Hoogte schadevergoeding bij letselschade door hondenbeet

Schadevergoeding na hondenbeet

Een hondenbeet kan veel letsel veroorzaken. Naast het directe letsel houdt een slachtoffer vaak zichtbare littekens over en kan iemand een permanente angst voor honden ontwikkelen.

Het letsel kan ervoor zorgen dat u materiële of immateriële schade oploopt. U kunt bijvoorbeeld enkele weken niet werken of u heeft extra kosten aan medische hulp voor uw herstel. Deze schade heet letselschade.

De eigenaar van de hond is aansprakelijk voor alle schade die het dier veroorzaakt. Dit geldt dus ook voor de letselschade na de hondenbeet.

De juristen van Flyct helpen u aan een eerlijke schadevergoeding na een hondenbeet. Wij stellen de eigenaar van het dier aansprakelijk, berekenen waar u recht op heeft en zorgen dat u de vergoeding uitgekeerd krijgt. Onze dienstverlening is gratis. Een slachtoffer hoeft namelijk niet te betalen voor zijn of haar rechtshulp. Dit komt voor rekening van de tegenpartij. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor een schadevergoeding na hondenbeet te bespreken.

Wilt u eerst zeker weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe dan online de letselschadetest. Binnen enkele minuten weet u of u letselschade kunt claimen naar aanleiding van de hondenbeet.

Doe de test

Aansprakelijkheid voor letselschade na hondenbeet

Wanneer u gewond raakt door een hond, dan is altijd de vraag wie er aansprakelijk is voor de geleden schade. Artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek stelt dat de bezitter van de hond aansprakelijk is voor alle schade die het dier veroorzaakt. Er hoeft in deze situaties geen sprake te zijn van ‘schuld’ vanuit de hondenbezitter. Het kan dus heel goed zijn dat de bezitter niets aan het ongeval kon doen, maar omdat hij eigenaar is van het dier legt de wet een risicoaansprakelijkheid op. De juristen van Flyct zullen de schade die u geleden heeft door de hondenbeet dus altijd verhalen op de eigenaar.

Hoe hoog is de schadevergoeding bij een hondenbeet?

De schadevergoeding die u kunt claimen na een hondenbeet is, net als bij andere soorten letselschade, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Bij het bepalen van de letselschade kijkt de letselschade jurist naar verschillende zaken:

  • De kosten die u gemaakt heeft door het letsel
  • De inkomsten die u gemist heeft door het letsel
  • De geleden emotionele schade door de hondenbeet

De eerste twee onderdelen zijn te berekenen door een gespecialiseerde letselschade jurist. Na inventarisatie van de impact van het letsel op uw leven heeft de letselschadebehandelaar een aardig beeld van de hoogte van deze bedragen. Emotionele schade blijft lastig te berekenen. Je kunt immers moeilijk een prijs hangen aan psychisch leed en pijn. Om uiteindelijk toch tot een passende schadevergoeding te komen, maken letselschadebehandelaars gebruik van de Smartengeldgids van de ANWB. Hierin worden alle gerechtelijke uitspraken met betrekking tot smartengeld gebundeld. Door te kijken naar deze jurisprudentie zal een letselschade advocaat of jurist bepalen in welke categorie uw psychisch letsel valt en welke schadevergoeding daarbij hoort. Met behulp van onze jarenlange ervaring hebben wij een tool ontwikkeld die de hoogte van het smartengeld ongeveer kan berekenen. Kijk in onze smartengeldcalculator om te zien op welk geldbedrag u ongeveer kunt rekenen.

Uiteindelijk zal een van onze specialisten nog wel echt naar uw zaak moeten kijken. Alleen een officiële letselschade jurist of -advocaat kan de uiteindelijke berekening maken. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Een ervaren jurist gaat voor u aan de slag

Bent u gebeten door een hond en wilt u een schadevergoeding claimen? Schakel dan de hulp in van een ervaren letselschade jurist. De service van de juristen van Flyct kost u niets. Wij berekenen namelijk alles door aan de tegenpartij. Hij of zij is immers verantwoordelijk voor het feit dat u juridische hulp nodig heeft.

Flyct is bereikbaar via 088 100 43 00 of via nieuweschade@flyct.nl.

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)