Schadevergoeding na hondenbeet

Een hondenbeet kan veel letsel veroorzaken. Naast het directe letsel houdt een slachtoffer vaak zichtbare littekens over en kan iemand een permanente angst voor honden ontwikkelen.

Het letsel kan ervoor zorgen dat u materiële of immateriële schade oploopt. U kunt bijvoorbeeld enkele weken niet werken of u heeft extra kosten aan medische hulp voor uw herstel. Deze schade heet letselschade.

De eigenaar van de hond is aansprakelijk voor alle schade die het dier veroorzaakt. Dit geldt dus ook voor de letselschade na de hondenbeet.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Hondenbeet

Aansprakelijkheid voor letselschade na hondenbeet

Wanneer u gewond raakt door een hond, dan is altijd de vraag wie er aansprakelijk is voor de geleden schade. Artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek stelt dat de bezitter van de hond aansprakelijk is voor alle schade die het dier veroorzaakt. Er hoeft in deze situaties geen sprake te zijn van ‘schuld’ vanuit de hondenbezitter. Het kan dus heel goed zijn dat de bezitter niets aan het ongeval kon doen, maar omdat hij eigenaar is van het dier legt de wet een risicoaansprakelijkheid op. De juristen van Flyct zullen de schade die u geleden heeft door de hondenbeet dus altijd verhalen op de eigenaar.

Hoe hoog is de schadevergoeding bij een hondenbeet?

De schadevergoeding die u kunt claimen na een hondenbeet is, net als bij andere soorten letselschade, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Bij het bepalen van de letselschade kijkt de letselschade jurist naar verschillende zaken:

  • De kosten die u gemaakt heeft door het letsel
  • De inkomsten die u gemist heeft door het letsel
  • De geleden emotionele schade door de hondenbeet

De eerste twee onderdelen zijn te berekenen door een gespecialiseerde letselschade jurist. Na inventarisatie van de impact van het letsel op uw leven heeft de letselschadebehandelaar een aardig beeld van de hoogte van deze bedragen. Emotionele schade blijft lastig te berekenen. Je kunt immers moeilijk een prijs hangen aan psychisch leed en pijn. Om uiteindelijk toch tot een passende schadevergoeding te komen, maken letselschadebehandelaars gebruik van de Smartengeldgids van de ANWB. Hierin worden alle gerechtelijke uitspraken met betrekking tot smartengeld gebundeld. Door te kijken naar deze jurisprudentie zal een letselschade advocaat of jurist bepalen in welke categorie uw psychisch letsel valt en welke schadevergoeding daarbij hoort. Met behulp van onze jarenlange ervaring hebben wij een tool ontwikkeld die de hoogte van het smartengeld ongeveer kan berekenen. Kijk in onze smartengeldcalculator om te zien op welk geldbedrag u ongeveer kunt rekenen.

Uiteindelijk zal een van onze specialisten nog wel echt naar uw zaak moeten kijken. Alleen een officiële letselschade jurist of -advocaat kan de uiteindelijke berekening maken. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Een ervaren jurist gaat voor u aan de slag

Bent u gebeten door een hond en wilt u een schadevergoeding claimen? Schakel dan de hulp in van een ervaren letselschade jurist. De service van de juristen van Flyct kost u niets. Wij berekenen namelijk alles door aan de tegenpartij. Hij of zij is immers verantwoordelijk voor het feit dat u juridische hulp nodig heeft.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*