Heeft u zwaar letsel opgelopen na een ongeluk? Op deze pagina vertellen we meer over: dwarslaesie, tandletsel, amputatie, brandwonden, hersenletsel en letselschade bij kinderen.
Heeft u zwaar letsel opgelopen na een ongeluk? Op deze pagina vertellen we meer over: dwarslaesie, tandletsel, amputatie, brandwonden, hersenletsel en letselschade bij kinderen.
Wanneer u letselschade oploopt na een ongeluk wilt u weten of uw zaak verhaalbaar is en welk letselschadebedrag u kunt verwachten. Het berekenen van een schadevergoeding is als gevolg van een ongeluk ingewikkelder dan het lijkt. De schadevergoeding wordt namelijk volledig gebaseerd op de persoonlijke situatie van het slachtoffer. Zaken als de ernst van het letsel, de lichamelijke beperkingen als gevolg van het letsel, duur van het herstel en meer wegen allemaal mee in de berekening van de letselschade.
Er zijn verschillende niveaus van ernst waarop de we hoogte van de schadevergoeding baseren. Op deze pagina lichtten we een aantal verschillende zware letselschadecategoriën toe. Per onderwerp vertellen we wat het inhoudt, of deze schade vergoed kan worden en geven we enkele voorbeeldbedragen.
Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?
Doe de testBeantwoord drie vragen in onze letselschadetest. En ontdek snel of u een schadevergoeding kunt krijgen.
Een dwarslaesie ontstaat als er een beschadiging is in het ruggenmerg. De beschadiging blokkeert de communicatie tussen de hersenen en het lichaam. Uw leven staat compleet op zijn kop wanneer u een dwarslaesie oploopt. U kunt uw werk niet meer uitoefenen, u moet hulp inhuren voor de huishouding, u maakt veel medische kosten en er moeten veel zaken aangepast worden in uw woning om uw nieuwe situatie leefbaar te maken. Dit gaat gepaard met veel kosten en verdriet.
Na een ongeluk kunt u bijvoorbeeld vinger of handletsel oplopen waardoor deze geamputeerd moet worden bij een arts. Dit doet een chirurg bij medische noodzaak na een ernstig ongeluk. Bijvoorbeeld wanneer er een kans is dat een infectie zich verder verspreidt of omdat een lichaamsdeel te lang bekneld is geweest. Het komt ook voor dat iemand bij het ongeluk een arm of been verloren is. Een amputatie is een heftige gebeurtenis en heeft vaak verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. Het gemis van een arm, been of andere ledemaat brengt naast de praktische kant ook veel emotioneel leed met zich mee.
Er zijn twee soorten hersenletsel: aangeboren hersenletsel en niet aangeboren hersenletsel (NAH). In de letselschadebranche krijgen wij vooral te maken met de niet aangeboren variant. Dit hersenletsel ontstaat vaak door een ongeluk en varieert van een lichte hersenschudding tot een zware hersenbloeding of zelfs een coma. Heeft u hersenletsel opgelopen en is een ander hiervoor verantwoordelijk? Dan kunt u letselschade claimen.
Er zijn verschillende gradaties van brandwonden. Vooral de tweede- en derdegraads brandwonden kunnen een flinke impact hebben op uw dagelijks leven. Door de pijn worden dagelijkse taken bemoeilijkt. Daarnaast zorgt de nodige medische hulp voor kosten die u zonder het letsel niet had hoeven maken. De aansprakelijke partij moet u een schadevergoeding betalen voor de gemaakte kosten en de gemiste inkomsten.
Gebitsletsel omvat schade aan de tanden, de kiezen en de kaak. U kunt door verschillende oorzaken gebitsletsel oplopen. Uw tanden komen bijvoorbeeld met een klap op het stuur tijdens een auto-ongeluk of u krijgt tijdens een balsport een bal hard in uw gezicht. Hoe u ook gebitsletsel opgelopen heeft, het is altijd een vervelende aandoening die gepaard gaat met financiële gevolgen. Daarnaast ondervinden veel mensen emotionele schade door de aantasting van hun gebit.
Is uw kind slachtoffer van een ongeluk waarbij hij of zij letselschade heeft opgelopen? Dan heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding. Kinderen onder de 14 jaar die letselschade hebben opgelopen na een verkeersongeluk krijgen altijd de schade vergoed, ook al is het ongeluk 100% door uw eigen kind veroorzaakt. Het kan ook zijn dat uw kind letsel oploopt op school, bijvoorbeeld tijdens gymles. Ook in dit soort gevallen is het verstandig om contact op te nemen met een letselschade specialist. Wij helpen u met het aansprakelijk stellen en claimen van de schadevergoedig.
Heeft u hulp nodig bij het claimen van uw letselschade? Of wilt u weten op welke vergoeding u recht heeft? Neem bij vragen contact op met een van onze medewerkers van afdeling Juridisch Advies en Intake via: 088 100 43 00 of via mail nieuweschade@flyct.nl.