Letselschade bij hersenletsel

Er zijn twee soorten hersenletsel: aangeboren hersenletsel en niet aangeboren hersenletsel (NAH). In de letselschadebranche krijgen wij vooral te maken met de niet aangeboren variant.

Dit hersenletsel ontstaat vaak door een ongeval en varieert van een lichte hersenschudding tot een zware hersenbloeding of zelfs een coma.

Heeft u hersenletsel opgelopen en is een ander hiervoor verantwoordelijk? Dan kunt u letselschade claimen. De letselschade juristen van Flyct zorgen ervoor dat u het bedrag krijgt waar u recht op heeft.

Wilt u direct weten of uw zaak kans van slagen heeft? Doe dan de letselschadetest. Binnen enkele minuten weet u hoeveel schade u kunt claimen naar aanleiding van het hersenletsel.

Letselschadetest

Schadevergoeding bij hersenletsel

Heeft u door toedoen van een ander hersenletsel opgelopen? Claim dan een schadevergoeding!

Doe de letselschadetest en bereken hoeveel schade u kunt claimen.

Letselschadetest

Wilt u meer informatie over letselschade claimen na een ongeval met hersenletsel als gevolg? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

11
T: 088 100 4300
E: nieuweschade@flyct.nl

Wanneer kan ik een schadevergoeding bij hersenletsel claimen?

In de basis moet uw zaak aan een tweetal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding:

  1. Een ander moet aansprakelijk zijn voor het hersenletsel
  2. Er moet een verband zijn tussen het letsel en de geleden schade

Het is dus belangrijk dat de aansprakelijkheid erkend wordt door de tegenpartij. Gebeurt dit niet, dan zult u zelf moeten aantonen dat de andere partij aansprakelijk is. Naast de aansprakelijkheid is het van belang dat u het verband tussen de geleden schade en het hersenletsel kan aantonen. Wanneer u uw functie bijvoorbeeld niet meer kunt uitvoeren, moet u kunnen aantonen dat dit door het hersenletsel komt.

De letselschade specialisten van Flyct helpen u met deze twee punten. Wij zorgen ervoor dat het verband tussen schade en letsel goed beargumenteerd wordt en dat de tegenpartij de schade erkent. Wij nemen de volledige zorg omtrent uw zaak uit handen. U kunt zich dan volledig richten op herstel.

Doe de letselschade test om te bekijken of uw zaak kans van slagen heeft. Wilt u liever persoonlijke contact met onze juristen? Bel dan naar 088 100 43 00.

Letselschadetest

Welke schade kan ik claimen bij hersenletsel?

Alle schade die direct of indirect voortvloeit uit het hersenletsel, kan geclaimd worden via de letselschadeclaim. Welke schade dit precies is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Er zijn vele verschillende schadeposten die van toepassing kunnen zijn op uw situatie. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Smartengeld
  • Studievertraging
  • Verlies van inkomen
  • Hulp in de huishouding

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van letselschadeposten. Laat een ervaren letselschade jurist uitzoeken welke schadeposten op uw zaak van toepassing zijn. U weet dan zeker dat u geen schadeposten mist en dat u het volledige bedrag krijgt waar u recht op heeft.

Hoeveel letselschade kan ik claimen?

De hoogte van de schadevergoeding is in elke zaak anders. De letselschade specialist zoekt samen met u uit welke schadeposten van toepassing zijn en welk bedrag hierbij hoort. Wanneer u bijvoorbeeld (deels) arbeidsongeschikt bent geworden door het hersenletsel, bekijken wij hoeveel geld u hierdoor misloopt. Dit bedrag nemen wij dan mee in de uiteindelijke schadeclaim. Wij zorgen ervoor dat u een eerlijke vergoeding krijgt voor de geleden schade.

Omdat elke zaak anders is, is het onmogelijk om op voorhand een bedrag te noemen. We kunnen u wel enkele bedragen van eerdere zaken met hersenletsel tonen.

Jongen (16) aangereden met hersenletsel als gevolg: € 30.000,-

Een jongen van 16 jaar wordt op de fiets aangereden. Door het ongeval loopt hij blijvend hersenletsel op en kan hij zich niet verder ontwikkelen en loonvormende arbeid verrichten. De rechtbank kent hem een schadevergoeding toe van € 30.000,-.

Hersenbeschadiging door giftige stoffen: € 100.000,-

Door giftige stoffen in de werkomgeving loopt een man van 30 hersenletsel op. Hij houdt hier een spraakstoornis en loopproblemen aan over. De rechtbank beoordeelt dit als zeer zwaar letsel en kent een schadevergoeding toe van € 100.000,-.

Hersenletsel claimen door een letselschade advocaat

Letselschade hoeft niet per se geclaimd te worden door een letselschade advocaat. Het is zelfs beter om de letselschade te claimen via een letselschade jurist. Een jurist kan namelijk volledig gratis voor u aan de slag. De kosten voor de juridische hulp worden dan verwerkt in de letselschadeclaim. De tegenpartij betaalt dus voor de juridische hulp. Bij een letselschade advocaat betaalt u altijd zelf voor de verleende hulp. Dit kan soms wel op basis van no-cure-no-pay, maar uiteindelijk bent u altijd duurder uit dan bij een jurist.

Schadevergoeding bij hersenletsel claimen

Heeft u door toedoen van een ander hersenletsel opgelopen? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. De letselschade jurist van Flyct helpt u aan een eerlijke schadevergoeding. Wij gaan de strijd aan met de tegenpartij en claimen de schadevergoeding met lef!

Neem vrijblijvend contact op met onze letselschadespecialisten:

088 100 43 00 nieuweschade@flyct.nl

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)