Oorzaken blijvend letsel

Letselschade is schade die je hebt door schuld van iemand anders. Letselschade kun je bijvoorbeeld oplopen bij een ongeluk op je werk, een ongeluk in het verkeer of een ongeluk tijdens het sporten.  De schade kan psychische schade zijn, maar ook lichamelijk. Denk aan een gebroken been, vermoeidheid of een whiplash. Vaak herstel je van deze klachten. Maar het kan ook voorkomen dat de klachten blijvend zijn. Je blijft bijvoorbeeld last houden van vermoeidheid, hoofdpijn of je blijft pijn houden bij het lopen. Dat heet blijvend letsel.

Blijvend letsel kan verschillende oorzaken hebben. De reden waardoor je niet herstelt is in de ene situatie makkelijker vast te stellen dan in de andere situatie. Heb je door een ongeluk een amputatie moeten ondergaan, is het duidelijk dat je niet meer volledig herstelt door het ongeluk. Hou je blijvend hoofdpijn over aan het ongeluk, dan is het vaak lastiger vast te stellen dat het ongeluk echt de oorzaak van de hoofdpijn is.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
personenschade

Wanneer kan ik een schadevergoeding bij een blijvend letsel claimen?

Als je een schadevergoeding wil claimen voor blijvend letsel, is de belangrijkste voorwaarde dat u niet zelf de veroorzaker bent van het ongeluk. Iemand anders moet de schuld hebben van het ongeluk. Wanneer iemand anders aansprakelijk is en dit ook erkent, kan Flyct de schade verhalen.

De schadevergoeding die je kunt claimen, hangt af van hoe erg het letsel is. Vaak claimen we kosten van de dokter en het ziekenhuis, kosten voor een schoonmaker die je inhuurt wanneer je het zelf niet kunt doen, maar ook gemiste inkomsten.

Wanneer Flyct voor u de schadevergoeding claimt, betaal je hier helemaal niets voor. De kosten die wij maken, verhalen we op de tegenpartij.

Wil je weten of je een schadevergoeding kunt krijgen? Doe onze letselschadetest

Schadevergoeding claimen door een letselschade jurist

Wanneer een van onze letselschade juristen voor een schade claimt voor je blijvend letsel, kijken we naar materiële en immateriële schade.

Materiële schade is schade waar je een bedrag aan kunt hangen. Bijvoorbeeld het salaris dat je krijgt voor je werk,  kosten voor de taxi naar het ziekenhuis en kosten voor de huishoudelijke hulp wanneer je zelf tijdelijk niet kunt schoonmaken.

Immateriële schade is schade die niet zo makkelijk in geld is uit te drukken. Bijvoorbeeld de angst of stress die iemand ervaart na het ongeluk. Maar ook verdriet om een blijvend litteken of het verlies van een arm of been.

Schadevergoeding claimen door een letselschade jurist?

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*