Wat doet een letselschadebehandelaar?

Letselschadebehandelaren verdiepen zich dagelijks in de impactvolle gebeurtenissen die mogelijk blijvend letsel hebben veroorzaakt. Denk hierbij aan lichamelijke of psychische schade, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval. Het betreffen vaak complexe situaties, waarin de emoties van slachtoffers hoog op kunnen lopen. Als letselschadebehandelaar heb je de ingewikkelde taak om het opgelopen letsel te vertalen naar een passende compensatie. In de vorm van een geldbedrag of wellicht in de vorm van huishoudelijke hulp of zorg en inkomensverlies.

 

Waar ga je werken als letselschadebehandelaar?

Letselschadebehandelaren kunnen op verschillende plekken werkzaam zijn. Bijvoorbeeld bij een verzekeraar, een juridische dienstverlener, een advocatenkantoor etc. Bij een verzekeraar wordt gekeken of (en in hoeverre) de geclaimde schade gedekt wordt door de verzekeringspolis. Een belangenbehartiger of advocatenkantoor zetten in op de hoogste compensatie voor de cliënt. Als letselschadebehandelaar krijg je ongeacht je werkgever dus veel verantwoordelijkheden om tot een passende oplossing te komen.

 

Hoe gaan wij te werk?

Als je je letselschadezaak laat behandelen door Flyct krijg je, na jouw intake gesprek, een behandelaar toegewezen die het beste bij je past. Onze medewerkers luisteren aandachtig naar je verhaal en onderzoeken of je in aanmerking kunt komen voor een schadevergoeding. Zij kijken naar de beste fit met één van onze behandelaars.

Tijdens jouw letselschadetraject kun je naast het nauwe persoonlijke contact, ook je dossier via een beveiligde internetapplicatie inzien. Je bent op deze manier altijd op de hoogte van de stand van zaken. En de communicatie tussen jou en je behandelaar loopt op deze manier soepeler.

 

Het proces in stappen

Wij helpen je om de juiste persoon aansprakelijk te stellen. Je kunt iemand aansprakelijk stellen wanneer je niet zelf het ongeluk heeft veroorzaakt en wanneer de ander de schuld erkent.
Dit zijn de stappen die wij voor je zetten:

  • Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij
  • Schadeposten inventariseren het inventariseren van de schade. Indien nodig komen wij bij je thuis op bezoek.
  • Schadevergoeding vaststellen
  • Schadevergoeding claimen
  • Uitbetaling vorderen

 

Wij helpen u kosteloos

De Buitengerechtelijke Kosten (BGK) maken onderdeel uit van de schade en worden door Flyct Letselschade bij de aansprakelijke partij geclaimd. Onze werkzaamheden zijn daardoor kosteloos voor onze cliënten.

Heb je letsel opgelopen? En wil je weten je een schadeclaim kan indienen? Doe de letselschadetest via de button. In 3 vragen ontdek je of je recht hebt op een schadevergoeding.
Doe hier onze letselschadetest