Letselschade gehoorschade

Gehoorschade ontstaat door beschadiging van de trilharen in het binnenoor. Er zijn diverse soorten gehoorschade: slechthorendheid, tinnitus en hyperacusis. U kunt gehoorschade oplopen door ouderdom of door de blootstelling aan harde geluiden.

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval, kunt u gehoorschade oplopen als gevolg. De gehoorschade zal uw dagelijks leven op verschillende manieren beïnvloeden. De kosten die u moet maken door de gehoorschade of de verminderde levensvreugd kunt u verhalen op de aansprakelijke partij. Dit heet een letselschadevergoeding.

Ook wanneer u gehoorschade opgelopen heeft op de werkvloer, kunt u een letselschadevergoeding claimen. U kunt dan uw werkgever aansprakelijk stellen wanneer deze onvoldoende maatregelen heeft genomen om de medewerkers tegen harde geluiden te beschermen.

Schadevergoeding bij gehoorschade

Heeft u door toedoen van een ander gehoorschade opgelopen? Claim dan een schadevergoeding!

Doe de letselschadetest en bereken hoeveel schade u kunt claimen.

Letselschadetest

Wilt u meer informatie over letselschade claimen bij gehoorschade? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

eugenie2
T: 088 100 4300
E: nieuweschade@flyct.nl

Wilt u direct weten of u recht heeft op letselschade? Doe dan de letselschadetest. Binnen enkele minuten weet u of uw zaak kans van slagen heeft. De letselschade juristen van Flyct gaan vervolgens aan de slag om de schadevergoeding te claimen.

Letselschadetest

Wanneer kan ik een schadevergoeding bij een gehoorschade claimen?

U kunt letselschade claimen wanneer een ander verantwoordelijk is voor de gehoorschade. De tegenpartij moet deze aansprakelijkheid erkennen of u moet kunnen onderbouwen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Door een ervaren letselschade jurist in de arm te nemen weet u zeker dat de aansprakelijkheid goed geregeld is. De letselschade jurist van Flyct gaat met de tegenpartij in gesprek en levert de nodige bewijslast voor de aansprakelijkheid.

Naast de aansprakelijkheid is het belangrijk dat de geleden schade direct of indirect verband heeft met de opgelopen gehoorschade. U moet dus aantonen dat de kosten die u maakt of de inkomsten die u mist een gevolg zijn van de gehoorschade. Door dit verband goed te onderbouwen zorgt u ervoor dat de verzekeraar van de tegenpartij een eerlijke schadevergoeding uitkeert.

De letselschade juristen van Flyct helpen u graag om de aansprakelijkheid en het verband aan te tonen. Neem contact met ons op via 088 100 43 00. U kunt ook de letselschadetest invullen om te bekijken of uw zaak kans van slagen heeft. De test geeft u binnen enkele minuten inzicht in uw zaak.

Letselschadetest

Welke schade kan ik claimen bij gehoorschade?

Alle schade die direct of indirect een gevolg is van de gehoorschade kunt u claimen via de letselschadevergoeding. Hier vallen niet alleen de kosten onder, maar ook de gemiste inkomsten en de zogenaamde ‘kosten zonder nut’. Dit zijn kosten die u vóór de gehoorschade gemaakt heeft en waar u nu niet meer van kan genieten. Denk bijvoorbeeld aan concertkaartjes of een muziekinstrument.

We zien vaak de volgende letselschadeposten terugkomen in de schadevergoeding bij gehoorschade:

  • Smartengeld
  • Medische kosten
  • Kosten zonder nut

Welke schadeposten precies van toepassing zijn, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De letselschade jurist van Flyct bekijkt uw situatie en bepaalt in hoeverre de gehoorschade van invloed is op uw leven.

Hoeveel letselschade kan ik claimen?

De hoogte van de schadevergoeding hangt sterk af van de schadeposten die van toepassing zijn op uw situatie. Nadat de schadeposten in kaart zijn gebracht, kan hier een bedrag aan gekoppeld worden. Alle individuele bedragen voor elke schadepost vormen vervolgens de uiteindelijke schadevergoeding bij gehoorschade.

Enkele voorbeeldbedragen van letselschade bij gehoorschade zijn:

Man (36) loopt gehoorschade op door een te hoog geluidsniveau: € 10.000,-

Een man van 36 loopt tijdens zijn werk gehoorschade op. Het geluid op de werkvloer is te hard en er zijn geen maatregelen genomen om de medewerkers te beschermen tegen gehoorschade. De man loopt hierdoor gehoorschade op en hij heeft veel pijn en een ruis in zijn oor. Hij ontvangt hierdoor een bedrag van € 10.000,-.

Man (28) loopt gehoorschade op door een aanrijding: € 12.000,-

Een man van 28 raakt betrokken bij een aanrijding. Hij heeft hierdoor last van oorsuizen, duizeligheid en verminderd gehoor. De man eist een schadevergoeding omdat hij niet meer normaal kan communiceren en dus functioneren. Een arts stelt een functionele invaliditeit van 16% vast. De man ontvangt een schadevergoeding van € 12.000,-.

Schadevergoeding claimen door een letselschade advocaat

Moet u de letselschade bij gehoorschade altijd laten claimen door een letselschade advocaat? Nee, vaak is dit niet nodig en kost dit u onnodig veel geld.

Een letselschade advocaat vraagt namelijk een vergoeding voor de werkzaamheden. Hoewel dit meestal op een no-cure-no-pay basis werkt, betekent dit dat u een deel van uw schadevergoeding moet afdragen aan de advocaat. Hierdoor loopt u een deel van de schadevergoeding mis en houdt u minder over. Een letselschade jurist is in dit geval een uitkomst. De jurist mag gratis voor u aan de slag. De rekening wordt dan bij de tegenpartij gelegd. U krijgt goede juridische hulp zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen.

Interesse in de hulp van een ervaren letselschade jurist? Neem dan contact op met Flyct via
088 100 43 00 of nieuweschade@flyct.nl.

Schadevergoeding bij gehoorschade claimen

Heeft u door toedoen van een ander gehoorschade opgelopen? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. De letselschade jurist van Flyct helpt u aan het bedrag dat u toekomt. Wij gaan de strijd aan met de tegenpartij en claimen de schadevergoeding met lef!

Neem vrijblijvend contact op met onze letselschadespecialisten:

088 100 43 00 nieuweschade@flyct.nl

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)