Letselschade bij PTSS

Posttraumatisch Stress Syndroom, of PTSS, ontstaat na een traumatische ervaring. Dit kan een verkeersongeval zijn, maar het kan ook voorkomen bij een bedrijfsongeval. Vooral in beroepen waarbij werknemers te maken krijgen met levensbedreigende situaties komt PTSS veel voor. Denk hierbij aan politieagenten, brandweerlieden of militairen.PTSS kan een grote impact hebben op uw leven. De aandoening gaat namelijk gepaard met angstgevoelens en somberheid. Hierdoor heeft u minder plezier in het leven en kunt u bepaalde taken misschien wel helemaal niet meer uitvoeren. De (emotionele) schade die u ondervindt naar aanleiding van de PTSS heet letselschade.

Wanneer een ander verantwoordelijk is voor de PTSS, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De verantwoordelijke partij is bijvoorbeeld de veroorzaker van het ongeval of uw werkgever bij PTSS door uw werk.

Door de letselschadetest van Flyct weet u binnen enkele minuten of uw zaak kans van slagen heeft. Vul de test in op onze website en krijg direct inzicht in de mogelijkheden voor een schadevergoeding.

Letselschadetest

Schadevergoeding bij PTSS

Claim gratis een schadevergoeding bij PTSS! Wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letsel, dan heeft u recht op een geldbedrag.

Doe de letselschadetest en bereken hoeveel schade u kunt claimen.

Letselschadetest

Wilt u meer informatie over letselschade claimen bij PTSS? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

11
T: 088 100 4300
E: nieuweschade@flyct.nl

Wanneer kan ik een schadevergoeding claimen bij PTSS?

In principe kunt u altijd een schadevergoeding claimen wanneer een ander verantwoordelijk is voor de PTSS. Een letselschadezaak met PTSS is echter een gecompliceerd proces. Er is in principe namelijk niets fysiek mis. Er moet dus eerst een diagnose van een medisch professional zijn. Daarna moet gekeken worden naar de oorzaak van de stoornis. Vanuit de oorzaak kan bepaald worden wie verantwoordelijk is. De verantwoordelijke partij moet vervolgens uw schade betalen.

Welke schade wordt vergoed bij PTSS?

De vergoede schade hangt volledig af van uw persoonlijke situatie. Er is namelijk geen standaard voor de mate waarop PTSS iemands leven beïnvloedt. De ene persoon heeft een lichte vorm waardoor diegene het emotioneel zwaar heeft, maar toch enigszins normaal kan functioneren. Een ander kan volledig verlamd zijn door het trauma. De schadevergoeding van deze laatste persoon zal aanzienlijk hoger zijn, vooral omdat de kosten of gemiste inkomsten ook hoger zullen zijn.

In een schadeclaim voor PTSS zien we in ieder geval altijd smartengeld en medische kosten voor de psychologische hulp terugkomen. De overige schadeposten hangen af van uw persoonlijke situatie.

Letselschade claimen via een advocaat

Bij gecompliceerde zaken als letselschade bij PTSS is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Het is echter in veel zaken onverstandig om een letselschade advocaat te bellen. Een letselschade advocaat rekent namelijk een flink bedrag om u te helpen met uw schadeclaim. Dit bedrag zal uiteindelijk van de schadevergoeding afgaan wanneer u een no-cure-no-pay regeling heeft. Heeft u dit niet, dan kost de advocaat u sowieso geld, ook als u geen schadevergoeding krijgt.

Een letselschade jurist mag gratis voor u aan de slag. De tegenpartij draait dan op voor de kosten. Naast de kosten is het enige verschil tussen een jurist en een advocaat dat een advocaat mag procederen bij de rechtbank. Een jurist mag dat niet, maar in het overgrote deel van de letselschadezaken is dat ook niet nodig. 95% van de zaken wordt opgelost met de verzekeraar van de tegenpartij.

Flyct helpt u graag aan een ervaren letselschade jurist. Wij zoeken de aansprakelijkheid voor u uit en berekenen uw schadeclaim aan de hand van uw persoonlijke situatie. Vervolgens gaan wij de strijd aan met de verzekeraar van de tegenpartij. Mocht het toch nodig zijn om te procederen, dan zorgen wij dat uw zaak terechtkomt bij een uitstekende letselschade advocaat.

Interesse in de hulp van een letselschade jurist? Neem dan contact op met Flyct via 088 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl.

Letselschade bij PTSS claimen

Heeft u PTSS opgelopen en is een ander hiervoor verantwoordelijk? Schakel dan direct een ervaren letselschade jurist in via Flyct.nl. De tegenpartij moet namelijk opdraaien voor de gemaakte kosten, het gemiste inkomen en de emotionele schade. Wij gaan de strijd aan met de tegenpartij en claimen de schadevergoeding met lef!

Neem vrijblijvend contact op met onze letselschadespecialisten:

088 100 43 00 nieuweschade@flyct.nl

Of vul onderstaand contactformulier in:

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)