Maak kennis!

Flyct heeft experts werken door heel Nederland.
Zo kunnen de experts belangen behartige van clienten in de buurt.

Onze experts houden zich dagelijks bezig met:

  • Begeleiding van letselschadezaken
  • Verkrijgen van schadevergoedingen en smartengeld
  • Vertegenwoordigen van de belangen van cliënten

Uiteraard zijn er nog veel meer andere zaken waar onze experts je mee kunnen helpen.
Hieronder stellen we Martin aan u voor, expert uit Zeeland.

'Ik ben een gewone Zeeuw met een bak ervaring'

Welke werkervaringen heb je?

Voordat ik bij Flyct kwam werken in juni 2023 heb ik bijna 26 jaar bij een Zeeuwse werkgever gewerkt: bij de Stichting Rechtsbijstand ZLM, uitgaande van ZLM Verzekeringen. Nadat ik daar diverse interne opleiding heb gevolgd, ben ik in 2007 begonnen in letselschadeland. Dat ging zo goed, dat ik in 2018 werd bevorderd tot senior personenschadebehandelaar. Dat betekent dat ik daar de (middel)zware letsel- en overlijdensschades deed, maar ook de opleiding van nieuwe mensen verzorgde + vraagbak/aanspreekpunt was voor vragen voor alle personenschadebehandelaars. Bij Stichting Rechtsbijstand deed ik zaken met verkeersrecht, medische aansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid, wegbeheerdersaansprakelijkheid. Kortom, alle zaken waarbij cliënte letsel opliepen of, in het ergste geval, kwamen te overlijden. Bij de overlijdensschades stond ik de nabestaanden bij om schadevergoeding te realiseren. In de periode bij ZLM bracht ik af en toe bezoeken aan cliënten, maar eigenlijk hadden we daar een aparte buitendienstman voor. Bij Flyct bezoek ik mijn eigen cliënten en mijn ervaring leert dat mensen dit ontzettend waarderen: een gezicht bij die man die jouw belangen behartigt!

Wat heeft de meeste indruk gemaakt in de afgelopen jaren op werkgebied?

De meeste indruk maakten toch wel de intensieve contacten met nabestaanden in overlijdenschadezaken. Ondanks het verdriet, moest ook zakelijk veel geregeld worden. Dat nam ik uit handen, zonder het emotionele uit het oog te verliezen. Het is soms amper te bevatten dat sommige mensen zomaar, uit het niets, uit het leven worden weggerukt door bijvoorbeeld een verkeersongeval. Eén keer heb ik meegemaakt dat een meneer en mevrouw hand in hand de hond aan het uitlaten waren. De één werd geschept door een auto en overleed. De ander bleef ongedeerd. Hoe is het mogelijk dat je zó je partner moet verliezen…

Wat geeft de meeste voldoening in je werk?

Het verhaal van de mensen horen en vertalen in een rechtvaardige schadevergoeding. Iedere cliënt heeft zijn eigen manier van leven met eigen specifieke schadecomponenten. Als je dan uiteindelijk een letselschade van a tot z hebt geregeld en de mensen laten weten heel blij met je te zijn, dan geeft dat voldoening.

Wat zou je vandaag veranderen in de letselschadebranche als je dat kon?

De altijd voortdurende discussie over de medische causaliteit zodra de verzekeraars denken de discussie daarover aan te moeten gaan. Graag zou ik zien dat verzekeraars luisteren naar deze mensen. Want wat we doen is het regelen van letselschades van mensen. En dan moet als verzekeraar niet denken aan je schadelast, maar jezelf de vraag stellen: hoe breng ik deze persoon weer in die (financiële) situatie als ware het ongeval niet plaatsgevonden?

Wat is jou belangrijkste doel op dit moment?

Zorgen dat letselschadeslachtoffers op een eerlijke manier schadeloos gesteld worden. Een rechtvaardige schadevergoeding. Niet meer, maar zeker niet minder.

Martin komt graag bij u langs om kennis te maken met u!