juristen van Flyct helpen u graag bij het aansprakelijk stellen van de werkgever, het berekenen van het schadebedrag en de uiteindelijke schadeclaim. Onze juristen zijn pas klaar als al uw schade is vergoed. Voor de dienstverlening van Flyct betaalt u als slachtoffer niets. Via onderstaand formulier kunt u uw bedrijfsongeval meteen bij ons melden. U kunt ook bellen naar 088 – 100 4300 of mailen naar nieuweschade@flyct.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Benader mij*