Letselschade bij beroepsziekte

Een beroepsziekte is een benaming voor een ziekte die alleen voorkomt bij een bepaalde beroepsgroep. Beroepsziektes komen vaker voor dan de meeste mensen denken. Kantoormedewerkers kunnen door het vele typen last krijgen van RSI, een schilder kan ziek worden door schadelijke stoffen in de verf en een bouwvakker kan lichamelijke klachten krijgen door een niet ARBO-verantwoorde werkplaats.Wanneer u een beroepsziekte oploopt, kan het zijn dat uw werkgever aansprakelijk is. De juristen van Flyct helpen u bij het aantonen van deze aansprakelijkheid en bij het claimen van een maximale schadevergoeding bij een beroepsziekte. U hoeft niet zelf de strijd aan te gaan met uw werkgever, dat doen wij voor u.

Wanneer kan ik een schadevergoeding bij een beroepsziekte claimen?

U kunt een schadevergoeding bij een beroepsziekte claimen wanneer uw werkgever aansprakelijk is. Vaak is hiervoor aanvullend onderzoek nodig. Flyct voert dit onderzoek voor u uit.

Schadevergoeding bij beroepsziekte

Heeft u door het uitoefenen van uw beroep een ziekte opgelopen? Claim dan een schadevergoeding!

Doe de letselschadetest en bereken hoeveel schade u kunt claimen.

Letselschadetest

Wilt u meer informatie over letselschade claimen bij een beroepsziekte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

11
T: 088 100 4300
E: nieuweschade@flyct.nl

Naast de aansprakelijk moet u ook kunnen aantonen dat u materiële of immateriële schade opgelopen heeft door de beroepsziekte. Hierbij moet het causale verband aangetoond worden.

Wanneer u kunt aantonen dat uw werkgever aansprakelijk is en de schade is direct of indirect gerelateerd aan de beroepsziekte, dan kunt u aanspraak maken op een letselschadevergoeding. Flyct helpt u bij de aansprakelijkheid, het causale verband en claimt een maximale schadevergoeding voor u.

Om te bekijken of uw zaak kans van slagen heeft, kunt u de letselschadetest invullen. Door deze test krijgt u binnen enkele minuten duidelijkheid over de haalbaarheid van uw zaak. Onze juristen gaan vervolgens voor u aan de slag.

Welke schade kan ik claimen bij een beroepsziekte?

U kunt alle schade claimen die u oploopt als gevolg van de beroepsziekte. Welke schadeposten dit precies zijn, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Een beroepsziekte heeft meestal tot gevolg dat u uw functie niet meer kunt uitvoeren door fysieke of emotionele beperkingen. U verliest dus inkomen. Dit inkomensverlies kunt u meenemen in de schadeclaim.

De schadevergoeding stopt alleen niet bij het inkomensverlies. Ook kosten die u buiten uw werk om moet maken omdat u een beroepsziekte heeft, kunt u verhalen op de aansprakelijke partij. Schadeposten die wij vaak tegenkomen in een zaak met beroepsziekte zijn:

  • Verlies van inkomen
  • Medische kosten
  • Verlies van zelfredzaamheid

Deze schadeposten zijn slechts een indicatie van de schadevergoeding bij een beroepsziekte. Een ervaren letselschade jurist kan precies uitzoeken welke schadeposten van toepassing zijn op uw situatie. Door deze rechtshulp weet u zeker dat u geen schadeposten mist en dus een maximale schadevergoeding claimt.

Hoeveel letselschade kan ik claimen bij een beroepsziekte?

De hoogte van een schadevergoeding bij een beroepsziekte is afhankelijk van de schadeposten die van toepassing zijn op uw situatie. Als de schadeposten in beeld zijn, kunnen we een compleet beeld vormen van de kosten die u maakt en de inkomsten die u misloopt door het letsel. Al deze bedragen worden meegenomen in de schadevergoeding.

Door de verschillende schadeposten die van toepassing kunnen zijn op een letselschadezaak met beroepsziekte, lopen de schadeclaims ook sterk uiteen. De juristen van Flyct hebben schadevergoedingen van € 5.000,- tot € 15.000,- geclaimd bij een beroepsziekte.

Letselschade bij een beroepsziekte claimen via een letselschade advocaat?

Veel mensen denken dat een letselschadevergoeding alleen geclaimd kan worden door een letselschade advocaat. Dit is een misverstand. Het is namelijk alleen noodzakelijk om een advocaat in te schakelen wanneer een letselschadezaak voor een rechter moet verschijnen. 90% van alle letselschadezaken komt nooit bij een rechter. Voor deze zaken is het dan ook niet noodzakelijk om een advocaat in te schakelen.

Het is verstandiger om u eerst bij te laten staan door een letselschade expert of jurist. Deze specialisten kunnen u namelijk gratis helpen met het claimen van letselschade. Letselschade claimen via een jurist kost u dus niets. Via een advocaat betaalt u meestal een flinke vergoeding.

De letselschade juristen van Flyct helpen u graag om het maximale uit uw zaak te halen. Mocht het uiteindelijk toch nodig zijn om te procederen, dan schakelen wij in overleg met u een geschikte letselschade advocaat in.

Letselschade bij beroepsziekte claimen

Heeft u letselschade opgelopen door een beroepsziekte? Laat de aansprakelijke partij dan opdraaien voor de kosten! De letselschade juristen van Flyct helpen u graag bij het claimen van een passende schadevergoeding. Als het grootste en meest ervaren letselschadebureau van Nederland is uw zaak bij ons in goede handen. Neem contact op met onze letselschadespecialisten:

088 100 43 00 info@flyct.nl

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)