Letselschade bij gebitsletsel

Gebitsletsel omvat schade aan de tanden, de kiezen en de kaak. U kunt door verschillende oorzaken gebitsletsel oplopen. Uw tanden komen bijvoorbeeld met een klap op het stuur tijdens een auto-ongeluk of u krijgt tijdens een balsport een bal hard in uw gezicht. Hoe u ook gebitsletsel opgelopen heeft, het is altijd een vervelende aandoening die gepaard gaat met financiële gevolgen. Daarnaast ondervinden veel mensen emotionele schade door de aantasting van hun gebit.

Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het gebitsletsel, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De aansprakelijke partij moet namelijk de opgelopen schade vergoeden. Ook moet deze partij u betalen voor de emotionele schade die u opgelopen heeft.

De letselschade juristen van Flyct zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Wij zorgen dat de aansprakelijke partij met voldoende geld over de brug komt om u schadeloos te stellen en u tegemoet te komen voor het emotionele aspect van de gebitsschade.

Schadevergoeding bij gebitsschade

Heeft u gebitsschade opgelopen en is een ander verantwoordelijk? Dan heeft u recht op een schadevergoeding.

Doe de letselschadetest en bereken hoeveel schade u kunt claimen.

Letselschadetest

Wilt u meer informatie over letselschade claimen bij gebitsletsel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

11
T: 088 100 4300
E: nieuweschade@flyct.nl

Wilt u op voorhand weten of uw zaak kans van slagen heeft? Doe dan de online letselschadetest. Binnen enkele minuten heeft u inzicht in de haalbaarheid van uw schadeclaim.

Letselschadetest

Schadevergoeding claimen bij schade aan het gebit

Bij gebitsschade heeft u vaak recht op een schadevergoeding. Uw zaak moet hiervoor wel aan een aantal zaken voldoen. Er moet een aansprakelijke partij zijn en er moet een causaal verband tussen het letsel en de schade zijn.

Uw letselschadezaak start dus met het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke partij. Wie dit precies is, is sterk afhankelijk van de situatie waarin u het gebitsletsel opgelopen hebt. Als het letsel bijvoorbeeld veroorzaakt is onder werktijd is de veroorzaker meestal niet aansprakelijk, maar moet u bij uw werkgever aankloppen voor de schadevergoeding. Zonder aansprakelijke partij kan uw letselschadezaak niet starten. Het is dus belangrijk om dit zo snel mogelijk te regelen.

Daarnaast moet er altijd sprake zijn van een causaal verband tussen de schade en het letsel. Dit betekent dat de opgelopen schade direct of indirect het gevolg moet zijn van het letsel. U kunt dus geen schade claimen die niets met het gebitsletsel te maken heeft.

Bij Flyct helpen wij u graag bij het claimen van een schadevergoeding door gebitsletsel.

Welke schade kan ik claimen bij gebitsletsel?

Er zijn veel verschillende schadeposten die u kunt claimen bij gebitsletsel. De meest voor de hand liggende schadeposten bij dit type letsel zijn kosten voor een tandarts of kaakchirurg. Deze vallen onder de schadepost ‘medische kosten’. Daarnaast zien wij smartengeld vaak terugkomen als schadepost bij gebitsletsel. Aantasting van het uiterlijk heeft namelijk vaak een uitwerking op het zelfbeeld en dus de emotionele gesteldheid. Hier moet ook een schadevergoeding tegenover staan.

In een schadeclaim bij gebitsletsel nemen wij vaak de volgende schadeposten mee:

  • Medische kosten
  • Smartengeld
  • Toekomstige tandartskosten

Welke schadeposten precies van toepassing zijn, is helaas niet op voorhand te zeggen. Hiervoor moeten wij eerst naar uw situatie kijken. De letselschade juristen van Flyct zijn u graag van dienst bij het vaststellen van de schadeposten die voor uw zaak gelden.

Hoeveel letselschade kan ik claimen?

De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van de schadeposten die van toepassing zijn. Naast de schadeposten speelt de ernst van het letsel mee in de hoogte van de claim. Iemand die door gebitsletsel permanent pijn heeft, zal een hogere schadevergoeding ontvangen dan iemand die alleen cosmetische schade heeft.

Een ervaren letselschade jurist helpt u bij het beoordelen van de ernst van het letsel en de schadevergoeding die hierbij hoort. U voorkomt hiermee dat u te weinig geld ontvangt voor het letsel dat u is aangedaan. De juristen van Flyct helpen u graag. Neem contact met ons op voor een gratis advies.

Letselschade advocaat inschakelen

Bij gebitsletsel is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een letselschadezaak is een complex proces en de verzekeraar van de tegenpartij zal er alles aan doen om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Het is daarom belangrijk dat u bijgestaan wordt door iemand met verstand van zaken. Dit hoeft echter geen advocaat te zijn. Een letselschade advocaat is zelfs onnodig duur. Dit komt doordat een advocaat niet gratis voor u aan de slag mag. Een letselschade jurist mag dit wel. Het enige verschil tussen een jurist en een advocaat is dat een advocaat een zaak voor de rechter mag brengen. In het overgrote deel van de letselschadezaken is dit echter niet nodig.

Een letselschade jurist van Flyct helpt u dus gratis aan een eerlijke schadevergoeding. Wanneer het toch nodig blijkt om te procederen, dan schakelen wij een ervaren advocaat in. Neem vrijblijvend contact op met Flyct via 088 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl.

Letselschade bij gebitsletsel claimen

Heeft u door toedoen van een ander gebitsletsel opgelopen? De juristen van Flyct helpen u. Wij tonen de aansprakelijkheid aan en zorgen dat uw schade vergoed wordt.

Neem vrijblijvend contact op met onze letselschadespecialisten:

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)