Uitglijden bij de ingang van een winkel

Wat nou als u ten val komt door gladheid bij de ingang van een winkel zoals een supermarkt of op het terrein van uw hotel? Ook deze partijen hebben een zorglicht ten aanzien van hun bezoekers. Het is wel een veel minder verregaande zorgplicht dan een werkgever heeft. In eerste instantie is het zo dat een bezoeker zelf er rekening mee moet houden dat het glad kan zijn. Een verplichting tot het ijsvrij houden van de omgeving van een winkel is alleen aan de orde in situaties die een bijzonder gevaar opleveren.

Een bijzondere situatie is bijvoorbeeld als u een grote winkelketen bezoekt met veel bezoekers. U kunt dan als bezoeker niet altijd goed rekening houden met gladheid vanwege de drukte. In dat geval rust op de betreffende winkel de zorgplicht om in geval van gladheid door bijvoorbeeld sneeuw of regen, deze gladheid van het voetgangersgebied in de directe nabijheid van de winkel te bestrijden. Of een winkel aansprakelijk is voor het ongeval door gladheid, ligt aan de omstandigheden van het geval.

Het blijft dus oppassen met gladheid. Mocht het desondanks misgaan dan helpt Flyct Letselschade u graag bij vragen over – én het mogelijke verhaal van – de letselschade.