Letselschade dwarslaesie

Uw leven staat compleet op zijn kop wanneer u een dwarslaesie oploopt. U kunt uw werk niet meer uitoefenen, u moet hulp inhuren voor de huishouding, u maakt veel medische kosten en er moeten veel zaken aangepast worden in uw woning om uw nieuwe situatie leefbaar te maken.

Dit gaat gepaard met veel kosten en verdriet. Dit terwijl een ander verantwoordelijk is voor het letsel. U heeft dus recht op een schadevergoeding! De letselschade juristen van Flyct claimen deze schade en zorgen dat u het geld krijgt waar u recht op heeft.

Wilt u direct weten of uw zaak kans van slagen heeft? Doe dan de letselschadetest. Binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een letselschadevergoeding. De letselschade juristen van Flyct zorgen er vervolgens voor dat u deze schadevergoeding ook krijgt

Letselschade dwarslaesie

Wanneer kan ik een schadevergoeding bij een dwarslaesie claimen?

Als iemand anders verantwoordelijk is voor uw letsel, dan kunt u een letselschadevergoeding claimen. Dit geldt ook voor letselschade bij een dwarslaesie. Wanneer de tegenpartij de aansprakelijkheid al erkend heeft, kunt u dus vrij snel overgaan tot het claimen van een schadevergoeding.

Als de tegenpartij de aansprakelijkheid niet erkent, dan moet u zelf de bewijslast leveren om deze aansprakelijkheid aan te tonen. Laat een ervaren letselschade jurist deze aansprakelijkheid goed onderbouwen. U voorkomt dan dat u zaken mist, waardoor de schadevergoeding niet toegekend wordt. Met de juridische hulp van een letselschade jurist van Flyct weet u zeker dat de aansprakelijkheid op de juiste manier onderbouwd wordt.

Een ander belangrijk punt voor het claimen van een letselschadevergoeding is het causale verband tussen de schade en het letsel. Dit wil zeggen dat de schade die u oploopt een aantoonbaar gevolg moet zijn van het letsel. Ook hierbij geldt dat de hulp van een ervaren letselschade jurist u kan helpen om dit aan te tonen. Hierdoor weet u zeker dat u een schadevergoeding krijgt voor alle schade die u kunt claimen.

Welke schade kan ik claimen bij een dwarslaesie?

U kunt alle schade claimen die direct of indirect voortvloeit uit de dwarslaesie. De schadevergoeding wordt opgedeeld in verschillende schadeposten. Schadeposten die we vaak terug zien komen in een letselschadevergoeding bij een dwarslaesie zijn:

  • Smartengeld
  • Medische kosten
  • Verlies van inkomen
  • Hulp in de huishouding

Welke schadeposten precies van toepassing zijn, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De letselschade jurist van Flyct bekijkt uw situatie en bepaalt in hoeverre de dwarslaesie van invloed is op uw leven en welke schadevergoeding hierbij hoort.

Hoe veel letselschade kan ik claimen?

Omdat een dwarslaesie zeer ingrijpend letsel is, kunt u vaak een hoge schadevergoeding krijgen. De hoogte van de schadevergoeding is echter volledig afhankelijk van de schadeposten en het bijbehorende bedrag. Dit is weer afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wanneer u arbeidsongeschikt wordt door de dwarslaesie, baseren we de schadevergoeding op uw inkomen. Deze schadepost is dus voor iedereen verschillend. Daarnaast nemen we mogelijke toekomstige schade mee. Het kan zijn dat u op het punt stond om promotie te maken met daarbij een salarisverhoging. Door de dwarslaesie loopt u de loonsverhoging mis. Deze schade nemen we ook mee in de letselschadevergoeding.

Voorbeelden

Man (29) loopt dwarslaesie op door verkeersongeval: € 125.954,-

Een 29-jarige man loopt een dwarslaesie op wanneer hij als inzittende betrokken raakt bij een ernstig verkeersongeval. Hij raakt hierdoor verlamd en moet de rest van zijn leven in een rolstoel zitten. Hij is hierdoor op de hulp van anderen aangewezen. Hij ontvangt een schadevergoeding van € 125.954,-.

Vrouw (19) loopt dwarslaesie op na motorongeval: € 130.754,-

19-jarige vrouw wordt geschept op haar motor. Zij loopt hierdoor een zware dwarslaesie op en is deels verlamd. Het leven van de vrouw staat hierdoor volledig op zijn kop. Zij krijgt een schadevergoeding van € 130.754,-.

Schadevergoeding claimen door een letselschade advocaat

Veel mensen gaan ervan uit dat een schadevergoeding bij letselschade altijd geclaimd moet worden met de hulp van een letselschade advocaat. Dit is echter niet het geval. Het is vaak zelfs beter voor u wanneer u de schadevergoeding claimt via een letselschade jurist. Een advocaat mag namelijk niet gratis voor u werken. Er wordt vaak wel een no-cure-no-pay contract afgesloten, maar wanneer u de zaak wint, betaalt u de volledige fee. De kosten voor een letselschade jurist mogen meegenomen worden in de letselschadevergoeding. De tegenpartij betaalt dus voor uw juridische bijstand. Het enige voordeel van een advocaat is dat hij mag procederen wanneer de zaak voor de rechter moet komen. Dit gebeurt alleen bijna nooit in een letselschadezaak. 85% van alle letselschadezaken wordt opgelost zonder tussenkomst van de rechtbank.

Schadevergoeding bij dwarslaesie claimen

Heeft u door toedoen van een ander een dwarslaesie opgelopen? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. De letselschade jurist van Flyct helpt u aan het bedrag dat u toekomt. Wij gaan de strijd aan met de tegenpartij en claimen de schadevergoeding.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*