Letselschade hersenschudding

Een hersenschudding staat ook wel bekend als ‘licht traumatisch hersenletsel’. Het is letsel waar u meestal geen blijvende schade aan overhoudt. Een hersenschudding kan gepaard gaan met hoofdpijn, slaperigheid, wazig zien en duizeligheid. De klachten gaan na voldoende rust weer over, maar dit kan wel enkele maanden duren.

In de periode van herstel loopt u mogelijk inkomsten mis of heeft u hulp nodig in de huishouding. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor de hersenschudding, dan kunt u letselschade claimen.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Letselschade hersenschudding

Wanneer kan ik een schadevergoeding bij een hersenschudding claimen?

Is een ander verantwoordelijk voor de hersenschudding en heeft u aantoonbare schade opgelopen door de hersenschudding? Dan kunt u een schadevergoeding claimen.

Beide zaken zijn essentieel voor het claimen van een schadevergoeding. Er moet allereerst een duidelijke aansprakelijke partij zijn om uw schade op te verhalen. Dit is bijvoorbeeld de bestuurder van de auto die het ongeluk veroorzaakt heeft of uw werkgever wanneer het om een arbeidsongeval betreft. Wanneer de aansprakelijkheid al erkend is, kunt u doorgaan met het berekenen van de schadevergoeding. Als dat niet het geval is, moet u eerst de bewijslast voor de aansprakelijkheid aanleveren. De letselschade juristen van Flyct helpen u hier graag mee.

Naast de aansprakelijkheid is het van belang dat u aan kunt tonen dat de opgelopen schade een direct of indirect gevolg is van de hersenschudding. Als u bijvoorbeeld tijdelijk arbeidsongeschikt bent door de hersenschudding, kunt u de gemiste inkomsten verhalen op de tegenpartij.

Door een ervaren letselschade jurist in te schakelen, weet u zeker dat de bewijslast voor de aansprakelijkheid in orde is. Daarnaast zorgen we voor een gedegen onderbouwing voor de geleden schade. U krijgt dus de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Welke schade kan ik claimen bij een hersenschudding?

Welke schade precies geclaimd kan worden naar aanleiding van de hersenschudding, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In principe kunt u alle schade claimen die voortvloeit uit het letsel. Heeft u bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig of moet u medicijnen kopen? Dan kunt u deze kosten claimen.

Welke schadeposten meegenomen kunnen worden in uw letselschadeclaim, hangt af van uw persoonlijke situatie. Laat een letselschade jurist uw zaak bekijken om er zeker van te zijn dat u geen schadeposten mist. Hierdoor kan uw schadevergoeding namelijk lager uitvallen. De juristen van Flyct geven u graag meer informatie.

Hoe veel letselschade kan ik claimen?

Om te bepalen hoeveel letselschade u kunt claimen, moeten we eerst kijken naar de schadeposten die van toepassing zijn. Door deze schadeposten bepalen we in hoeverre de hersenschudding zorgt voor extra kosten of gemiste inkomsten. Aan deze schadeposten hangen we vervolgens een bedrag. Het totaalbedrag van alle schadeposten wordt uw letselschadevergoeding.

Voorbeelden smartengeld bij hersenletsel

Man (49) loopt een hersenschudding op door een vechtpartij: € 1.530,-

Een man is in een ruzie met zijn buurman diverse malen op zijn hoofd geslagen. Hierdoor loopt hij een lichte hersenschudding op. De man moet enkele dagen in het ziekenhuis doorbrengen en kan zijn werk enkele maanden niet uitvoeren. Er wordt een schadevergoeding van € 1.530,- uitgekeerd.

Meisje (13) loopt een hersenschudding op door een verkeersongeval: € 1.150,-

Een dertienjarig meisje wordt aangereden door een motorrijder. Hoewel het meisje voorrang had moeten geven, bepaalt de wet dat de motorrijder aansprakelijk is. Het meisje loopt een hersenschudding op en kan enkele maanden niet naar school. Zij krijgt een schadevergoeding van € 1.150,-.

Moet letselschade geclaimd worden door een letselschade advocaat?

Een letselschadevergoeding hoeft niet altijd geclaimd te worden door een letselschade advocaat. Het is in veel gevallen zelfs beter om een jurist in te schakelen. Een advocaat is namelijk alleen noodzakelijk wanneer de zaak voor de rechter moet komen. Dit is in het overgrote deel van de letselschadezaken niet aan de orde. 85% van de zaken wordt namelijk opgelost met de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Hiervoor heeft u geen advocaat nodig, maar kan een jurist u ook uitstekend van dienst zijn. Het bijkomende voordeel van een jurist is dat deze gratis voor u aan de slag mag. De kosten voor de juridische hulp worden dan verhaald op de tegenpartij.

Schadevergoeding bij een hersenschudding claimen

Heeft u door toedoen van een ander een hersenschudding opgelopen? Dan heeft u recht op een schadevergoeding.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*