Wat is zwaar letsel?

Zwaar letsel betekent dat u zo erg gewond raakt, dat u erg lang of zelfs altijd last van uw verwondingen houdt. We spreken dan vaak van ernstig letsel. Dit kan zowel gaan om lichamelijk, maar ook psychisch letsel.  Josine Rademaker is senior letselschade-behandelaar bij Flyct en behandelt regelmatig zaken van cliënten die een bedrijfsongeluk hebben gehad. Josine: “Voorbeelden van bedrijfsongelukken met zwaar letsel zijn bijvoorbeeld een amputatie doordat iemand zijn hand in een machine krijgt, een dwarslaesie door een val van een steiger of hersenletsel doordat er een zwaar voorwerp op iemands hoofd valt.”

Wanneer er sprake is van zwaar letsel, is er vaak ook meer impact op het leven van een slachtoffer. Het is dan fijn als er snel een schadevergoeding beschikbaar komt voor de schade die u door het bedrijfsongeluk heeft opgelopen. Daarnaast kan Flyct u ook helpen met praktische ondersteuning, bijvoorbeeld hulp in de huishouding. Flyct kent instanties die hierbij kunnen helpen, zodat u er direct ondersteuning voor u is.

Josine legt dit verder uit: “Stel u loopt een dwarslaesie op door een bedrijfsongeluk. Na het ziekenhuis komt u vaak eerst in een revalidatiecentrum terecht. Een slachtoffer kan vaak pas naar huis als er thuis aanpassingen zijn gemaakt in en om de woning. Maar denk bijvoorbeeld ook aan mantelzorg, huishoudelijke hulp, aangepast vervoer en verzorging aan huis. Er komt veel bij kijken en Flyct gaat samen met de verzekeraar van de werkgever kijken naar wat het best past bij het slachtoffer. Naast deze hulp strijdt Flyct natuurlijk voor een eerlijke schadevergoeding voor gemaakte kosten.” 

 

zwaar letsel bedrijfsongeluk

Soorten zwaar letsel bij een bedrijfsongeluk

Hierboven hebben we al kort wat voorbeelden aangestipt van zwaar letsel bij een bedrijfsongeluk. Maar u kunt bijvoorbeeld ook denken aan brandwonden door het werken met heet gereedschap of chemische stoffen, in coma raken door een val van grote hoogte, het uitvallen van organen door beknelling of een angststoornis door een ongeluk. 

Josine vertelt dat psychische schade na een ongeval soms wordt onderschat. “De mentale schade van een bedrijfsongeluk is vaak groot, terwijl het aantonen soms lastig kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan klachten als nachtmerries, slecht slapen, concentratieproblemen, angst, stress en geheugenverlies. Behandeling van deze klachten is noodzakelijk, net als hulp om weer te functioneren op het werk en binnen het gezin. Bij Flyct zorgen we dat er ook aandacht is voor deze kant van een bedrijfsongeluk. We kijken niet alleen naar de financiële en fysieke schade.”

De hoogte van de schadevergoeding hang ook vaak af van de aard en ernst van het letsel, kunt u nog werken, zijn er blijvende klachten en beperkingen, kunt u de geplande verbouwing nog zelf doen thuis.

Schadevergoeding na een bedrijfsongeluk

Heeft u een bedrijfsongeluk gehad met zwaar letsen? Dan vraagt u zich misschien af of u een schadevergoeding kunt krijgen en hoe hoog deze vergoeding kan zijn. Het is lastig om daar iets over te zeggen. De hoogte van de schadevergoeding hangt namelijk vaak af van wat voor soort letsel u heeft en hoe erg dit is. Kunt u bijvoorbeeld nog werken? Heeft u blijvende klachten? Zijn er dingen die u niet meer kunt na het ongeluk? Al deze factoren bepalen de hoogte van een schadevergoeding.

De bedrag voor zwaar letsel tot zeer zwaar letsel lopen uiteen van €21.000 tot €250.000. Precies weten op hoeveel schadevergoeding u recht heeft? De letselschade-experts van Flyct kunnen u hierbij helpen. We gaan voor een eerlijke schadevergoeding en een snelle afhandeling van uw zaak. Zo kunt u zo snel mogelijk de draad weer oppakken na uw ongeluk.

Heeft u een bedrijfsongeluk gehad?

Heeft u zwaar letsel gekregen door een bedrijfsongeluk? Dan heeft u misschien recht op een schadevergoeding. Josine of één van haar collega’s helpt u graag. Neem contact met hen op om uw zaak te spreken, via 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl . Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug. 

 

Benader mij*