Aanrijding gehad met politieauto of ambulance?

Over het algemeen geldt dat een politieauto of ambulance een zwaailicht en sirene moet gebruiken om voorrang af te dwingen bij andere weggebruikers.

Als zij deze zichtbare- en geluidssignalen voeren, dan moeten de andere weggebruikers hen voorrang verlenen. Voor politievoertuigen geldt dat zij ook zonder deze signalen van de verkeersregels mogen afwijken als de situatie dit van hen vraagt. Bijvoorbeeld bij het voorkomen van eventuele verdachten die willen ontsnappen.

aanrijding met hulpdienst

Wie is aansprakelijk?

Als u letselschade oploopt door een botsing met een voorrangsvoertuig en volgens de regels van de wet is de politiewagen of het ambulancevoertuig aansprakelijk, dan kunt u een schadevergoeding claimen voor de door u opgelopen schade.

Krijg rechtsbijstand van Flyct

Als u uw letselschadezaak laat behandelen door Flyct krijgt u, na uw intake gesprek, een behandelaar toegewezen die het beste bij u past. Onze medewerkers luisteren aandachtig naar uw verhaal en onderzoeken of u in aanmerking kunt komen voor een schadevergoeding. Zij kijken naar de beste fit met één van onze behandelaars.

Tijdens uw letselschadetraject kunt u uw dossier via een beveiligde internetapplicatie inzien. U bent op deze manier altijd op de hoogte van de stand van zaken. En de communicatie tussen u en uw behandelaar loopt op deze manier soepeler.

Meer lezen over onze werkwijze?

Veelgestelde vragen

  • Wat is een voorrangsvoertuig?

    Op grond van het RVV 1990 is een motorvoertuig dat de optische en geluidssignalen als bedoeld in art. 29 RVV 1990 voert een voorrangsvoertuig. Het betreft bestuurders van motorvoertuigen in gebruik bij politie, brandweer, spoedeisende medische hulpverlening en andere door Onze Minister aangewezen hulpverleningsdiensten, die de optische en geluidssignalen (zwaailichten en sirene voeren. Alle weggebruikers moeten bestuurders van voorrangsvoertuigen voor laten gaan op grond van art. 50 RVV 1990.

    Bron: https://www.anwb.nl/experts/juridisch/56/voorrangsvoertuigen

  • Is een ambulance altijd een voorrangsvoertuig?

    Ja. Wanneer een hulpdienst, zoals brandweer, ambulance of politie, blauwe zwaailichten en sirenes voert, dan moet u dit voertuig voorrang verlenen. Nadert een voertuig met blauw zwaailichten zonder sirene? Dan is voorrang geven niet verplicht, maar de zwaailichten staan niet voor niets aan. Er is haast en de hulpdienst wil er graag langs. Dan moet u voorrang verlenen.

Hulp inschakelen bij een schadeclaim

We kunnen ons goed voorstellen dat u veel vragen heeft over het claimen van letselschade. En dat u hulp nodig heeft starten van een letselschadezaak. Flyct zorgt ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze dienstverlening kost u niets én alle juridische kosten worden verhaald op de verantwoordelijke partij. Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*