Wat is personenschade?

Personenschade is een overkoepelende term voor letselschade en overlijdensschade. Het gaat om schade die iemand heeft opgelopen door de schuld van een ander. Bijvoorbeeld door een verkeersongeluk of een bedrijfsongeluk. De schade, ook wel letsel genoemd, kan lichamelijk zijn maar ook emotioneel.

Letselschade is de lichamelijke en emotionele schade die iemand heeft opgelopen bij een ongeluk dat veroorzaakt is door een ander.
Overlijdensschade is de schade die nabestaanden hebben door het overlijden van een dierbare, wanneer het overlijden de schuld is van een ander.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
personenschade

Wanneer kan ik een schadevergoeding bij een personenschade claimen?

De belangrijkste voorwaarde om een schadevergoeding te krijgen voor personenschade, is dat u niet zelf de veroorzaker was van het ongeluk. Wanneer iemand anders aansprakelijk is en dit ook erkent, kan Flyct voor u de schade verhalen.

De personenschade kan op verschillende manieren ontstaan zijn, bijvoorbeeld bij een verkeersongeluk, een bedrijfsongeluk of een ongeluk bij het sporten.

Wanneer Flyct voor u de schadevergoeding claimt, betaalt u hier helemaal niets voor. De kosten die wij maken, verhalen we op de tegenpartij.

Wilt u weten of u een schadevergoeding kunt krijgen en hoe hoog die ongeveer zal zijn. Doe onze letselschadetest

Welke schade kan ik claimen bij personenschade?

Wanneer u personenschade heeft, kijken we naar materiële en immateriële schade. Immateriële schade delen we weer op in lichamelijke schade en emotionele schade.

Materiële schade is makkelijk in geld uit te drukken, het zijn concrete kosten. Bijvoorbeeld uw salaris, gemiste bonussen, kosten voor fysiotherapie, kosten voor het aanpassen van uw huis of voor het inschakelen van huishoudelijke hulp.

Immateriële schade gaat over dingen die minder makkelijk in geld zijn uit te drukken, vaak gaat het over emoties. Bijvoorbeeld het verdriet dat iemand heeft en de angst of stress die iemand ervaart na het ongeluk. Maar ook lichamelijke schade, bijvoorbeeld een blijvend litteken of het verlies van een arm of been.

Schadevergoeding claimen door een personenschade jurist?

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*