Wat te doen na een verkeersongeval?

Als u als slachtoffer letsel opgelopen heeft na een verkeersongeval, is het belangrijk om alle informatie of foto’s van het verkeersongeluk goed te verzamelen en bewaren. Dit heeft te maken met de schadeclaim die u kunt indienen bij de wederpartij. Soms kunt u maanden later belangrijke informatie nodig hebben en dan kan Flyct u beter helpen met het claimen van de schade. Als de aansprakelijkheid van de wederpartij snel wordt vastgesteld, voorkomt u dat de letselschadezaak verjaart.

letselschade na ongeluk

Soorten schades opgelopen in het verkeer

Als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval kan er sprake zijn van verschillende soorten schade. Dit verdelen wij onder: materiële en immateriële schade.

Materiële schade zijn concrete, zichtbare kosten die over het algemeen in bedragen zijn uit te drukken. U kunt denken aan schade aan uw voertuig, brommer of fiets. Maar ook kosten voor het ziekenhuis, reiskosten, misgelopen inkomsten en bijvoorbeeld huishoudelijke hulp. Materiële schade is het tegenovergestelde van immateriële schade (emotionele schade). U kunt voor zowel immateriële als materiële schade een schadevergoeding krijgen.

Verkeersongelukken kunnen verschillende oorzaken hebben, welke dat zijn lees je hieronder.

Smartengeld na een verkeersongeval

Als u een verkeersongeval heeft meegemaakt, heeft u vaak ook recht op smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor immateriële schade.

Immateriële schade bestaat uit:

  • Psychische klachten
  • Lichamelijk klachten
  • Klachten na een ongeluk

De hoogte van smartengeld is niet eenvoudig vast te stellen en is afhankelijk van verschillende factoren. Het gaat om onzichtbare schade en het is lastig daar een bedrag voor te bepalen.

Het smartengeld bedrag hangt onder andere af van recente jurisprudentie in zeer vergelijkbare zaken. Op het internet zijn veel voorbeelden van letselschadezaken te vinden. Deze komen vaak uit de smartengeldgids van de ANWB. Verzekeraars, letselschadejuristen en rechters maken vaak gebruik van de jurisprudentie uit deze gids om het smartengeld te berekenen.

Hulp bij letselschade na een verkeersongeval

We kunnen ons goed voorstellen dat u veel vragen heeft over uw letselschade na een verkeersongeval. Moet u iemand aansprakelijk stellen? Wie is er verantwoordelijk voor uw ongeluk? Op hoeveel schadevergoeding heeft u eventueel recht? Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt. De letselschadespecialisten van Flyct geven hulp bij de claim of schadevergoeding. Neem contact op met Flyct via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300.

Veelgestelde vragen over verkeersongevallen

  • Wat is een verkeersongeval?

    Een verkeersongeval is een ongeluk in het verkeer, bijvoorbeeld met de auto, de fiets of als voetganger. Denk aan een aanrijding of een kettingbotsing.

  • Wat te doen na een verkeersongeval?
    1. Bent u gewond geraakt bij het ongeluk? Ga dan eerst langs een dokter.
    2. Schakel juridische hulp in.
    3. Stel de tegenpartij aansprakelijk.
    4. Maak een overzicht van de kosten die u maakt door het ongeval.
    5. Stel de uiteindelijke schade vast.
    6. De tegenpartij betaalt de schadevergoeding.

Advies over letsel nodig na een ongeval?

Benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding en/of smartengeld na een verkeersongeluk? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl

Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*