Als slachtoffer letselschade opgelopen?

Bent u slachtoffer van een ongeluk en heeft u letselschade opgelopen? Wij kunnen ons goed voorstellen dat u dan veel vragen heeft en misschien niet goed weet waar u moet beginnen. Flyct helpt u met het de materiële en immateriële schade die u heeft opgelopen. Maar u kunt zelf ook al actie ondernemen. Hieronder leest u wat u kunt doen.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test

Hoe neem ik contact op met Slachtofferhulp Nederland?

Neem direct contact op met Slachtofferhulp Nederland via: 0900-0101, het contactformulier of via de website. Als u het telefoonnummer belt, krijgt u één van de medewerkers aan de telefoon. Zij proberen duidelijk te krijgen wat er gebeurd is en wat ze kunnen doen om u zo goed mogelijk te helpen. Slachtofferhulp Nederland kijkt wat zij kunnen doen op emotioneel, maar ook praktisch en juridisch gebied.

Heb je recht op een schadevergoeding?

De extra kosten die u moet maken na een misdrijf, beroving of ongeval, bepalen hoe hoog de schadevergoeding is die u krijgt. De kosten die u voor deze gebeurtenis niet had gemaakt, kunnen worden geclaimd bij de tegenpartij. Waarop moet u letten? Of het nu om een beroving of bijvoorbeeld ongeluk gaat geldt altijd: meer bewijs is altijd beter. Om straks uw verhaal beter te onderbouwen is het goed om meteen:

  • De politie of Slachtofferhulp Nederland in te schakelen
  • Het schadeformulier volledig in te vullen en te (laten) ondertekenen
  • Eventuele getuigen om een schriftelijke verklaring te vragen

De hoogte van de schadevergoeding is vaak lastig te bepalen en hangt van een aantal factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de schade op uw dagelijks leven maar ook aan hoe erg uw u gezond bent. Om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen, helpen onze letselschadespecialisten u graag.

Wat is er nodig voor een zaak?

Om een strafzaak te starten moet u, als slachtoffer, aangifte doen bij de politie. Na de aangifte kan namelijk het strafproces tegen de dader beginnen. De politie bepaalt na uw aangifte of er een onderzoek komt of niet.

Is dit het geval, dan neemt de officier van justitie één van de volgende besluiten:

  • de zaak wordt niet vervolgd;
  • de officier van justitie bepaalt de straf;
  • de zaak gaat door naar de rechter, die beslist over de straf.

Als slachtoffer heeft u altijd recht op informatie over het strafproces. namelijk:

  • over de strafvervolging van de verdachte;
  • wanneer en waar rechtszitting is;
  • de uitspraak;
  • of de verdachte of het OM in hoger beroep gaat;
  • of u de schadevergoeding krijgt.

Aansprakelijkheid

Omdat u als slachtoffer veel materiële en immateriële schade oploopt, kunt u de schade verhalen op de aansprakelijke partij. Het is verstandig om de aansprakelijkheid van uw tegenpartij zo snel mogelijk te bewijzen. Dit is omdat u de schadevergoeding pas kan claimen als de aansprakelijkheid door de tegenpartij is erkend. Ook voorkomt u dat de letselschadezaak verjaart. Wij helpen u graag met het aansprakelijk stellen van de juiste persoon en met het voeren van het gesprek met de verzekeraar van de tegenpartij over wie er schuldig is.

Elke situatie is anders

Als u letsel opgelopen heeft, wilt u natuurlijk weten hoe hoog uw (toekomstige) schadevergoeding is. De volledige schadevergoeding is pas te berekenen, wanneer u helemaal hersteld bent van uw opgelopen letsel. Als u de schadeclaim wel direct indient, kan het gebeuren dat er nog meer kosten bijkomen die dan niet meer vergoed worden. Het kan ook zo zijn dat uw klachten nog langer doorgaan en dat u ook hierdoor meer kosten maakt. Daarom het advies: bereken uw schadevergoeding ná uw volledige herstel. Het is natuurlijk wel zo dat schadeclaims van elkaar verschillen en dat er in elke situatie andere kosten bij komen kijken. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Krijg hulp van Flyct

We kunnen ons goed voorstellen dat u veel vragen heeft en hulp nodig heeft bij het indienen van een schadeclaim. Flyct zorgt ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze dienstverlening kost u niets én alle juridische kosten worden verhaald op de verantwoordelijke partij. Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt. U kunt ervoor kiezen een advocaat bij Flyct in te schakelen.

 

Hulp bij letselschade?

Benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding en/of smartengeld na een ongeluk?
Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*