Nieuws

Bedrijfsregeling 7: een uitleg

Op 19 december 2007 heeft het Verbond van Verzekeraars Bedrijfsregeling 7 vastgesteld om deze – voor mevrouw X zeer onbevredigende situatie – uniform te regelen. Mevrouw X kan kiezen welke van de twee betrokken verzekeraars ze wenst aan te spreken.

De verzekeraar die ze als eerste aanspreekt, zal de schaderegeling ter hand moeten nemen. Deze verzekeraar wordt ook wel de regelend verzekeraar genoemd. Deze regelende verzekeraar gaat voor mevrouw X dan over tot afwikkeling van de schade, ook al blijkt deze verzekeraar niet of slechts gedeeltelijk aansprakelijk te zijn.

Daarnaast voorziet de genoemde bedrijfsregeling in de situatie dat een slachtoffer letsel heeft opgelopen door twee ongevallen. Mevrouw X heeft het geluk, wat haar ontbrak in het vorige jaar en waar ze juist naar op zoek was in 2014, helaas niet aan haar zijde.

Nog geen week later raakt ze opnieuw betrokken bij een verkeersongeval. Ze wordt al rijdend op haar fiets op de rotonde aangereden en komt daarbij ten val. Ze grijpt direct met haar hand naar haar nek en been. Ze blijkt wederom letsel te hebben opgelopen. De verzekeraar van de automobilist die haar op de rotonde aanreed verwijst voor het verhaal van het nekletsel naar de verzekeraar die betrokken was bij het eerste ongeval, want zo wordt haar medegedeeld: u had immers al nekletsel.

Het uitgangspunt is een actieve schaderegeling

De verzekeraar die betrokken is bij het tweede ongeval, mag – indien niet direct is vast te stellen welk letsel toe te rekenen is aan welk ongeval – niet verwijzen naar een andere verzekeraar. Uitgangspunt is een actieve schaderegeling, waarbij de verzekeraar die verneemt dat er sprake is van een zogenoemde meervoudige veroorzaking, verplicht is met de andere verzekeraar in overleg te treden wie als regelend verzekeraar zal optreden. In de praktijk leidt dit nog regelmatig tot onduidelijke situaties en discussies. Flyct.nl staat het slachtoffer, zoals mevrouw X, graag bij om haar te helpen met het verhaal van haar schade.

Doe hier onze letselschade test en ontdek de mogelijkheden voor verhaal en uw kans op schadevergoeding na een ongeval of meld meteen hier uw letselschade als gevolg van een ongeval (geen mishandeling of medische misser).

 

Uw letselschade melden?

Vul hieronder vrijblijvend uw gegevens in en wij nemen contact met u op:

  • Max. bestandsgrootte: 4 MB.

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)