1. Veiligheidshesje en gevarendriehoek

Wanneer u met uw auto langs de weg komt te staan, is het belangrijk dat u en uw auto goed te zien zijn. Andere weggebruikers verwachten niet dat er een auto stilstaat langs de kant van de weg en dan is het fijn wanneer u al van veraf zichtbaar bent. Daarom is verstandig om een veiligheidshesje en een gevarendriehoek in de auto te hebben. In Nederland is dit niet verplicht, maar in sommige andere landen in Europa wel. Zet de gevarendriehoek ver genoeg weg van uw auto, op ongeveer 30 meter, zodat aankomend verkeer op tijd kan reageren. Denk er ook aan uw knipperlichten aan te zetten!

Ook is heb belangrijk om uw auto veilig weg te zetten als het donker is. Onze expert Martin Kole heeft wel eens een cliënt geholpen die met zijn scooter in het donker op een onverlichte geparkeerde auto is gebotst.

“De auto stond buiten de bebouwde kom en was volgens de regels niet veilig buiten het verkeer tot stilstand gekomen. De letselschade van mijn cliënt is uiteindelijk geclaimd bij de verzekeraar van de eigenaar van de auto.”

letselschade jurist van Flyct letselschade

2. Belangrijke documenten en contactinformatie

U bent verplicht om uw kentekenbewijs en uw rijbewijs mee te nemen in de auto. U kunt een boete krijgen wanneer u deze bewijzen niet kunt laten zien wanneer de politie u aanhoudt. In 2024 is die boete €100,-. Onze letselschade-expert Martin vult aan: “Niet iedereen weet dit, maar het is ook verplicht om een Europees schadeformulier in de auto te hebben. Als u betrokken raakt bij een verkeersongeluk kunnen u en de tegenpartij dit formulier invullen. Vul dit formulier altijd zo volledig mogelijk en gedetailleerd in. Dat helpt ons om later eventueel een schadevergoeding te claimen bij de tegenpartij.”

Heeft u geen papieren schadeformulier bij zich? Dan kunt u de schade ook online melden via mobielschademelden.nl.

3. Noodpakket voor pech onderweg

Stelt u zich voor: u krijgt pech midden in de nacht. Het is donker, koud en de weg is verlaten. Dan is het fijn om snel weer op weg te zijn, maar ook om een aantal handige spullen in de auto te hebben. Een soort noodpakket.  Dit zijn de spullen waarvan wij denken dat ze van pas komen: een zaklamp met extra batterijen, een EHBO-doos, een sleeptouw, een reservelampje voor uw autolamp, een lifehammer en een brandblusser. Ook is het slim om een deken en wat water in de auto te hebben, voor als u lang op hulp moet wachten. En eventueel een powerbank voor uw telefoon, zodat u bereikbaar blijft voor de hulpdiensten en het thuisfront. 

Auto-ongeluk gehad?

Heeft u een auto-ongeluk gehad door de schuld van een ander of heeft u een schadeverzekering voor inzittenden (svi) afgesloten? Dan kan Martin of één van onze andere letselschade-experts u misschien helpen met een schadevergoeding. Ook als u als fietser betrokken bent met een ongeval met een auto, heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Doe de letselschadetest of neem contact met ons op. 

U kunt bellen of mailen via 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl . Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug. 

 

Benader mij*