Hondenbeet? Claim een schadevergoeding - Flyctletselschade.nl

Letselschade na hondenbeet?

Een hondenbeet kan flink wat schade toebrengen, zowel lichamelijk als psychisch. Jaarlijks worden in Nederland bijna 40.000 mensen behandeld voor een hondenbeet. Naast letselschade door de beet zelf, kunnen de kosten voor de behandeling of door gemiste inkomsten flink oplopen. In de meeste gevallen kunt u de schade die ontstaat door een hondenbeet claimen. Er zijn daarbij wel wat dingen waar u op kunt letten. Lees hier meer over wat te doen bij een hondenbeet.

Bijtwond opgelopen

Het is altijd schrikken als u of uw kind door een hond wordt gebeten, dat staat buiten kijf. Toch is de ene hondenbeet de andere niet. Zo maken we onderscheid tussen een oppervlakkige hondenbeet ofwel lichte hondenbeet en een hondenbeet met open wond.
Ook de behandeling van een hondenbeet hangt onder andere van het wondbeeld af. Huisartsen handelen bij een hondenbeet naar de NHG-behandelrichtlijn voor traumatische wonden en bijtwonden.

Wat doe je na een hondenbeet?

Bij een hondenbeet is het allerbelangrijkste om de bijtwond uit te spoelen met lauw water. Dep de wond droog en gebruik een steriel verband of een schone doek om de wond af te dekken. Neem altijd contact op met de huisarts als u gebeten bent door een hond. Bij een hondenbeet zonder bloed kan dit in de eerste instantie telefonisch, uw huisarts bepaalt dan of een bezoek nodig is.

In de mond van de hond bevinden zich bacteriën die ernstige infecties kunnen veroorzaken. Houd de wond goed in de gaten. Als u niet of langer dan 10 jaar geleden bent ingeënt tegen tetanus, is het belangrijk om zo snel mogelijk een tetanusprik te halen.

De aansprakelijke bij een hondenbeet

Het is goed om te weten dat bij een hondenbeet de eigenaar van de hond altijd aansprakelijk is. Ook al heeft de eigenaar niet altijd directe schuld, bij een hondenbeet ontstaat vaak schade die op de eigenaar te verhalen is. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het handig om na een hondenbeet de contactgegevens van de eigenaar te verzamelen.

Vraag hierbij, als u het niet vertrouwt, gerust om een legitimatie. Ook is het voor uw dossier goed om foto’s van de schade te maken en getuigen te verzamelen. Misschien wel het laatste waar u aan denkt na een hondenbeet, maar het kan later van pas komen.

Smartengeld bij een bijtwond

Hoeveel smartengeld u kunt claimen na een honden beet hangt niet alleen van de lichamelijke schade af. Vaak worden kosten over het hoofd gezien die wel direct met de hondenbeet in verband te brengen zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kapotte bril, parkeerkosten bij een arts of een sportschoolabonnement dat u een tijd niet kunt gebruiken. Ook gemiste inkomsten kunt u claimen.

Het is verstandig om een overzicht van de gemaakte kosten bij te houden. Een letselschade-specialist kan u hierbij helpen en zorgt ervoor dat u in deze stressvolle situatie geen (door de letselschade ontstane) schadeposten over het hoofd ziet.

De verschillende soorten schade

In sommige gevallen loopt de psychische en lichamelijke schade na een hondenbeet hoog op. Zeker als het gaat om blijvende lichamelijke ongemakken of grote littekens bijvoorbeeld door een:

  • Hondenbeet in arm
  • Hondenbeet in hand
  • Hondenbeet in gezicht

Cosmetische schade door een hondenbeet kan hoog oplopen. In sommige gevallen moet er zelfs een plastische chirurg aan te pas komen. Dit komt vooral voor bij een hondenbeet in het gezicht. Maar ook een beet in uw arm of hand kan langstrekkende gevolgen hebben. Zeker als pezen of spieren daarbij worden beschadigd.
Ook emotionele schade na een honden beet geeft vaak een flinke knauw. Weet dat u deze last niet alleen hoeft te dragen en dat u ook voor deze schade smartengeld kunt claimen. Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe de letselschadetest voor een snelle en fatsoenlijke inschatting.

Ga met ons in gesprek en krijg juridische hulp

Als u gebeten bent door een hond is dat al erg genoeg. Als u daarna ook nog eens met extra kosten blijft zitten, is dit dubbel zo oneerlijk. Een letselschade-specialist helpt u met de schade claimen waar u recht op heeft. Bij Flyct kunt u vertrouwen op juridische hulp en claimen wij uw schade met lef. U profiteert daarbij van gratis rechtsbijstand en vrijblijvend advies bij letselschade. Laat er geen gras over groeien en meld uw schade vandaag nog!

Bel mij terug voor informatie over een hondenbeet:

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)